14

Анонимен

преди 9 години

До 16.1. Има страшно много държави където не се лихвите по депозити не се облагат.2. Преди беше изгодно да имаш депозит в бг когато лихвите бяха 6-7 процента сега вече не е изгодно

13

Анонимен

преди 9 години

Вижте какво, много е просто въведат ли данъка си изнасям парите в чужбина и не ми пука има хиляди начини.

12

Танто

преди 9 години

ГРОБ нали затова вдигат данъците ? Ако това вдигане носеше полза за България те нямаше да го предприемат !Едно лошо "де жавю" са партия ГРОБ !

11

Adam Smith

преди 9 години

Венелин, значи и наемите не са доход защото покриват инфлацията и амортизацита на собствеността?

10

Венелин

преди 9 години

Само *** или гербист може да обяви лихвата за доход!Щеше да е доход, ако нямаше инфлация. Но понеже това явление съществува, то лихвата се явява просто компенсация на инфлацията!!При инфлация 2% и лихва 2% (или по-молко), някой от тези икономисти може ли да ми обясни какво точно печели вложителят?

9

Анонимен

преди 9 години

Няма рационална логика при покачващия се риск от фалити, вложителите да държат на ниски лихви и държавата да прибира все по-висок данък.

8

Анонимен

преди 9 години

няма лошо от данъка, но системата да е автоматизирана.Банката да подава данни до НАП а НАП в края на годината да ни изпраща данъчната декларация с данните от работодатели, банки и т.н ако всичко е наред или ни връщат пари или довнасяме, но сега за няколко кирливи левчета пред НАП всяка година има опашки. В Европа където толкова гледаме е така а тук вместо те да си вършат работата искат гражданите да им я свършат!

7

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

ЗА В БЪДЕЩЕ БАНКИТЕ ДАЛИ ЩЕ ИМАТ ВЛОЖИТЕЛИ? ТЕЗИ С ГОЛЕМИТЕ КААПИТАЛИ ЩЕ СИ ПРЕНАСОЧАТ ПАРИТЕ НАВЪН В ЧУЖДИ БАНКИ ЗАЩОТО ВЕЧЕ С НИСКИ ЛИХВИ НЯМА ДАЛАВЕРА ЗА ТЯХ ОСОБЕННО КАТО ИМА ДАНЪК В/У ЛИХВИТЕ. ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ САМО ТРИ БАНКИ - ДСК, БНБ И ВЪНШНОТЪРГОВСКА БАНКА. А СЕГА СИГУРНО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРЕБРОЕНИ. НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА, САМО БАНКИ . КОЙ ЩЕ ВНАСЯ В ТЯХ НАРОДА С МИНИМААЛНИТЕ ДОХОДИ ЛИ?

6

Омерзен

преди 9 години

4.2 милиарда лева ги няма, виновни също няма, обаче нови данъци за пълнене на ненаситни търбуси колкото щеш. Ще дойде Видовден и тогава Господ няма да е българин.

5

Българин

преди 9 години

Време е сериозно да се помисли за данък-слънце, данък-луна, данък-въздъх и други "перспективни" приходоизточници за безкрайното крадене. Ще я докарат дотам, че да висят окачени по стълбове, стрехи и дървета около парламента. Никое търпение не е безкрайно, даже това на българина.

4

:)

преди 9 години

Абе що направо не ги махнете тия лихви?!А после и...национализация на депозитите, по светлия пример на чичко Ленин.Ама ха.

3

Анонимен

преди 9 години

Ако почнат масово да теглят, лихвите ще скочат, но тогава данъка ще падне.

2

Анонимен

преди 9 години

Пенсиите ще спаднат още повече, защото лихвите падат.

1

123

преди 9 години

Това се очакваше!Сега трябва да се избият 4,2 млрд. лева,които бяха откраднати чрез КТБ и със заговор на цялата държавна машина срещу народа,замислен преди около 2 години.Първа стъпка-НС отмени наказанието при даване на необезпечени кредити.Втора-БНБ, Прокуратура, ДАНС,НАП,АФН,КПМГ и Правителствата организирано и умишлено са си затваряли очите,за което е платено колкото и на когото трябва.И чак тогава,трето-Цв.Василев използва създадените му "удобства".Всички са в играта, наказани и няма да има.