53

Анонимен

преди 9 години

Единственото място на което съм бил и нямаше жени беше казармата.Ако тоя иска да направи от Майкрософт казарма - негова си работа.Между другото голяма дивотия беше казармата,по добре е,че сега армията е професионална.Защото военната професия е като всяка друга и е по добре да се работи от хора които сами са я избрали.

52

do 57

преди 9 години

Има един космонавт който е преживял 730 дни на станцията "Мир".Та той споделя,че когато на станцията дойдел някой с високо за себе си самочувствие и неуважаващ другите на станцията настъпвал голям ад.Е,не им завиждам и на подчинените му!Иначе е вярно,че не е нормално да мразиш половината свят.Между другото сещам се,че има и космонавти жени.Така,че не е прав!

51

Анонимен

преди 9 години

Ами повечето програмисти, които съм виждал са бели мъже. Всъщност, въобще не съм виждал жени програмисти. Може би затова в Майкрософт работят повече мъже.

50

българин

преди 9 години

Не е нормално да мразиш половината свят.

49

Чудейко

преди 9 години

На "меренджеите" това им е работат - да намират нови начини да си увеличат печалбата.Явно продължаваш да не разбираш какво се опитвам да ти кажа. Цъкането на минуси няма да промени факта, че нещата не са такива за каквито се представят. Та за това пак ще те попитам - при т.н. равни други условия защо някой би взел мъж на работа при положение, че жена би вършила същата, като качество работа, за по-малко пари?ето ти хинт - май еднаквите други условия не са много еднакви.

48

Анонимен

преди 9 години

До ЧудейкоПиша за дискриминацията ако това е идеята на статията. Мениджърите и собствениците заобикалят правилата за секс, образование и произход дискриминация като измислят нови начини да си увеличат печалбата.

47

Чудейко

преди 9 години

До анонимникаОт къде пък реши, че съм босче?И въобще какъв е тоя безмислен коментар.Замислете се малко - ако А взема малко пари и има същите качества като Б - тогава защо подяволите Б все още има работа а А мрънкя че му плащат 75процента по-малко - "при равни други условия" - май условията не са точно равни или не са включени всички условия!Ама какво и споря - едва ли имате мозък да го разберете!

46

Анонимен

преди 9 години

Проблема е че не са само жените дискриминiрани и общо взето и всички засегнати от аутсорсинга например. България засега има ръст само заради по-ниските заплати и евтиното качествено образование спрямо ЕС и САЩ. Но образованието вече пропада и има недостиг и на преподаватели и качество, та скоро ще се засили текучеството и аутсорсинга даже от България към Африка и Азия и съответно ще има нов спад на заплатите и заетостта в България.

45

Flex

преди 9 години

me, шуробаджанащината си е съвсем локално изразено явление, тука статията е за майкрософт, хич не ми е хрумвало, че има някакво значение във фирма с десетки хиляди служители :)Не мога да говоря за други професии, имам поглед само върху ИТ и тука конкуренция няма. Има 2 пъти повече свободни места отколкото хора да ги заемат, търсим винаги и тук специално жените са лошо представени - не само много малко на брой. Аз съм тотално за да си имаме повече програмистки, кочове достатъчно, просто няма...

44

me

преди 9 години

А ако си мислиш, че наистина е шуробаджанащина, значи си не по-малко сексист. Аз съм доктор в мъжка специалност, мога да ти гарантирам, че съм се трудила не по-малко от всеки мъж, не съм въртяла ***, и получавам много по-малко подкрепа в кариерата си точно защото съм момиче и шефовете се притесняват да не си помисли някой, че има нещо и затова ти помагат. Ситуацията е изключително гадна и несправедлива.Според бившия ми шеф, не ми трябва заплата, защото си имам приятел, който да ме гледа.WTF?!

43

me

преди 9 години

Напротив, Flex, не става въпрос за нищо такова. Навсякъде по света се отбелязва по-ниско заплащане на жените статистически, да не мислиш, че навсякъде има струпване в една специалност? Това обяснение може и да ти звучи логично, но истината е, че в причините за това няма нищо логично. Става въпрос за чиста проба дискриминация. Сериозно ли мислиш, че момиче с докторска степен, успяло да продолее цялата конкуренция в ИТ сектора заслужава 70% по-малко пари, заради шуробаджанащина? Това е смешно.

42

Flex

преди 9 години

(продължение): Проблема на струпването е голям - може да има милиони много добри в дадена област, но когато работодател вижда, че има по 10 за едно място естествено почва да дава минимални пари, докато стигне долната граница. За това трябва и университети да насочват към предполагаемо търсени специалности в бъдеще, и самите хора да се сетят да не се влачат с тълпата.

41

Flex

преди 9 години

me, не става въпрос, че някой си е казал - я, жена, ся ще и даваме по-малко въпреки, че работи като останалите. Заплатите се определят основно от качествата на човека, броя на кадри и в нашия случай - шуробаджанащината. Тези, които познавам и имат необходимите умения си взимат същите пари както и мъжете и най-добрия човек, който познавам и може да ти насити развойна платка е жена. Въпроса е, че процентно добрите се срещат по-рядко в техническите специалности, а се струпват в други области (прод)

40

Анонимен

преди 9 години

Чудейко Няма как да станем всички босове като тебе че няма да останат работници и студенти накрая, пък и текучеството не е никак евтино особено ако има по-строги закони срещу уволненията.

39

Анонимен

преди 9 години

Преводачът, алоо, не знаеш елементарен английски. За повишението - не се "пита" ask for, а се ИСКА

38

me

преди 9 години

Да, то няма и жени физици, жени лекари, жени инженери и изобщо, работещите жени са някакво невиждано чудо. Но докато издържат мухлоьвците мъже и мухльовците си синове, са най-добрите. Ама като ви е конкуренция, изведнъж става мнооого трудно да си представиш, че жената до теб е не по-малко кадърна от теб и заслужава същото заплащане като за същата свършена работа. Това че си се родил с един набор полови органи, а не с друг не те прави по-малко човек. Иначе лесно - операция и всички ставате гейов

37

Анонимен

преди 9 години

Жена програмист? Такова чудо рядко се вижда.

36

me

преди 9 години

73% разлика за жени с магистърски и докторски степени при равни други условия!!!! Вие изобщо давате ли си сметка колко по-малко е това?! Не мога да повярвам! Това е толкова дълбоко несправедливо, че просто нямам думи. Представете си сестрите и дъщерите си, да работят като гламави за Гугъл или М$ и накрая да вземат със 70% по-малко пари. Е как е възможно изобщо това да минава някъде?!

35

Анонимен

преди 9 години

Как до 1970г. Мъжа в САЩ е изкарвал толкова пари за да издържа жена и деца.. За Европа не говоря защото след войната не е било възможно .. В Ислямския свят също мъжа издържа семейство дори в държави които нямат нефт..Просто западнато обществото е така е устроено феминизма взе връх и робовладелците имат изгода.

34

Чудейко

преди 9 години

до Flex - родостно е че има и хора които разбират какво говорят - вече си мислех че само *** има тук (в това число и аз)до 36 отново за студентите - ако тоя дето е готов да взема 2-3 пъти по-малко върши същата работа защо да не те изритам :D. Ти склонен ли си да плащаш за даден продукт 3кратно по-висока цена ако има същия на по-евтина?Aко обаче студентчето не може то бизнес модела на тая дето го наема няма да просъществува дългоМъже или жени, който може изкарва пари който не може мрънкя