46

преди 9 години

uraaaa

45

До -10

преди 9 години

Освен мускулната маса, която съм натрупал (а тя не е много, не съм някое напомпано ***) ми донесе знания като четене, писане и смятане. До колко тези знания са ми полезни в живота е друг въпрос. А до колко тези знания могат да се усвоят по друг, по-добър начин е съвсем отделна тема. Родители, не глезете и не изнежвайте децата си, за да не се оплаквате после от тях. Не казвам да ги правите спартанци, но все пак всичко с мярка...

44

ДДД

преди 9 години

А как си представяте смисълът на "Учебна тетрадка по четене"?Има такава, дори и да не ви се вярва. Състезават по глупави идеи за пари и *** от МОН им ги одобряват.

43

???

преди 9 години

А докога само ще го коментираме това скодоумие? Кога ще се появи един читав министър, най- сетне, да ореже излишните глупави помагала и учебни тетрадки? По всеки предмет ученикът се нуждае от един читав учебник и една тетрадка, в която да пише, като не е нужно да има различни такива за "работа в клас" и за "домашна работа". Нещата се решават просто и дори евтино. Но няма мерак, акъл и воля за това.

42

До 57

преди 9 години

"Готово, написах го!Само нямам идея къде да ти покажа, че може да се напише."Браво! А колко време ти отне да го напишеш?

41

D

преди 9 години

До Анонимен:59Винаги съм се радвал на прогреса и съм се чудил на акъла на застъпниците на регреса !

40

Анонимен

преди 9 години

След 30 години всички дейности ще се извършват от роботи и машини. В такъв случай какъв е смисълът въобще да има училище?

39

Анонимен

преди 9 години

Даа, след 10 години децата ни въобще няма да могат на ръка и като видят химикалка ще се чудят за какво се ползва тази вещ. И се чудя - това прогрес ли е или регрес.

38

ЕИМ

преди 9 години

Затова трябва да се въведат електронните учебници. Детето винаги ще си ги носи на флашката и като я включи в чина (нов модел с Touch Screen) ще се отварят учебниците. Създаваш си ново документче и с електронен химикал си пишеш в него. Какво толкова сложно има. На контролните ще е много забавно %))))

37

До №40 - Анонимен

преди 9 години

Готово, написах го!Само нямам идея къде да ти покажа, че може да се напише.Освен това има програми, които могат да смятат такива изрази, както и много по-сложни неща!Ерата на сметалото и кандилото отдавна е отминала. Да я изпратим подобаващо!

36

D

преди 9 години

Да се сменят "чиновете" с работни маси тип таблет и децата да не носят и купуват никакви учебни помагала а всичкия унифициран учебен материал да се доставя по електронен път ! От таблета ще четът и на същият този таблет ще пишат с електронни писалки ! Всеки може да продължи предложението как да се получи това !

35

111

преди 9 години

Страшно е съдържанието / безсмислено и неподредено .../ на учебниците , а не техните килиграми !

34

булгар

преди 9 години

Не, не, истинският УЖАС е че НЯМА ДА ИМА СМАРТФОН в чАС

33

ази

преди 9 години

До До 27И колко от тези "келешчета" ще се научат да пишат като полват постоянно таблетите? Все повече стават неграмотните. Работя с хора всеки ден- кошмар е. Пишат грозно и нечетливо дори собственото си име, за неграмотност (разбирай пълно с правописни грешки) няма да споменавам. До 8-ми клас да се гърчат и да се учат да ПИШАТ! И без това в домовете си зомбясват достатъчно с новите технологии.

32

Аз

преди 9 години

А в нормалните, цивилизовани (и не толкова цивилизовани) дължави всички помагала са под формата на електронен архив и на децата просто им се раздават таблети, които са конфигурирани да се ползват с учебни цели... ХХ век, България!

31

Анонимен

преди 9 години

"Всичко може да се чертае и изписва - абсолютно всичко."Това е вярно. Но въпросът е кое е по-бързо.Извади един лист хартия. Напиши на него "корен квадратен от 1/5 на степен -7/8)". Сега направи същото нещо с таблета. Получи се, нали? Я сега ми кажи кое за колко време успя да го направиш.Така че, моля, нека който има таблет да си направи този експеримент и даде отчет кое колко време му е отнело.

30

ММ

преди 9 години

Моля да не се отговаря от мое име.Относно това как да носят учебниците и помагалата отговора не е труден, в САЩ не си носят всичко всеки ден а си имат шкафчета където си държат материалите, може таблетите да се използват за помагалата, но не съм сигурен колко хора ще могат да си позволят таблети и въпроса с чупенето им си стои на дневен ред тъй като ще се дават на малки деца, а тене стоят мирно в междучасията.

29

Див Селянин

преди 9 години

Ба си, първолаците требе да одат на фитнес за да си носят раниците!

28

Анонимен

преди 9 години

А как ще се напише уравнението "корен квадратен от 1/5 на степен -7/8). Или пък как ще се рисуват графики, чертежи, таблици.Да, таблетът може и да е полезно нещо... Но за възрастен. Децата нямат представа как да ползват таблет, така че да извличат информация и да им бъде полезен. В техните ръце това е просто една играчка, която им губи 60-70% от свободното време. И вместо да налягат учебниците и да учат, те по цял ден гледадат фейсбука и играят игрички. Което няма да ги направи особено умни.

27

Анонимен

преди 9 години

В холандия училището осигурява абсолютно всичко касаещо ученика.тетрадки,химикалки,учебници и т.н НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО