16

Алекс

преди 9 години

Както казах едва ли ще си извлечеш поука. :)Аз лично се отказвам защото с подобна логика незнам как се спори, а няма да ти изнасям пълна CCNA лекция за широколентовите мрежи. Все пак ако намериш някаде обяснена теорията за американската точка (.) в името на домейните ще ми е любопитно да я прочета.Със здраве. :)

15

Алекс

преди 9 години

... Интернет в общия случай е неподвластен на правителствата, поради което първата грижа на диктарорските режими е рязането не входящия трафик. Няма как да се наложи цензура на световната мрежа или да се премахне достъп до нещо което не е под контрола на отделна държава. За това като специалист в областта ти казвам пак. Всякакви тъпотии от рода "правим интернет по сигурен" е чиста проба опит за налагане на контрол. Едва ли ще си извадиш поука, но и други хора четат, полза все ще има. :)

14

Алекс

преди 9 години

Аха, сега говориш за домейни не за пътища. Само да ти кажа че сървър за точката (.) няма. :)Домейните се предлагат от частни хостинг компании (без значение от разширението .bg или .ru) които предоставят услугата на клиенти на всякъде по света. Пример - повечето .bg сайтове не са в България (аз лично основно френски хостинги ползвам). Които ги регистрират в ICANN която споменах за да е сигурно че няма дупликации в името. Това е....

13

Алекс

преди 9 години

До БобиГлупости говориш, няма такова нещо като лицензиране на DNS сървъри. Най близкото за което се сещам е ICANN организация за стандартизация на IP-та и домейни. И тя пак е интернационална служба. DNS сървърите са си обикновени машини с огромни таблици на съседните IP-та всеки интернет доставчик има такъв и не го лицензира никъде. Просто по-малките доставчици взимат цялата информация от по-големите. Нали ако беше толкова лесно ThePiratebay да е заминал преди години точно заради американците

12

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 23Жан Виденов & Компания никога не са ми били шефове и надали ще бъдат.По-скоро твоите шефове го направиха това, а се надяваха и на 1 за 6000.

11

Анонимен

преди 9 години

Долар (1)одинь = сорок(40) рубль

10

wannabe рубладжия

преди 9 години

Здравейте, приятели рубладжии! Искам и аз да стана *** като вас и да ми дават парички, за да пиша *** коментари! Към кого да се обърна?Заранее спасибо!

9

Анонимен

преди 9 години

Свободен интернет - смъртна заплаха за кремълската хунта на лилипутите !Ахахахаахахахаха

8

Алекс

преди 9 години

Бобито не знам каква ти е професията но очевидно не е в ИТ сферата. DNS услугата не е се държи от определна държава, всеки А клас доставчик има собствен DNS сървер който комуникира с еквивалентите на останалите доставчици. Ако да речем пътя до руски сайт бъде премахнат от американски провайдър само неговите потребители губят достъп останалия свят пак ще го вижда. Америка НЕ МОЖЕ да спре интернета на Русия или която и да е друга държава. Това е само предлог за повече контрол над нета в Русия.

7

Валери

преди 9 години

Г-жо Василева , руските държавници си защитават интересите, а вие в края на статията си цитирате с абсолютна пропаганда и по грешен начин някакъв си платен правозащитник. Силно се моля някой ден и ние да излъчим подобни велики държавници като руските.

6

Иван

преди 9 години

След като днес зам. министъра на отбраната на САЩ каза, че разглеждат възможността за военни удари срещу Русия и Китай в случай, че интересите им са пресичат с тези на САЩ, какво повече да говорим.

5

извън темата

преди 9 години

,,Нефтаная революция началась:США опережают саудовцев''Corriere Della ***-т.е. от октомври САЩ ще произвежда повече нефт/петрол от Саудитска Арабия.

4

Анонимен

преди 9 години

До БобиМного си далече

3

Stamat

преди 9 години

No mercy za zapadnata "civilizaciq"!

2

Анонимен

преди 9 години

До БобиСамозадоволяването му е майката - да си правят собствен интернет.

1

Анонимен

преди 9 години

Или още по-просто:Ако чичо Сам дръпне кабела - йог електронно банкиране и днесс.бг!Затова руснаците добавят още плетеници по мрежата че да не се разпадне плетката!