22

mimoza

преди 9 години

spored men triabva da se vavede ili pochasovo zaplashtane -kakto e v europa ili zaplatite da sa v saotnoshenie1\5.ako minimalnata e 300lv maksimalnata da e-1500lv.vkl.i rabotodateliteda sa podchineni na tezi uslovia

21

до вешицата

преди 9 години

Заплатата е такава ,каквато може да бъде - и 2000 лв да решат министрите като не са изкарани няма да ги има-

20

popov

преди 9 години

Хубаво, съгласен съм,но има едно НО!След като сас закон господата предлагат диференциация на минималните прагове, то тогава и цената на стоките за отделните региони трябва да се регулира. Иначе се получава пълен абсурд, фонд работна заплата калкулирана в цената на стока произведена във Видин и София е двойна разлика, а пазарно цената е есна и съща. Стова искам да попитам милите ни контролни(без) контролни органи в държавата,кога ще почнат да разследват отделните фирмени браншове за свръх печалба, която в накой сектори надминава 300%. И защо след като официално производителността на труда н

19

Работодател4е

преди 9 години

Значи, аз имам 3 ресторанта в София. На сервитьорките давам по 15 лв на смяна ( 12 часова ) + какъвто бакшиш си изкарат. На барманчетата давам по 40 лв ( 13 часова смяна ) без бакшиш. На миячките ( които са на по 60+ години ) не им знам имената дори, давам по 20 лв ( 12 часова смяна ). Всички тях ги осигурявам на минимална раб. заплата. Тамън се върнах от Малта, другата седмица летя за Лондон за 5-6 дни ( по работа ). Реалността = любовницата е факт. ВЕЩИЦАТА ПРАВИЛНО ВИКА МАЙ МАЙ :)

18

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

ДО 9 Г-н РАБОТОДАТЕЛЮ, защото подчинените Ви не си заработват заплатата, затова ли не можете да докажете произхода на личните си придобивки. Ако подчинените Ви не работят интересно откъде Ви са приходите. С какво си купувате и често сменяте джиповете си, поддържате любовници, много имоти, екзотични почивки и какви ли не изгъзици. ОТ РОБИТЕ КОИТО ВИ РАБОТЯТ А ВИЕ ГИ СМЯТАТЕ ЗА ***. НАБЛИЖАВА И ВАШЕТО ВРЕМЕ!!!!

17

Вещицата

преди 9 години

ОСКАР ОУАИД казва: ПРОЩАВАЙТЕ НА ВРАГОВЕТЕ СИ, НО НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙТЕ! НАДЯВАМ СЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ИСКАМ ДА ВИ КАЖА О БЕДНИ МИ НАРОДЕ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕШ И ДА РЕШИШ КАКВО ЩЕ ПРАВИШ СЪС СЪДБАТА СИ!!!!

16

Вещицата

преди 9 години

ДЖОРДЖ БУШ младши казва: ВСИЧКИ СМЕ В КАНАВКАТА - САМО НЯКОИ ГЛЕДАТ НАГОРЕ!

15

maxsimos

преди 9 години

и получавате разликата колко крадете от българския работник,който вие диви капиталисти с помощта на управляващите(25 години)и продажните синдикати ограбвате.Разбойници=комсомолски секретари=диви капиталисти=геноцид.Честито на всички българи.

14

Анонимен

преди 9 години

До rabotodatelбягат, защото първо им търсят рушвети

13

maxsimos

преди 9 години

Фирмата или трябва да затвори, или да съкращава работни места, или да се търси спасение в неформални практики, твърдят работодателите.Затваряйте и без това от вас диви капиталисти нищо не става.Те прогнозират, че е възможно хора на по-висока длъжност да бъдат понижени или работниците да минат на 4-часови трудови договори, вместо на 8-часови.Договорите ще промените но работния ден си остава 10-12 часа.Икономическите показатели=БВП.Сега съпоставете БВП с минималната заплата във всички 21 стран

12

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

Константин Иречек КАЗВА: Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.Г-дин Работодателю, ти си от НЕБЛАГОДАРНИЦИТЕ!

11

fr

преди 9 години

fix min bg zaplata?!fix min bg 20%DDS?!fix min eu out?!

10

Вещицата

преди 9 години

До 9 Да ти отговоря ли, защото тях мафиотите от върхушката иска да ги изработи, така както Вие гадни неосъзнали се алчни работодатели изработвате подчинените се. ФАКТ - ДОКАЗАНО Е!!!! ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛРЕДНЕ! Боже опази БЪЛГАРИЯ.

9

rabotodatel

преди 9 години

Освен да се иска заплатата трябва и да се изкара. Преди да плуете си задайте защо чуждите инвеститори масово напускат.

8

Срамота

преди 9 години

"Работодател" в *** е синоним на "поробител"! Хората работят като скотове, а няма Държава, да не говорим за продажни жалки синдикати, които да ги защитят!

7

милена

преди 9 години

При сега действащата система за минимални осигурителни прагове - работодателите преназначават персонала си на длъжности, които са с по-ниски осигурителни прагове. На практика върша повече работа, защото непрекъснато трябва да се върши това и онова, персонала е крайно намален. В крайна сметка- бог високо, цар далеко- синдикатите ги няма никакви. Работа колкото искаш, стрес да не говорим, а от 2008 г. няма никакво увеличение на заплатите.

6

Варна

преди 9 години

И тези ни са много , ако ме питате мен... Ние можем с по 100 евро на месец , няма проблем , давайте...

5

вЕЩИЦАТА

преди 9 години

КК ДА ПРОДЪЛЖА - ТИЯ ТЪПОУМНИ РАБОТОДАТЕЛИ ЗА НАЙ-НИСКА ПОЗИЦИЯ В ОБЯВИТЕ ЗА РАБОТА ВЕЧЕ ИЗИСКВАТ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, ДА ВЛАДЕЕШ АНГЛИЙСКИ ПЕРФЕКТНО ИТ.Н.ВИДЯЛА ЖАБАТА, ЧЕ ПОДКОВАВАТ ВОЛА И ТЯ СИ ВДИГНАЛА КРАКА.

4

Вещицата

преди 9 години

До КК КАКВО ЗНАЧИ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА. ТА ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ, ТИЯ АЛЧНИ И МАЗНИ РАБОТОДАТЕЛИ - НА ДОГОВОРЕНА ЗАПЛАТА. ТА ТЕ ЩЕ ТИ ПРЕДЛОЖАТ ДОГОВОРЕНА 150,00 ЛВ И АКО ИСКАШ ЗАПОЧВАЙ РАБОТА , АКО НЕ ИСКАШ НЕ. ТИЯ НЯМАТ КАПКА МИЛОСТ КЪМ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ, ТИЯ *** В ПОТУРИ, КОИТО ДО СЕГА СЕ ВЪЗПОЛЗВАХА ОТ ФАЛШИВАТА ПОЛИТИКА НА ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА И СТАНАХА НЕДОСЕГАЕМИ. ТА ТЕ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ ГИ НЕ СМЯТАТ ЗА ХОРА. ПОГЛЕДНЕТЕ В САЙТОВЕТЕ ЗА ПРЕДЛАГАНЕ НА РАБОТА.

3

Сашо

преди 9 години

"Рязкото вдигане на праговете може да увеличи сивата икономика."Е нали искахме да се води подсъдимо не плащането на осигуровки и да влизат в затвора измамниците работодатели . Ама никой в парламента не го одобри .Всички са измамници .