5

Анонимен

преди 9 години

И от кога чайникът се използва за приготвяне чай? С греяна ракия нещо не е ли пробвал?

4

идея от БГ

преди 9 години

ся, сори, ама друго си е чашка от пържен картоф пълна със студен биричок

3

турчин

преди 9 години

а при нас с опитите нищо

2

Джедай Мастър

преди 9 години

Аз обикновено използувам метода с дръжката, като при това я хващам с кърпа. Веднъж, преди години, опитах на практика научната теория, но, изглежда, водата в чайника не е била завряла. А това, както вече обясних, е много важно условие, защото ако водата не е напълно завряла, чайникът е още горещ и ти, като го сложиш на ръката си, само успяваш да изкрещиш: Ох, дявол да го вземе и го изпускаш, а водата се разплисква по целия под.

1

Джедай Мастър

преди 9 години

Някои учени твърдят, че можеш да вземеш от огъня чайник, пълен с кипяща вода, да го сложиш на дланта си и да го носиш така из кухнята, без ни най-малко да се изгориш, при условие, разбира се, че чайникът не се прекатури. Обяснението на това явление е крайно просто. Топлината на огъня минава през чайника и оттам във водата и щом водата заври, чайникът всеки, който е изучавал естествени науки и разни други подобни неща, лесно може да си го обясни добива отново нормалната си температура.