93

софиянец

преди 9 години

тия същите по времето на правителството на потомственият комунист боко тиквата им вдигнаха паметник в София, да тия същите за които и натурализираният евреин впоследсвтие, другаря Вонегът писа Кланница 5, тия същите дето бомбрадираха и направиха преврати от началото на жалката си 200 годишна история в над 180 страни и над 200 народа, тия същите демократи, които с тези две бомби инищожиха стотици хиляди японци - на тях им лижат задниците тиквата, расим, рамадан, пръмова и КО...

92

бай Вълчо от Хисаря

преди 9 години

Баф мауму' Марче.Та я се поправи.Аз още 45г. бях шумкар и когато слязох май месец 1945г. войната бе свършила.Та сега си пия ракията и си спомням следното:В утрото на 6 август 1945 година, американския бомбардировач B-29 Енола Гей (с командир на екипажа полковник Пол Тибетс[1]) хвърля над японския град Хирошима атомна бомба Little Boy (в превод от английски език - малчуган). Три дни по-късно е хвърлена втора атомна бомба - Fat Man (дебеланко), с която е разрушен град Нагасаки.

91

Анонимен

преди 9 години

До от ЮАРАбе *** то щот е много хубаво там за тва тинейджъри избиват малки деца в училище нали? Или може би щот там всичко е префекто за това престъпността е огромна? Ако това са ти примерите ужас дано не ни сполетят.

90

Анонимен

преди 9 години

До neo5Клали сте по 9 прасета, ама сега защо не колиш? Защото е "Демокрация" или защото си станал много важен и не може капацитет като тебе да гледа прасета.

89

Анонимен

преди 9 години

ето по тази причина национализмът е МНОГО ТЪПО НЕЩО - героите за един са смъртни врагове на други, а всъшност всички сме ХОРА.А от днес.бг. да си оправят страницата, мега малоумно се разгелждат снимки - на всеки клик да чакам страницатаа да се зарежда???? да не сте в 90те години още????

88

Гиганта

преди 9 години

До щурофон Не 44, а 45 година !

87

v

преди 9 години

До всички *** дето пишат против най-красивата най-развитата страна - САЩ.Злобейте си, ама ако не ви управлява САЩ, ще ви управлява някоя азиатска държава да ви карат насила да си абортирате дъщерите или арабска да ви бият по 100пръчки , защото сте изпили 1 бира и тогава ще сте супер щастливи, че няма и къде. А за руснаците по- големи надутковци от тях няма, искат всички да им знаят и говорят на езика и да им се кланят до земи.

86

iha

преди 9 години

1954 зимата

85

Анонимен

преди 9 години

Ей такова нещо ми трябва за Стамбул града.

84

Анонимен

преди 9 години

Не се излагайте - годината е 1945!

83

от ЮАР

преди 9 години

До ttне ви се отваря парашута на вас, комунистите. СССР отдавна е история, а Русия въобще не е фактор в света, понеже икономиката им е колкото две Холандии или една Италия, но за разлика от Запада, където икономиката е предимно интелектуален продукт, в Русия се базира на суровини, а в Китай на евтина работна ръка. Нормалните хора не желаем да ни командват *** каскети и сме СВОБОДНИ ХОРА. Така че, комуноидите нямате шанс. Свикавайте! УСА начин на живот, обществено устройство СА БЪДЕЩЕТО!

82

от ЮАР

преди 9 години

До didoСССР няма никакви заслуги за капитулацията на Япония! СССР се включва два месеца преди края на войната за да заграби бъдещи територии с комунистически режими. СССР няма и една десета от военната мощ на Щатите в авиация и флота. Стига комунистически лъжи и бул-шит!

81

от ЮАР

преди 9 години

Атомните бомби са били АБСОЛЮТНО НЕОБХОДИМИ. Дори и след тях, Япония не се предава. Капитулират чак след като генерал Къртис Ла Мей нарежда масирана бомбардировка на Токио с над 800 бомбардировача натоварени с малокалибрени запалителни бомби в огромен брой. Атомното оръжие сдържаше настъплението на комунизма. Огромното технологично превъзходство на САЩ беше един от факторите за сриването на комунизма. Така че, американските атомни оръжия изиграха много положителна роля за целия свят!

80

Бобката

преди 9 години

Марийке поправи годината и недей да пишеш глупости. По история сигурно си имала само 2-ки :)

79

Анонимен

преди 9 години

Сбъркана е годината не е 1954, а 1945г.

78

Анонимен

преди 9 години

Aми... бомбите не са пуснати през 1954г.,а през 1945,на 06. и 09. август.Така,че би било хубаво уважаемите журналисти да проверят това,а не да пишат глупости.

77

с.

преди 9 години

Абе,като сте такива човеколюбци защо не жалите жертвите на японския милитаризъм!Имате ли представа колко народ са затрили особено в Китай!?А зверствата им в лагерите за военопленници?!Или и те нямат значение!?!В крайна сметка мразете си американците колкото си искате!Първо,те не дават и 5 пари за тая работа,и второ за разлика от болшинството бантустанци,които лижат интимните части на руснаците не се чудят как да си платят парното и не живеят като кучета!Пълен смех сте,пичове!

76

123

преди 9 години

пускането на бомбите над Япония е както бомбардировките над Дрезден в края на войната - ненужно , а само за демонстрация на сила , и да се види какъв ще е ефектът върху населените места

75

с.

преди 9 години

Ами малко е съмнително дали японците са щели да капитулират с оглед на фанатизма им!А и след епичните битки за анонимни островета в Тихия океан,масови самоубийства и камикадзета американците не биха могли да бъдат сигурни в никакъв случай!Освен това САЩ са нападнати абсолютно непредизвикано и след унищожението на Пърл Харбър не виждам нито една причина да жалят японците!Освен това ако бяха рискували със сухопътна операция жертвите щяха да са повече,а на тях им пука за разлика от вожда ви Сталин!

74

dido

преди 9 години

Не е имало никаква необходимост от пускането им, с тях не се е променил хода на войната, просто поредните изравнени от американците градове. Бомбените килими пуснати над останалите градове не са взели по-малко жертви. Японците капитулират, когато СССР стъпва на Курилските острови и Сахалин и изрива японците от Корея. Така че пускането на атомната бомба е просто един научен екперимент върху живи хора, докато е на аванта. Единствената страна използвала атомно оръжие срещу живи хора е САЩ.