7

Пак до 3

преди 9 години

Поради причината, която излагам в предишния коментар, по време на т. нар. развито социалистическо общество влезе в сила наредба, която забраняваше учениците до осми клас да остават да повтарят класовете.Друга наредба пък предвиждаше санкции за родителите, чиито деца напускат училище,преди да са навършили 16 г.Затова през последните 10-12 социалистически години изведнъж се нароиха маса хора с основно образование.Дипломите на повечето от тях бяха без покритие, сричаха и пишеха имената си с грешки

6

До 3

преди 9 години

Шаркчооооо,Малко неща знаеш за нещата преди 1990 г. Официално се твърдеше, че неграмотните са около 60 000, но се знаеше, че са много повече, особено сред веселия етнос.Признаваше се, обаче, че мизерните заплати на висшистите и дивашкото толериране на простаците, имаше за последствие нежеланието на много младежи да завършат дори средно образование. Щом навърши 16 г., и напусне училище.73% от населението имаше нямаше дори средно образование, а само основно и даже незавършено основно.

5

masterblaster

преди 9 години

Вярваме, че ще я оправите нещата

4

Рали1

преди 9 години

"Чл. 6 Образованието в държавните и общинските училища е безплатноЧл.7.1 Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително." !!! Закон за народната просветаЗащо говорим за неграмотни,тези закони за кого са правени,като няма да се прилагат да не имитираме дейност,че правим нещо в НС !!!

3

Shark

преди 9 години

Неграмотността ДРУГАРКО беше почти нулева преди да дойде т.нар демокрация и да бъде съсипано всичко. Сега програми ще ми мислите, ами те бяха измислени, и работеха, ама такива продажници като вас ги съсипаха точно с цел да бъде неграмотно поколението. Защото нали си давате сметка че ако сегашните хора между 20-30г не бяха толкова неграмотни и апатични сега много от вас щяха да са в пандиза, а!! Защото много добре знаете силата на младото поколение,имате опит от студентските стачки през 1990 и96

2

NEOBRAZOVAN

преди 9 години

MA DRUGARKO NA MENE VECE MI SE E....E,MAKAR DA SAM NA 12 GOD.SHA SA GENIA, STA DA UCA,PA DA STE VIDIALI ZIGANIN MINISTAR.SHA SI NAPRAVAM7-8 TAANETA,ZIMAM SI DETSKITE I SI PIA BIRATA.

1

Задължително е:

преди 9 години

1. Да се предвидят чрез закон строги санкции по отношение на онези родители, които допускат децата им да тръгнат на училище без да знаят български език.Най-ефективно ще е, ако бъдат задължени на върнат на хазната детските надбавки, които са получавали до този момент. Ако ревнат, че са соц.слаби и нямат пари, ще се разплатят чрез общественополезен труд.2. Спре ли някое да ходи на училище и се замоми(заергени), спиране на детските надбавки, дори да е само на 11-12 г. Няма да развъждаме ***!