6

Анонимен

преди 9 години

Тези експерти ги нямаше когато правителството на атака+дпс+бсп взимаше три пъти заеми

5

ИСТ

преди 9 години

Как да се намалят разходите за администрацията, като тази администрация е на властта. Как да уволниш сестрата ,балдъзата, племенника, партийните функционери и цялата рода.Всяка нова власт уволнява част от предната, но основните ядра на политическата мафия се запазва.

4

Анонимен

преди 9 години

Къде бяха тия мозъци , когато Орешарски си взимаше заеми , и си ги харчеше незнайно къде .Много такива ще наизлязат напоследък...

3

КойтоСеРеши на тази

преди 9 години

реформа в БАН, при по-следващите избори ще загуби около 20 000 гласоподаватели в София - това са семействата на търтеите и на хитреците, на които ще се развали рахата. Но този реформатор ще спечели поне още 200 000 гласа, ако правилно се разясни каква каца без дъно е БАН.В момента от бюджета там се наливат пари, които никак не са малко, но същевременно са и крайно недостатъчно, за да се прави такава наука, която да оправдае лукса бедна държава да поддържа институция, ангажирана с научна дейност

2

Сигурно досадих,

преди 9 години

с това предложение, но защо да се обременяваме с нов заем, което няма как да не увеличи мизерията ни, а същевременно да стоят имоти, които лесно могат да се превърнат в ликвидни средства?Сега в БАН работят 7-8 000 човека. От тях поне 3 000 са 100% търтеи, а други около 3 500 могат да работят във висшите училища и да не изоставят научните разработки! Вместо това, едни дремят в БАН на бюджетна издръжка, а други и без това преподават, имитирайки и научна дейност, та да взимат пари от две места!

1

Всеки заем се връща!

преди 9 години

Малко ли мизерства българинът, за да изплаща взетите досега заеми, та ще теглят и още?!Всеки си прави сметката по какъв начин и какво да награби, докато е на власт и не го е грижа как ще се мъчи народът, за да изплати още 1 или няколко милиарда повече!4 милиарда могат да се вземат от продажбата на една част от имотите на БАН и същевременно БАН да се трансформира в онова, което е била преди 09.09.1944 г. Хем науката ще оцелее, хем поне 6 000 мързеливци ще се видят принудени да работят!