8

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

преди 9 години

при комонизъма е така!

7

Анонимен

преди 9 години

Демек ги караш да станат пед...си. Те на такива там им слагат примката.

6

Маркс

преди 9 години

Персите са хубав народ, щом са помохамеданчени насила, да хвърлят Корана и да четат Капитала, лично ще им го обясня! Представете си- Марксистка Република Иран! Обонго няма да издържи на шока.

5

Лебовски

преди 9 години

В Иран живят хиляди зороастрийци, но заради странните си обичаи (например изгаряне на труповете на мъртвите), останалите иранци са ги изолирали извън градовете. Иначе съм бил в това село, не е кой знае какво.

4

Анонимен

преди 9 години

Очевидно не са успели да се спасят от помохамеданчване. Няма и как да е иначе. При исляма или слагаш чалмата, или сваляш главата.

3

Кейн

преди 9 години

Е нали уж са зороастрийци бе,поклонници на вечния огън и Ахурамазда,каква джамия от 11 век

2

Анонимен

преди 9 години

Фарси е диалект на персийския език който е официален в Иран в Авганистан и Таджикистан има други диалекти на персийския..

1

вера

преди 9 години

Ей сега е момента да стана за смях ама доста неща не разбрах.Ще се поровя да питам чичко Гугъл, но все пак да споделя, за да стане дискусия, защото темата е интересна.В Иран говорят на фарси. Това им е езика, а не както често съм чувала хора да казват - на ирански, какъвто език всъщност не съществува. Та винаги съм мислила, че фарси е персийски език. И като са избягали от помохамеданчване, какви джамии, какви потури...Интересно е.Направете една по-обширна статия, малко встрани от политика