22

не е възможно!

преди 9 години

Искров получава 90000 лева на месец заплата. Охраната на Борисов струва 40000 лева на месец. Охраната на осъдения на 4 годишна ефективна присъда в панделата Цветанов струва 40000 лева на месец. Специално, Цветанов ще е по-евтин за българския данъкоплатец ако си излежи присъдата.

21

урко

преди 9 години

Високи заплати се извоюват с твърдост и кръв. Когато свършат балъците редящи се на опашка за мизерни заплати пред вратата на "работодатели" и когато същите тези тарикати "работодатели" започнат да бъдат разстрелвани за забавени заплати...тогава предвиждам US-стандарт в Бг.

20

Анонимен

преди 9 години

АКО ЧАКАТЕ НА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ ДА ВИ ОПРАВЯТ ЖИВОТА В ГОЛЯМА ГРЕШКАСТЕ. КАКТО СА КАЗАЛИ УМНИТЕ ХОРА ЗАКОНИТЕ СА ВРАТА В ПОЛЕТО И САМО БАЛАМИТЕ МИНАВАТ ПРЕЗ НЕЯ. АКО ЖИВЕЕТЕ ПО ЗАКОНИТЕ НАПРАВЕНИ ОТ СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ ПРЕЗ ТЕЗИ 25 ГОДИНИ ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ГЛАД.

19

Анонимен

преди 9 години

"286 лева ? Е нали сме в ЕС в Гърция е 400 евро - що не вземете нещо положително от Европа-спрете с даренията ."Гърция за разлика от България е държава от ЕС. България е геостратегическа зона на НАТО в ЕС, военна база и пристанище на натовкските военни кораби за натиск върху Русия. На кой му пука какъв е прагът на бедността. Бедните да го духат.

18

Бесен Българин 2

преди 9 години

След като такава е "линията на бедността" в Абсурдистан.... Искам да помоля "Дамите" и "Господата" - 240 броя от така нареченото "Народно Събрание" и служителите от НСИ , които са изкарали тази "линия" да карат от 1 ноември 2014 до 1 ноември 2015 г. точно.... с 287 лева на месец... Това ще рече , според тях , че с 1 лев отгоре и вече... НЕ са бедни , нали? Да видим тогава...... КОН БОБ ЯДЕ ЛИ....... и каква е ИСТИНСКАТА "ЛИНИЯ НА БЕДНОСТ" тук!!!!!..................

17

Бесен Българин

преди 9 години

Каква е тая 'линия" , бе? Много добре го е казал коментар 15... НЕКА ТЕЗИ , КОИТО СА ИЗЧИСЛИЛИ ТАЗИ "ЛИНИЯ НА БЕДНОСТ".... ПЛЮС ОЯДЕНИТЕ *** , КОИТО НАРИЧАМЕ "ДЕПУТАТИ" ДА ЖИВЕЯТ ТОЧНО С ТАЗИ СУМА В РАМКИТЕ ПРИМЕРНО НА ГОДИНА.... ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ИЗКАРАТ! БЕЗСРАМНИЦИ!.... Тия НАГАЖДАЧИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СТЪКМИСТИКА , където "шефовете" им по цял ден висят по околните кръчми и прибират четирицифрени заплати за тази си "дейност".... Те ли са определили тази "ЛИНИЯ"?!?!.... Те дали карат с 286 лева?

16

Анонимен

преди 9 години

Хорааа да започнат всенародните тържества.Току-що разбрах,че сме богати.286 лв. са това,ей.

15

22222

преди 9 години

) Това е шега - е някой и друг ден тъй съм и минавал , но не и цял месец ,ПРАВ СИ ). Тъй съм карал ,не че няма - а че тъй ми се получавало .)

14

А

преди 9 години

Значи не трябва да се разболяваме и който оцелее на хляб и сол.е гати мизерната държава.

13

симпатяга

преди 9 години

до всички мрънкачи долу- никой не е длъжен да ви осигурява нищо. Колкото са ви способностите и колкото сами си изкарате, това ще са ви доходите. Какво толкова трудно има за разбиране, всеки нормален човек сам е отговорен за доходите си.

12

D

преди 9 години

Линията не е вярна .който я е изчислил ,нека той да живее с тази цифра особенно с Боко да си ги сменим с неговата заплата виждам че има нужда от почивка!

11

Анонимен

преди 9 години

340 ЛЕВА-МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ!!!

10

Анонимен

преди 9 години

Ако получаваш брутно парично възнаграждение от 340 лева,месечните удръжки на тази сума е 73,47 лева!!!!!!Получавате ЧИСТИ 266,53 ЛЕВА!!!!!!ИЛИ ЗА МЕСЕЦ КЪРТОВСКА РАБОТА ПОЛУЧАВАТЕ СУМА,КОЯТО Е 20 ЛЕВА ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТ В БЪЛГАРИЯ,ДРАГИ БЕЛИ ЕВРОПЕЙСКИ ***!!!

9

22222

преди 9 години

За да остане жив един мъж 180 см -90 кг Закуска 1 яйце и три филии изпъжени -0,040 лева +кафе -0.80лв =1.20.Обяд -леща (0.30 ст) +3-4 филии хляб (0.20ст )=50 ст След обяд - 1 кисело мляко (1лв) +2филии хляб =1.10 лвВечеря - картофи сготвени (30 ст) с 2-3 филии хляб(20ст)=50 ст Баланса е 3.30лв Х30 дни =100 лв(99)Има още възможност да намаляват !) -има и за мобилен и за ТВ ))

8

до 7

преди 9 години

До meНе са ти много верни сметките, защото минималната заплата е с 50 лв. отгоре, но това са брутни пари. Ако вземаш минимална заплата и ти плащат осигуровките, на практика оставаш под линията на бедността.

7

55

преди 9 години

286 лева ? Е нали сме в ЕС в Гърция е 400 евро - що не вземете нещо положително от Европа-спрете с даренията .

6

Леле...

преди 9 години

Прагът на бедност е 500 лв., а тези 286 лв. са праг на мизерията. Но едно е да смяташ с калкулатора и да ти излизат сметките на теория, а съвсем друго е да го приложиш на практика.

5

me

преди 9 години

Аз също искам да знам, кой формира тая линия на бедността и какво според него влиза в нея. Защото очевидно не влиза наем, не влизат и лекарства и добавки, всъщност не влизат и битови сметки. Общо взето, в линията на бедността влиза да можеш да си купиш картофи, хляб, ориз и кисело мляко. Да им имам и оцеляването. И затова, минималната заплата е с цели 50лв отгоре, а държавни служители взимат невероятните 370лв заплата. С която са с 90 лв (ДЕВЕДЕСЕТ ЛЕВА) над линията на бедността. ЧЕСТИТО!

4

Евроатлантик

преди 9 години

Преди 89та година по времето на комунистическото руско робство беше много по зле. Мизерия, нямаше работа, безработица, проституциа, мафия и наркомани, чакаш за лада 10 години, нямаше банани и портокали а шоколадови яйца, тоблерон, маркови дънки само в Кореком. А сега братята американци ни освободиха и ни донесоха демокрация и излезте да видите какви западни коли карат хората, магазините са пълни има всичко като кореком и банани и портокали и смартфони и маркови дънки и народа живее добре сега.

3

Стотинката

преди 9 години

И докато всичко беше стотинки, а стоките дефицитни... КОмунярите фалираха държавата 3 пъти преди 89та само... прсото новия голям брат не плаща масрафите като СССР... но некадърнотоуправление накомуняритепродължава и в новите условия... те и сега си живеят добре... това е...