31

без паника

преди 9 години

Клетката има механизми за възстановяване на увредената ДНК, което не значи, че не трябва да внимавате с какво се храните.

30

Анонимен

преди 9 години

Е120- Червено оранжев оцветител. Добива се от мъртви насекоми яйца и други примеси. Използва се в плодови млека хлябове пресни меса и други. Е249-Токсичен. Използва се в месо и местни произведения като подобрител на цвета и трайноста на месото и саламите. Е230 типичното ДДТ което беше забранено сега се използва под другото му име БИФЕНИЛ. Използва се в момента в земеделието ни.Червено-оранжев оцветител от мъртви насекоми, яйца и други примеси

29

Анонимен

преди 9 години

Преди години се смеех, когато някой ми обясняваше за Е-та и подобни, слагах го в графата "теории на конспирацията". Съжалявам, вече не ми е смешно, направо ми се реве като си дам сметка какво сме яли и пили през годините.

28

ГМО 3

преди 9 години

.. Ало , Българи , някой да ви е питал дали искате "ЩИТ НА НАТО" над родната ни страна? Някой да ви казал - какъв е? Откъде идва? НИКОЙ НЕ СИ ОТВАРЯ УСТАТА НАЛИ? А сетете се защо.. После НЕ се чудете защо има такива "страховити дъждове , придружени с наводнения".. Градушката от 8 юли тази година , която по чудо мина без жертви! :(..НЕ се чудете и на значително скочилия процент на НЕРВНО-СТРЕСОВИ- ПАНИЧЕСКИ РАЗСТРОЙСТВА и на ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ! Защото с дъжда падат и Алуминий,Барий,Стронций!

27

Анонимен

преди 9 години

От E900 до E999 използват се в газираните напитки, като подсладителят Е952 е забранен в САЩ и Великобритания. Смята се, че води до мигрена и ракови заболявания.Разнородни добавки са от Е900 до Е999, а допълнителни от Е1100 до Е1599. Веществата от тази група се добавят в брашното, хлебните и тестените изделия, сладкишите и дъвките.

26

Анонимен

преди 9 години

Консервантите Е221, Е223, Е222, Е224 и Е226 водят до чревни разстройства, а Е338, Е340, Е339, Е341, Е407, Е461, Е450, Е462, Е463, Е466, Е465 причиняват стомашни разстройства. Обриви предизвикват Е311, Е313 и Е312. До повишаване на нивото на лошия холестерол водят Е230, Е321 и Е322. Като рискови за здравето се приемат и Е250 и Е251.

25

ГМО 2

преди 9 години

....... Така че , които може да се спасява - действа умно и има силна имунна система - се спасява....... Които няма - броите го - отишъл си от този свят !!!! :( 1. Повечето Е-та са силно вредни и онкообразуващи! :( Особено тия по луканките и саламите! Лично съм виждал салам с 17 Е-та в него!!! :(... 2. "ХИМИЧЕСКИТЕ СЛЕДИ" , които се появиха в последните години над България... тоя "ЩИТ",които ни набутаха НАТО над нас!?! Някой да ви е питал? ИСКАТЕ ЛИ ГО? КАКВО СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ Е? ЧЕ ВИ "ПАЗИ" , А?

24

Анонимен

преди 9 години

В някои страни оцветителите Е102, Е104, Е107, Е110, Е120, Е122 Е133, Е142, Е151, Е153 Е155, Е173 Е175 и Е180 са забранени, но в други, сред които и България, са разрешени за употреба. Консервантите от Е230, Е231, Е232, Е233 и Е238 може да причинят раздразнение на кожата и да причинят дерматологични проблеми. Заедно с Е239 може да доведат до алергични реакции. Е233 причинава и затлъстяване. Препоръчва се да се избягва употребата на следните оцветители от Е 173 до Е 175, Е 180, Е 160(b).

