41

дебелогъз депутат

преди 9 години

ай стига сте ревали кво толкова 300% увеличение цената на тока няма да ви се отрази на жизнения стандарт.

40

Анонимен

преди 9 години

АЛОО ЕКСПЕРТА ДА НЕ БИ ТОКА ДА Е ПО КРАСИВ ЧЕ СЕ ВДИГА >> ЕКСПЕРТА Е СМОТАНО БАНКЯНСКО *** ЛИЖЕЩО МЕКИЯ НА БУДА ...но народа ще вдигне и експерта ще виси по дърветата

39

Анонимен

преди 9 години

Мика Зайкова го каза просто и ясно - карат ни да плащаме на тези, които ще КРАДАТ ОТ НЕК пари за слънцето и вятъра - такива като Иво Прокопиев и Цв. Бориславова - ако ви харесва гласувайте за ГРОБ

38

хмм

преди 9 години

На всички е ясно, че ВЕЙ централите и американските тецове са причината за този "дефицит". Ножа е опрял до кокала и сега трябва спешно да се вземат мерки. Приема се един закон, който ограничава изкупната цена на тока, до нивата на АЕЦ и точка. Всички договори се обезсилват и точка. Няма как да преговаряме с тези крадци, просто обществото се събира и РЕШАВА в своя полза. Да ходят да се жалват на арменския поп. Ние не им искаме енергията на тази цена!

37

мноого търговци бе

преди 9 години

Павлов съобщи, че преди десет години участниците на свободния пазар на електроенергия у нас са били едва 11. През 2013 г. те са вече 2157. От тях 9 са производители, 2096 потребители, и 52 - търговци на електрическа енергия, като координаторите на стандартни балансиращи групи са 13. Миналата година лицензи за търговия са имали 1130 търговци. През 2013 г. количествата, търгувани на свободния пазар от потребители в страната, са се увеличили с близо 30% (6 871 571 MВтч, спрямо 5 295 565 MВтч през 2012 г.), като най-голям относителен дял предоставят АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица изток 2.

36

Анонимен

преди 9 години

Май някой сериозно се опитва да види до къде ще стигне търпението на хората. Е, молете се зимата да е мека, че иначе ще видите кон боб яде ли.

35

Анонимен

преди 9 години

37Реалната цена на ел. енергията е около 0,35лв. на киловат. Всичко под тая цена носи загуби за системата и държавата.Тази цена е възможна само при 800 лева минимална заплата и 1500 лева средна заплата!

34

Анонимен

преди 9 години

Ново вдигане на цената на тока в началото на 2015 г. ще изкара народа на улиците.

33

vesko02

преди 9 години

Доскоро не управляваха ли БСП в комбина с ДПС.Защо се чудите ,че всичко е в колапс.Сега ще дойдат и ГЕРБ да довършат започнатото.

32

Анонимен

преди 9 години

*** и олигарсите в България ток не плащат. Енергийните дружества ни крадат, първо като потребители, след това отново ни крадат, ограбвайки и НЕК в лицето на държавата.Е как да работи тази енергийна с-***?

31

Първолаче

преди 9 години

КАТО ПРЪЦКА ЧИЧО П0ТИН ПРОИЗВЕЖДА ГАЗ,ЗА ДА Е СВЕТЛО И ТОПЛО У НАСНО ЗА НЕГОВ УЖАС И СТРАХГАЗ ЩЕ ДОСТАВЯ ДОБРИЯ АЯТОЛАХ

30

Анонимен

преди 9 години

"...ще покрие едва една пета от загубите на Националната електрическа компания (НЕК), които годишно са около 1 млрд. лева. По думите му тези дефицити са факт заради некомпетентни решения..."Следвайки нормалния ход и логика, би трябвало тези "некомпетентни решения" да си имат своята предистория, автор(и) , действащи лица и т.н.С други думи, един орган, ако се брои за независим, но не в смисъла, че нищо не зависи от него, а в другия добрия, би трябвало отдавна да се е позаинтересувал от казуса

29

Експерт

преди 9 години

Реалната цена на ел. енергията е около 0,35лв. на киловат. Всичко под тая цена носи загуби за системата и държавата.

28

Иванов

преди 9 години

Да, "Непрекъснато поскъпване на тока не е най-добрият вариант!"Непрекъснато поскъпване на тока трябва да бъде заменено с РЯЗКО поскъпване на тока, и понеже после и той няма да е добър вариант, може да бъде заменено с Непрекъснато поскъпване на тока!...Начините за лъгане на маймуните не са много, но не защото управителите на маймуните не са умни, а защото маймуните са достатъчно ***!

27

Анонимен

преди 9 години

АЕЦ Белене беше спряна умишлено от ГЕРБ, за да се пусне скъпия ток на ВЕИ и НЕК да фалира.

26

Анонимен

преди 9 години

Какво е виновен народа, че да плаща за грешките на измислените политици. Който е подписвал договорите с Марица - 1 , Марица -3 и който е давал разрешителни за ВЕИ-та да плаща за престъпната си простотия. Прокуратурата да изиска договорите и да изготви обвинения към престъпната ***,.

25

Анонимен

преди 9 години

Хора говорите само за ЦЕНИ а заплати..

24

централа ГЕРБ

преди 9 години

Цените трябва да се изравнят със средно европейските иначе системата фалира! Сега както се очаква да затворят Аец Козлодуй а Белене не се строи цените ще трябва да се вдигат отново. Очаква се да има и газова криза при която потреблението на ток ще скочи и това също предполага по високи цени. Няма как, ще трябва да се затяга колана. Има и нови 4 милиарда заеми да се плащат. А парите за пенсии и социални плащания са на ръба. Сигурно догодина ще се наложи да се вземат още 5 милиарда заем.

23

Анонимен

преди 9 години

АЕЦ - 80 лв. за 1 Мвт чТЕЦ Марица 1 и 3 - 200 лв за 1 Мвт чФотоволтаици - 400 лв за 1 Мвт чПовече от ясно е откъде да се почне!

22

Анонимен

преди 9 години

Костов за Мариците, Доган за Цанков камък, Станишев за Белене, Кунева за спрените мощности на Козлодуй, Борисов за ВЕИ-тата и сигурно и други *** има, не се сещам в момента, тези хора докараха положението до тук и трябва да бъдат съдени.