19

Тайничка

преди 8 години

Хора, не знам въобще за какво спорите ... тъпо е и няма да постигнете нищо с това. Уж големи хора сте пък се държите като малки деца. Не само Етиопия е на прага на бедността. Но и много други държави. За сметка на това пък докато те се опитват да си пооправят малко държавата ние все повече се опитваме да я скапем тотално. Като сте се загрижили толкова за Етиопия ... ходете там и ставайте политици! Там си има хора, които решават какво ще става! Вие сте българи! Хайде, погрижете се така за БГ! :P

18

Лора

преди 9 години

Казва се "ако минЕ номерът". От къде си всезнайко? Научи се да говориш и пишеш правилно, после може и да дискутираме икономическото и политическо развитие на източна африка. Икономическият растеж е факт, въпреки войната с Еритрея и геноцидът на Менгисто. Това се случва 70те години, когато и в България има малко по прикрит геноцид, а войната с Еритрея е приключила преди 14 години.

17

ДО 20

преди 9 години

Какви глупости си седнала да ни плямпаш *** вуино. Гражданска воина със Еритрея ,геноцит,масови кланета .Ти тея работи за нищо ги нямаш . Плямпането е важно,простотията и ако ни мини номера важното да се правим на интересни . ПРЕД КОГО.............

16

Lora

преди 9 години

До До 18Ехо, До 18. Много обичам умните хора. България имаше БВП на глава от населението 3000 ЩД преди по-малко от 10 години виж 2003-2004 г). С какъв икономически растеж ги постигна тези 16 000 долара, а? Повече от 7 % на година не е стигал. Айде да не са им нужни на етиопците 400 години да ни стигнат. А това, че джини коефициентът за България и Етиопия е еднакъв, не говори в полза на България.

15

Лора

преди 9 години

До АнонименДам, и икономическият растеж е над 10 % годишно. скоро няма да са толкова бедни. Ние обаче имаме отрицателен икономически растеж. Ще се разминем някъде по пътя.

14

Лора

преди 9 години

До АнонименАз никъде не видях гниещи трупове. Не само в Етиопия а и никъде в Източна Африка, където живея и работя. Добре е да говорим от личен опит а не чрез предразъдаците си, особено когато сме слабо осведомени.

13

Lora

преди 9 години

Английски почти никой не говори, особено в администрацията. Етиопия е една от най-равнопоставените държавио в света. Коефициентът на Джини за Етиопия е равен на този на Швейцария - т.е макар и бедна, благата в държавата са равномерно разпределени и няма много богати и много бедни. не съм сигурна, че корупцията е висока. Сигурността и безопасността в Етиопия са едни от най-добрите в Африка.

12

Анонимен

преди 9 години

Изобщо нямам желание да я посещавам.Скоро и тук ще стане същото...

11

Анонимен

преди 9 години

На някои работата ги е водила по тези екзотични краища. След като видиш един два гниещи човешки трупа край пътя единствения ти интерес докато си в Етиопия остава как да се изнесеш възможно най бързо от там

10

Анонимен

преди 9 години

Има още един интересен факт за Етиопия. Населението живее на племена и всяко от тях говори различен език. В страната се говорят приблизително 60 езика, като най-разпространения е оромо. Администрацията ползва и английски, но той се говори от около 20% от населението. Хранят се предимно с пилета. Друг интересен факт, че корупцията е на много високо ниво.

9

Lora

преди 9 години

Много е интересна Етиопия. Особено Лалибела и скалните църкви. Православното християнство е различно от това. което практикуваме в Източна Европа. Кафето наистина е уникално, но все пак Кения произвежда по-добро кафе, а Уганда по-хубави плодове. Препоръчвам на всеки, който може да посети тази държава.

8

Lan

преди 9 години

Етиопците са християни, 10, не са канибали! Бедни са, бедността НЕ е порок!

7

Шибан Реалист

преди 9 години

.......... ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА ЕТИОПИЯ : Както гледате снимката............. Дали и те НЕ живеят по- добре и по- спокойно от Българският Народ ?!?!.................. Струва ми се , че да............... :(((((....................... Лошото е , че "СВЕТОВНИТЕ ГОСПОДАРИ" главно по такива страни , си пускат да си пробват "новите болести и вируси"........... да видят каква смъртност ще постигнат............ и каква "успеваемост" в намаляването на Световното Население :(....

6

45 г., отново

преди 9 години

Извинявам се, 1! Беше неволна грешка. Имах предвид 2.

5

45 г.

преди 9 години

Превеждайте и публикувайте повече подобни материали. Този ми хареса много. Относно мнението на 1 - съжалявам те, непълнолетник!

4

Анонимен

преди 9 години

ako ne se razmnojavat kato hlebarkite 6te6e da im e po-dobre. 1-2 de4iza e dostaty4no. ina4e snimkite mi haresaha.

3

ФИНАНСОВ ПЪНКАР

преди 9 години

Под зоркото внимание на ЕС ще станем по-бедни от етиопците!

2

до #2

преди 9 години

Дивак си ти! Не прочете ло статията?!Една от най-древните държави. Следи от древни ЦИВИЛИЗАЦИИ.Една от първите държави в света приела християнството.Никога не е била колония.Колко повече доказателства?!Надявам се някога да мога да посетя Етиопия!

1

Анонимен

преди 9 години

Оооо, якооо