Фалшивият алкохол е опасен, а не може да се разпознае...Професоре, кой ти даде титлата....Една глътка и мога да ти кажа фалшива ли е ракията или не...
Господата нали за това ни върнаха земята.Имам примерно 20 дка върнати лозя. Винпромите си направиха собствени лозя и не купуват вече грозде. Ако няма куповачи частници на грозде какво да го провя н-р 5-6 т. грозде - става на вино. Пазар и за виното нулев почти дори и със СПИДИ не можеш на приятел да изпратиш искат бандерол. Всичко воля не воля се сваря - даден е труд и средства. Но тук те емват митничари, гранични и др. полицаи и фалираш и намразваш всичко и всички управленци.
Винаги пийте домашна ракийка.Какъв метилов алкохол му е влезнал в главата на този дъртак?Той да си пие фалшивата водка.Никакво отстъпление.Сега казаните били повече.Че по-малко ли да са. Не са толкова, а са два пъти повече и още ще стават щом като непрекъснато увеличават и акциза.
В нашето семейства поне от 40 години се купува есенно време по един тон грозде. Обикновено 500 мерло и 500 каберне. Много рядко се застъпват старата и новата реколта. На разбирачите НАЗДРАВЕ, на професора много му здраве :)
Винпромите са подели *** кампания срещу домашния алкохол, явно за да прокарат някоя лобистка законодателна промяна. Домашната ракия е един от малкото чисти и естествени продукти, които са ни останали, а искат и нея да ни вземат, за да ни поят с долните си ментета, за да правят дебели гуши няколкото алкохолни олигарси и да преливат партийните каси от заделен акциз.
Тази година сварих 70 кила гроздов елексир.Вечер си попиваме по 100-150 грама.Спуках се от смях с тоя измислен професор ***.Не моа да разбера какво общо има ферментацията с казана?И как така ако платиш ракията е качествена а ако не платиш некачествена.Няма сила която да ме накара да си купувам американска химия и ментаци от цар киро и оня пещерския мошеник
Токсикологът проф. Никола Александров ще изгори публично дипломата си /след няколко чашки домашна ракия/. "Извинявам се за глупостите, които ръся за някой лев..."
Тази въобще не е платена, не. Изобщо не си личи още от далече. Всяка година по това време я пускат същата. Миналата година със сигурност я имаше, за по-преди не знам.
Миииииии, не можете да очаквате да си купите малцово уиски за 15лв., то е близо до акъла. Следователно, купувате си от официалните вносители и нямате проблем. Също, избягвайте да пиете по дискотеки - там продават ментаци на 5 пъти по-високи цени от продажните.
Обяснете как да неутрализирам метиловия алкохол? Какво да сипя в сварената ракия - билки, сода, да я запаля за малко или някакво баене от бабичката?
Хайде да правим разлика между регламентиран казан и фалшив алкохол. От "нерегламентиран" казан се изкарва изключително качествена ракия, при това без никакви химически добавки. Нещо, което не може да се каже за 99% от оригиналния алкохол в търговската мрежа.Всъщност, на цена под 50 лева бутилката трудно може да се намери алкохол, който дори малко да се доближава по качество до майсторски направената домашна ракия.
100 гр. на ден = 3 литра на месец, 30 литра за 10 месеца. 2 месеца на кафе, бира и канабис до новата реколта. Става горе - долу!
Ама как няма да е "опасен", нали не им плащаме акциз и им правим конкуренция на олигарсите, та няма как да крадат от това. То щото тези флиртаци, пещери и тем подобни са много полезни, та за това лъхат на одеколон от 5 км. Все ми е на акъла, че ги правят от грозде, та смърдят така. Като си купя от вуйчо си ракия, тя мирише на плод, все едно като плодов сок и няма нищо общо с онова по магазините. Бива наглост, ама чак толкова.
Фалшив е алкохолът на Винпром Пещера и другите мошеници, защото предлагат за ракия синтетичен продукт. Не ме греят приказките им, когато без свян забъркват ментета в стил "Цар Киро", а ми искат пари за "отлежала" ракия.
Как да познаете фалшивия алкохол ли? Ами ако пише на него "Made by Tsar Kiro" значи не става. И моля не приравнявайте фалшивия алкохол с домашния такъв. Има голяма разлика. Едно е да си правиш хубаво домашно винце или ракия от плодове за домашна употреба, друго е да забъркаш нещо с неизвестен състав и да го продаваш.
Всички български промишлени високоградусови напитки се произвеждат от украински зърнен спирт + есенции. Ако виното и ракията в България се произвеждат от грозде, то значи, че цялата българска земя да е насадена само с лозя. Подобно на т.н. млечни продукти. Ако те са такива каквито твърдят производителите означава, че българските крави дават минимум по 200 литра мляко на ден.
Фалшивият алкохол е опасен, а не може да се разпознае