68

Безпартиен

преди 9 години

До Наблюдател.... Незнам дали си запознат въобще, че Авиодиспечерът е най-важната съставна част от полета (граждански, военни и прочие) и без него нищо не може да стане..... Пич малко се запознай с Ръководсво на въздушен трафик и операции и тогава говори наизуст за разни "програми" и прехвалени "техники" използвани от руснаци :Д:Д:Д

67

ставри

преди 9 години

Тука коментара е излишен.

66

Кръчмарп

преди 9 години

Цялата статия си мирише на пропаганда.А какво ще кажете за MH 0017?Нещо на CNN и подобни не им се говори за снимките от сателит които показват стрлба от военен самолет по Боинга. И това там си бе чисто Украински изтребител. :-)Сега как да го изкараме руски? Ами той е производство на концерна МиГ! Ето! Лош Путин!В момента наблюдаваме нещо небивало - световна военна операция от нов тип - информационно-социална война. Една страна срещу 19 - интересно но и опасно.

65

до Анон

преди 9 години

ми те руснаците са си дискредитирани----Запада се опитва да дискредитира Русия

64

зико

преди 9 години

Гражданската авиация лети над 10000 м а военните самолети под нея. Така че няма опасност да се сблъскат.

63

Desi

преди 9 години

До AnonА къде си летял извън Европа където има такова струпване на руски пилоти ? В Азия ?Интересно кой какъв лиценз ти е дал на тебе да летиш нависокото / където са военните самолети/ в Азия ? Трябва да е CPL..... значи си българин който е взел комерсиален лиценз в Азия, просто чудо на чудесата.... или на фантазията ти. в близост до, не значи във..... не нарушават никакви правила, така че цялата статия и твърденията в нея са безсмислени

62

скот

преди 9 години

Натовци като чуят руска авиация и подмокрят памперсите. Американците помнят какво се случи на 12 април т.г. в Черно море с техния ескадрен миноносец Донал Кук и системата им за ПРО "иджис" руския СУ24 12 пъти имитира ракетна атака над кораба им, а те го гледаха като на кино.

61

L

преди 9 години

От утре ще питат нато дали може преди да летят..

60

бай Х

преди 9 години

Господин Столтенберг не трябва да е толкова черноглед. Не си включвали транспондерите... може пък да ги включват, но толкова да работят... Не давали полетни планове... а КОЙ казва, че летят по планове?

59

Анализатор

преди 9 години

НАТО и представляващите я ,трябва да обмислят изказванията си,тъй като с тях може да провокират създаването на Източно -южно американски военен блок в противовес на НАТО за което узрява и настъпва момента . Като имат сведения -снимки за нарушения на въздушното пространство и правила за полети да ги казват своевременно ,а не след една година. На всички е ясно, че с тези изказвания постепенно оформят определено обществено мнение в определена посока - информационна война.

58

Анонимен

преди 9 години

Anon къв пилот си бе братле? :) PPL, CPL, ATPL, FE, NAV? Какви методики исползваш, че определяш нивото на руските пилоти с говорене братле? :) летателна дисциплина или летателна подготовка, я го кажи малко по-точно, по пилотски?

57

Anon

преди 9 години

Аз съм пилот. Не съм летял в Европата, но съм говорил с руски пилоти и всичките са били без всякаква летателна дисциплина. Сигурно са гениални пилоти, но изобщо не ме учудва ако си изключват трснспондерите, летят в забранени зони (около големите цивилни летища) и като цяло се държат като хулигани в небето. Всичката им съветска работа е такава...

56

majirski

преди 9 години

А американската и евроейската военна авиация не застрашават полетите .....*** комедията са това българско/американо/ервропейските медий

55

Анонимен

преди 9 години

Лошото за управляващите ни *** това,което е В и пада от тези самолети:tvzvezda.ru/news/forces/content/201411141859-rena.htm

54

Анонимен

преди 9 години

Техните са самолети имат ли изобщо транспондери ?

53

Анонимен

преди 9 години

Отвратителна пропаганда. Поредната. Имам чувството, че разни западняци се надпреварват кой от кой да измисли нещо , което да дискредитира Русия. И кой са най-големите ястреби - шефовете на Канада, Австралия и България. Тези ще докарат голяма война. Столтенберг да обясни къде летят натовските самолети, законно ли летят, включват ли си трансбондерите и как те не пречат на цивилния трафик. И още нещо - налага ли се руски изтребители да прехващат натовски самолети.

52

План

преди 9 години

Всичко върви по план. Сега усата ще почнат да се въоръжават, че и европатите и те, Рашата е приготвила парите и ги чака. Нема да свърши скоро, но ако не гръмнат путята ще ги оака. Рашките са пълни психопати и не им дреме изобщо.

51

Ко? Пилот

преди 9 години

Ах тези лоши руски пилоти които не си вкрлючват транспондерите.За сравнение - литците на НАТО месец преди полетите си изпращат планирания маршрут в Кремъл, а полета им се излъчва на живо по Картуун Нетуърк и Бейби ТиВи.

50

Анонимен

преди 9 години

Руската авиация застрашава полетите над Европа"Столтенберг същевременно отбеляза, че полетите на военни самолети в международното въздушно пространство не са незаконни."Ами по тази логика, военните авиации на всички държави застрашават полетите в Европа. Къде беше новината не е ясно. Напънала се планината и родила мишка.

49

Анонимен

преди 9 години

До АнонименАко не беше НАТО,сега България да е като Сърбия-страна от третия свят,в която свободно се разхождат руски военни и държат цялата ѝ икономика,и която щеше да бъде обявена за част от някаква "Балканска федерация" със столица-Белград,каквито опити Русия е правила и преди!