23

ГМО

преди 9 години

То да са само Е-тата.... Ами ГМО? Ами "ХИМИКЪЛ ТРЕЙЛС"?!?!.... Ами изкуствено създадените болести , които ни ги пускат редовно?!?!..... Всичко е насочено по ЕДИН - ЕДИНСТВЕН ПЪТ - НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО В СВЕТОБЕН МАЩАБ И НЯКАКЪВ ДЕМОНИЧЕН ПЛАН ЗА АМЕРИКАНО - ЕВРЕЙСКО СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО!!!....... КАТО "БОНУС" към всичко това е , че трябва да се "ВЪРТЯТ" МИЛИАРДИТЕ ВЪВ ВОЕННИЯТ И ФАРМАЦЕВТИЧНИЯТ СВЕТОВЕН "БИЗНЕС" !!!!!.......... Има ли още нещо , което да НЕ ви е ясно ?!?!........

22

Анонимен

преди 9 години

До Киро кофражистаТой твоя колега требе да е кофражист и той - ами да хване да отиде в някой открит *** - ще намери толкова подходяща за него храна (дето я ядат мухите) хахахахах

21

Анонимен

преди 9 години

Купете си нещо за ядене и ще видите че няма продукт който да не съдържа "Е-та".Всичко е химия,трябва да се забрани!!!Преди една седмица поисках да си направя качамак да ядем със семейството,купих от магазина и какво да видя?-ЦАРЕВИЧНО БРАШНО-ГЪРЦИЯ.Ние със златната земя ядем брашно от Гърция.

20

БАН 60 Alc

преди 9 години

Експерименти на БАН?!?! Хахахаха... Те експериментират само с влиянието на алкохола върху живия организъм! Объркали са се нещо с тези Е-та.

19

Анонимен

преди 9 години

За съжаление лобито на производителите на храни е ужасно силно и подобни истини се задушават в зародиш. Е-тата са канцерогенни, това се знае от години, но гласността е малка. Говорете с някой специалист или пък лекар, които е в час. Ще ви щръкне косата от ужас.

18

Анонимен

преди 9 години

никой няма да ги забрани, за да не фалира бизнеса! а мъртвите ще ги пращат на слънцето, защото от толкова е-та и консерванти ще са като мраморни статуи, няма да се разлагат! древните египетски балсаматори ряпа да ядат пред съвременните мумии!

17

До 14

преди 9 години

Ами пробвай между влизанията в два порно сайта да се запознаеш и с нещо полезно. Напъни се, порови сам, научи нещо, спаси здравето си. За да ти е още по-интересно - избягвай всики Е-та, защото полезна химия няма!

16

тепърва ще четем

преди 9 години

За съжаление най-вредни са нещата,на които децата налитат-вафли,разни зрънчо,готови сладкиши.При условие,че съдържат яйца,мляко,масла и др.,за да траят месеци,дори години,ги тъпчат с какви ли не гадости.А пък колбасите!Гордо мога за заявя, че в къщи 99% от храната е домашно приготвена.Месо-само домашно отгледано,от познати хора,брашно също,зеленчуци за зимния период натъпквам във фризерите,градински.Сокове-само пресни,сладкиши-домашни. Да,трудничко е с готвенето и съхранение,но за децата си стру

15

Л

преди 9 години

ЩЕ РЕВЕТЕ ЗА КОМУНИЗМА М-КА ВИ ПР-ТС. ИМАЛО САМО ДВА СЛАМА И НЯМАЛО БАНАНИ . ВСИЧКО КОЕТО ГО ИМАШЕ ПО МАГАЗИНИТЕ БЕШЕ БИО БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ОБОЗНАЧАВА

14

!

преди 9 години

Вече погребват труповете с метър по-надолу, защото плътта не се разгражда заради всичките концерванти с които ни тъпчат !

13

Анонимен

преди 9 години

БАН официално доказаха, че се движат 15 години след българската наука, а какво остава за световната.

12

Етата

преди 9 години

Е кои Е-та да избягваме? Поредната статия на днес.бг която казва нещо и като се замислиш нищо не казва..