30

До 40

преди 9 години

До АнонименВ грешка си. Има много университети в Европа, в които е достъпно да се учи без да си много богат, по твоите думи.А не зная колко е патриотично да учиш в Алма матер с алкохолизираните преподаватели и тотално сбърканата им система, при положение, че можеш да получиш качествено образование в Европа.Но...вие "големите патриоти" си учете в България. Щом мислите, че това образование ви удовлетворява.И ви харесва преподаватели да са ви Орешарски, Петър ДИмитров, Чобанов и все комунисти.

29

Do 38

преди 9 години

Колкото и да е лошо в чужбина, имам предвид западна Европа и Америка, винаги е по-добре от тук.

28

Анонимен

преди 9 години

Е не е вярно, че всеки завършил в чужбина го назначават там на огромна заплата. По-скоро са единици и са пак отишли с пари. Проблема е, че децата се гонят от тука, а никъде не ги искат освен за слуги. Избийте си тия приказки от главата, че някъде ги чакат, раждаме нещастни робчета и затова спряхме.Ако останат тука същото, че даже и няма да имат за храна.

27

Анонимен

преди 9 години

Фирма СТАНТЕК, асемблираща компйтри търси шофьор на бус- куриер за доставка на компютри до клиентите.Изисквания: Висше образование.познание по хардуер ,Познаване на движението в СофияЗаплата 600-650 лв.Висшето образование е задължително за шофьор на бус ! До там сме я докарали.Справка : джобс .бг

26

Анонимен

преди 9 години

Отдавна интелигентните деца вече отиват да учат в чужбина.Защо ли не предпочитат този извор на знания и наука Алма матер...може би вече цяла България знае отговора.

25

666

преди 9 години

И все така ще си вървим докато такива статии се появяват веднъж годишо, а тези за Кучкова никнат като гъби и са все на първа страница!

24

Анонимен

преди 9 години

До кога ще се финансират никому ненужни хуманитарни специалности? Специалности, които не дават нито лев добавена стойност и раждат едни консуматори на бюджети не може повече да се стимулират. България ще остане не само без лекари, но и без химици, физици, биолози, математици. Стандартът на живот в днешно време се определя от технологичното развитие. Всичко друго е следствие от него.

23

Монархист

преди 9 години

Преди години в Софийския кандидатства мой приятел, който не може да си напише името... И познайте - приеха го.

22

шапка на тояга

преди 9 години

тая отпред с БЯЛОТО оле за кво стаа въпрос глеа кат заклана, а оня пич горе пляяяс един фейспалм понеже ния ниьо

21

бивш студент в су

преди 9 години

беше ми втори вуз нивото е плачевно приблизително на пернишки вуз

20

666

преди 9 години

Преди време попитах мои приятели учещи в чужбина: "Мислиш ли да се върнеш когато завършиш?" Цитирам: (приятелка в Англия) "Защо когато там има фирми, които са готови да ми плащат само заради печата който седи на дипломата ми, а и ще ме оценят по достойнство?!"; (приятел в Гърция) "Какво ме връща в България? Какво ме задържа там?" (родителите му починаха, а сестра му също е в чужбина).Познайте дали се върнаха. И двамата завършиха - единия има чудесна работа, а другия страхотно семейство!

19

ФАШИСТ

преди 9 години

за "Магнаурската школа " има ли свободни места

18

Анонимен

преди 9 години

Хайде, хайде... знаем ги тия с високите оценки от гимназията!Винаги е било проблем това, че децата не учат при равни условия.На едните им се дава зор, знаят всичко, съсипват им нервната система и накрая им пишат 3 и 4 в училище.На другия бряг са децата на които не им се стъжнява живота, не ги натискат да учат, учителите ги боли щепсела колко знаят учениците и накрая пишат 5 и 6.После се получава, че тоя който може и знае... има нисък бал от училище.А тоя който нищо не знае, има висок бал.

17

Анонимен

преди 9 години

Работих в един университет близо 9 години. Нагледах се на какво ли не. Но най-силно ме дразнеше как с лекота се прилага интелектуалния паразитизъм от страна на научните ръководители към дипломанти и докторанти. Някои търтеи станаха доценти и професори само като си вписваха имената в публикациите на докторантите си. Мъчно ми е за тези хора.

16

До pronto. Как да не

преди 9 години

е била осакатена страната ни? Та нали същите онези пишман студенти отпреди 30-40 г., днес са 50-60-годишни "експерти". Те "изнесоха" на гърба си прехода, те бяха "духовни водачи" на народа в този период. Който го е преживял, той има представа - умни, будни, високоинтелигентни 18-20-годишни хлапета се оказаха състуденти на мучащи *** на 30-35 г. (тогава се "уредил" да следва). После в службата са равноправни колеги. Може ли да се получи нормална гилдия? Особено когато *** са болшинство!

15

Анонимен

преди 9 години

Пернишки Университет по Технологии, Комуникации и Архитектура( ***) не затвори ли вече своите академични врати ? Пернишката Академична общественост осиротя без своя академичен дом ......

14

Анонимен

преди 9 години

и само не дейте ми дава Франция за пример че има 37-38 университета, защото Франция е 40 милиона, а пък ние сме 78 милиона с 52 университета (и пак сем повееч от Франция даже и като просто чисол да ги смятаме)

13

Анонимен

преди 9 години

що матрал ще има за 8-и декември.

12

Анонимен

преди 9 години

великотърновски, Видински, пернишки, Хасковски, Бургаски, Плевенски. Нека Натфиз и Военната какадемия също останат. Стигат .Какво значи да има ВМЕИ когато за инжинер може да се учи във всеки друг университет и дори да идеш на специализация в чужбина?а защо няма университет на писателите тогава? Абсурд?за всуяка специалност - университет?закрийите половината университети и напливът на студенти ще се покачи.

11

Анонимен

преди 9 години

във всичик номрамлин държави университетите са горе-долу по един на милон че и по-малко, което знаич че в една 7,2 милионна българия държавинте университети трябав да са не повече от 10 (максимум) а те са 52 и после се чудите защо резултатите са такива. Медицински, икономически - та това са просот филиали не един университет - Софийския. Обективон погледнато трябав да има само по един универистет във всеки важен адм. център- Софийски, Плодивск, варнененски и прочие.