62

God

преди 9 години

До Анонимен 42: Нещо не си доразбрал. Шотландците искат да излязат от UK, но не и от ЕС! Дори искат да приемат и еврото като валута (както Ирландия!). Искат да си получават еврофондове, комисарски места и всички екстри на ЕС. Никой не иска да се откаже от пари, които идват от чужд джоб. И с Каталуния е същото. Това са все пак бивши независими държави, които искат да си върнат стария статут. Никой не отцепва чужда територия за себе си.

61

Някой

преди 9 години

Глобализмът се разпада...Империите които разчитат на него също..... И русия и сащ, нямат бъдеще... Не се карайте то отдавна е ясно..........

60

пророка Олега

преди 9 години

дано да се отделят и да дадат края на този юдеомасонски глобализъм, целящ да зали4и разликите в иденти4ността на хората и да ги подчини под едно световно правителство. Кавалите от запада умират от страх да не гласуват в Шотландия ЗА. Защото ще даде опасен за тях прецедент и системата им ще почне да се разпада. Сигурен съм че подкупват и хора и организации в Шотландия за да не се гласува ЗА. Тия гейлордове и майките си ще продадат.

59

Патриот

преди 9 години

Да живее независима Шотландия!

58

Африкански

преди 9 години

ШОТЛАНДЦИ н апред към НЕЗАВИСИМОСТ? Ангичаните умират о страх.Защто ли?-ако без вас ще им бъде по-добре?'

57

нов

преди 9 години

Оказва се ,че регионалните политики на една държава водят до такива желания, както е и при нас София за сметка на останалите и инцидентно политически за друг град.Това подмятане на населението в малка България доведе до емиграция и спад на раждаемостта породени от несигурността.Каква е тази цел да се направи голяма столица не знам!

56

Анонимен

преди 9 години

Аз съм за независимост на повечето републики във Сибир - Якутия, Чечения, Татарстан.Също така и за Тайван и Хонконг!

55

Само да допълня

преди 9 години

Бавария в Германия и Тексас в САЩ. Сигурно има и други...

54

До 62

преди 9 години

Ами да има свестни за тях да гласуваме, ама нема. Не съм съгласен, че всички сме като тях - крадливи и корумпирани. Просто почтените хора странят от политиката

53

Анонимен

преди 9 години

То тези охлюви ние си ги отглеждаме и гласуваме заа тях.Значи кой е виновен?

52

Анонимен

преди 9 години

Какъв сепаратизъм бе, Шотландия не взима нищо друго, освен територията си. Тя не е английска, уелска или ирландска, тя си е шотландска.

51

Анонимен

преди 9 години

Мно се чудя на хора които ми казват: българия е малка и ние винаги сме тичали след някоя от големите сили.Е що па тва да е закон? Ето пример - шотландия е малка, швейцария също, колко още държави има, всички ли след някого тичат ? Не мисля. По скоро нашите управници са дупедавци и се остаят да ги ръчкат отзад за дребни облаги. Това са хора без принципи -червеи. Ние имаме какво да дадем на света,може да си създадем една хубава и богата България, само тези охлюви политиците да ги нямаше

50

Shark

преди 9 години

Кой се притеснява от желанието на хората за независимост, и го нарича с грозната дума "сепаратизъм"??? Явно нечии интереси няма да се осъществят, глобализацията няма да просъществува. Няма начин. И за каква демокрация говорим, когато желанието за независимост на един народ се оплюва и нарича с грозни думи. През средновековието хората май са имали по-голяма свобода, тогава отделянето и сливането да държави си е било нещо нормално. Да, ще има и други, и какво от това, нормалните хора не ни засяга

49

Анонимен

преди 9 години

Всъщност Шотландия си е била отделна държава от 843 до 1707.Те не са сепаратисти.Сепаратисти са албанците в Косово.

48

Анонимен

преди 9 години

Пo-добре са македонците грънци.Имат най-високата безработица,постоянно са на ръба на гражданска война.По-чисто е само у Охрид и Дисниленд Скопие.

47

Анонимен

преди 9 години

"И сам да съм у рейсо па че се блъскам."Ние се делим на шопи, тракийци, македонци, добруджанци, родопчани, *** иначе сме единни.Тея там уж са единни,пък ще се окаже, че са супер разделени.Всъщност етническата (национална) държава е една масонска измислица.Винаги свързващото звено в държавата след приемането на християнството е била религията.Разбира се етноса е важен,но етнос обединен около една обща цел,обща Вяра,общ стремеж и общ път на развитие.Иначе, ако го няма това всичко е напразно.

46

Анонимен

преди 9 години

Абе те индианците са го измислили - племенни съюзи. Карат се, бият се, но накраят сядат и врътват по един масур - лулата на мира ! :D

45

Анонимен

преди 9 години

Чисто икономически Македония сега е по-добре от България.И е по-чисто, по-поддържано. Все пак македонците нямаха този болшевизъм като тук.Пътуваха по света.И сега са по-добре.

44

Do 46

преди 9 години

Zasjto ti e obshta armia, tova mi zvuchi kato nato

43

Жън

преди 9 години

Светът се променя. Разрушаването на социалистическия блок и унищожаването на Варшавския договор ,въздигането на демокрацията като идеология неизменно повлиява на желанието на народите да имат свободата на самоопределение и самоуправление,появата на нови държави.По-лошо е отричането на атеизма и светския начин на живот защото това предизвика религиозна война и дори появата на религиозна държава.