55

МАМА МИА

преди 9 години

Първо - като се почне от бременните бъдещи майки, които приличат на катамарани и се клатят при ходене от единия до другия край на улицата, оттам е изначално проблемът....

54

Анонимен

преди 9 години

не може преди Освобождението да е имало толкова много столетници, а сега още от ученическа възраст Според статистиката, средната продължителност на живота в Европа до края на 19-ти век е 21-22г. сега е 70-80г. Тази педиатърка, да вземе да прочете някоя книжка, че сама се компрометира с изфабрикувани знания. Формулата е много проста. Ако изяждаш 3000 калории и израсходваш 3000 калории, ще поддържаш едно и също тегло. Ако ядеш повече отколкото изразходваш ще дебелееш, ако ядеш по-малко от колкото изразходваш ще отслабваш. Сега тука, зомбита-момбита.. и т.н. простотии, може на село, тука нещо н

53

Анонимен

преди 9 години

не може преди Освобождението да е имало толкова много столетници, а сега още от ученическа възраст

52

Химия и металургия

преди 9 години

Глупости за наивници.Ясно че всичко трябва да е балансирано, но когато ми заговорят откровени глупости и то медицинско лице, просто става дума за лобиране за "органик" ***.Поне в България всеки е от село и знае какво е да яде на баба си доматите и например тези скъпите от магазина.Ясно че фрешът е по-полезен от фафлата, нищо ново.Балансираната храна и количествата са важни.Детето трябва да опита всичко, именно за да не се пристрасти на по-късен етап към, "забранените" храни.

51

Мирослав

преди 9 години

Аз незнам за един човек, който да живее в планината, да яде МАЗНО сирене, с МАЗЕН кашкавал, МАЗНО домашно отгледано месо, да пие МАЗНО мляко, да си готви храната която нашите баби и дядовци са правели, да яде домашен, НЕ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ хляб, в който няма милярд ядки , а е от най - обикновено брашно и да е болен. Някога правеха нещата да са здрави, да не се трошат, сега ги правят еднодневки, същото е и с хората - по млако живеем по добре, а и Фармацефтичните компаний трябва да ядат от Модерния хляб

50

Анонимен

преди 9 години

"Ако си дебел ти, животът ти и твоите мечти ще се слеят в едно" Мишо Шамара

49

Анонимен

преди 9 години

Статията е изключително неграмотно и дилетантски написана. Все едно докторката не е учила медицина.

48

лоена топка

преди 9 години

Това не е вярно! В България е по-добре да си дебел, тогава имаш приятели и всички те уважават, особено ако имаш и БМВ или "Пасат". Почти всичките ми съученички се омъжиха за гнусни дебелаци, които дори не са много богати!

47

Диетски

преди 9 години

Права е жената, нашата храна е пълна с ***, ама нали нещо требе да се яде.Не всеки може да си произвежда каквото му се яде.

46

селска диета

преди 9 години

закуска: в 6.30 ч. винена попара с чер хляб 12.30 комат хляб с свинска мас и глава лук 19 30 ч боб с джумерки туршия и праз

45

щурофон

преди 9 години

А колкото до д-р ЕМИЛОВА С НЕЙНОТО ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАНЕ - СТАВА КАТО МЕТОД, НО ЗАЩО НЕ КАЗВА НА.ХОРАТА, КОИТО се лекуват по него че се развалят дори и здравите ЗЪБИ бре! Иначе женицата е много сладкодумна бре!

44

Ясен

преди 9 години

Професор Чакърова драскачи неграмотни!!!!!

43

щурофон

преди 9 години

До Василев коментар 45Не мисля че Земята може да даде качествена храна за 9 000 000 000 човека! Но все пак все още не се използват напълно запасите на Световния океан бре!Също така преди 1989 г. Храната в България се субсидираше, но най-важното - имаше БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВЕН СТАНДАРТ (БДС).

42

щурофон

преди 9 години

Тука съм бре!А и Василев е тука! Браво на него!По въпроса за ХРАНАТА в днешно време - в България дори няма една читава лаборатория, където да провериш състава на храната! А ХРАНАТА в магазините в днешно време е ужасна! Смес от ХИМИЯ и ЕРЗАЦ!!!! И ТИЯ ДЕТО НА ЕТИКЕТО ИМ пише че са ЕКОЛОГИЧНИ - лъжат наглите производители!!!!!!На свои разноски съм пранил изследвания на храни от български супермаркети във Франция - там лаборантите беха ужасени бре!!! Това е от мене бре!

41

Аналитично

преди 9 години

Всъщност диетоложката на пръв поглед се изказва компетентно, но в действителност подвежда. Пример: Наскоро беше проведено изследване, което е свързано точно с продължителността на живота по нашите земи и съвсем не изненадващо се оказа, че средната продължителност през 1865 г. е била 35 години. Това, че отделни хора са стигали до дълбока старост е изключение. Още повече посочените храни до скоро са били непознати за българина и не е имало как да допринесат за дълголетието дори на отделни хора.

40

Анонимен

преди 9 години

", при които са коментирани онкологични заболявани"Какво значи коментиране или имаш онкологично заболяване или нямаш. И аз мога да коментирам нещо пред някой това не доказва никаква теза.

39

Глупости

преди 9 години

Не храната , а обездвижването големият проблем. По 1 час на ден тичане и няма да затлъстявате. Каквото и да плюскаш и да не се движиш , ще станеш ***

38

Анонимен

преди 9 години

"За да се неутрализира изпиването на една чаша газирана напитка, трябва да се приемат 30 чаши чиста структурирана,"Защо 30 а не 29, или 31. И какво по дяволите трябва да значи "структурирана". Някакъв източни, медицинско изследване в подкрепа на факта.

37

Анонимен

преди 9 години

"зеленчуците вече не са това, което са били преди 50 години, поради деминерализацията на почвата."Тази доктор ли сте или специалист по почви. Говорите пълни глупости. Хубаво е преди да пише да прочета каква дефиницията на "минерал"

36

до Василев

преди 9 години

Как се изхранваше България преди 1989-та? Как храната беше качествена и евтина? Какъв е проблемът да имаш собствено производство, вместо да станеш консуматор?