93

Анонимен

преди 9 години

"либерализъм" е евфемизъм на вчерашните комунисти у нас.

92

Коментатор

преди 9 години

Въпроса не е дали е социализъм или капитализъм или феодализъм (всички те са съвсем относителни и изкуствени понятия ), а до колко е концентирано богатството на обществото. Дали САЩ ще продължи да позволява феноменалнат аконцентрация на богатство в няколко фирми и дали останалите държави ще го позволят.Ситуацията много прилича на началото на Римската империя. Войни позволяват на няколко римски генерали да забогатеят извънредно и изведнъж републиката става империя. Поляризирането на света ...

91

Джон

преди 9 години

Сега същите хора подготвили почвата за появата на Антихриста установявайки навсякъде неефективните "демокрации" се обръщат срещу демокрацията тъй като тя ве можела да се справи с предизвикателствата на днешния ден. Тя е изградена да не може! Това го пише още в Протоколите на Ционските Мъдреци - установяване на недъгава форма на управление, вследствие масите-гоите сами да си поискат диктатурата! Всичко е по-отдавна дирижиран план.

90

Джон

преди 9 години

Тези членове на сатанинското сборище които толкова се бориха да наложат навсякъде "демокрацията" и глобализма сега минават на следващия етап - започват да се оплакват как те били толкова неефективни и трябва да се заменят! Демокрациите винаги в исторически план са се превръщали в тирании - древна Елада пада под тиранията на Александър, Римската Република пада под тиранията на Юлий Цезър, френската революция и установяването на демокрация се изражда в империята на Наполеон и т.н.

89

Джон

преди 9 години

Ето я и пропагандата за "Новия" Световен Ред - хората които превзеха суверенните държави и окупираха ресурсите им или чрез банкови трикове и изисквания за самоубийствени "реформи" - МВФ и Световна Банка или чрез директни "мироопазващи" военни инвазии и ноложиха навсякъде слабата и неефективна форма на управление - демокрацията сега искат съсредоточаване на властта в ръцете на един човек - новия световен лидер който ще оправи нещата, ще наложи "човеколюбива" диктатура - Антихриста!

88

Какъв свободен ...

преди 9 години

... Пазар, след като благосъстоянието на само 85 човека е равно на благосъстоянието на половината Човечество, на 3.5 милиарда души!Какъв Свободен Пазар след като компании като Blackrock и Blackstone движат по Глобуса спекулативен капитал от порядъка на 6600 милиарда $, подпомагани от либерализираните финансови пазари, и са в състояние да сринат всяка макроикономика!

87

До 97

преди 9 години

Именно до това доведоха 34 години Неолиберализъм, Лобиизъм И Либертарианство! До купони за храна!Сляпата вяра в Невидимата Ръка на Свободния Пазар и неговата чудодейна, самолековита Сила доведоха до 3 тежки финансови кризи от 1980 година насам, струващи досега 16000 милиарда $! Последната, от 2007 година, струваше досега 11000 милиарда $!Това е резултатът от дясно-либералния англосаксонски Капитализъм, наречен Неолиберализъм и Либертарианство!

86

Анонимен

преди 9 години

Няма вече пазар, става дума че всичко е монопол.

85

Анонимен

преди 9 години

До ШопShoparche, ne narichaj horata s prozvihteto, koeto dojde v nashata ledsika ot golemija rairan brat, kudeto se zadnikosvat i pichosvat za shtjalo i neshtjalo. To poveche podhozjda na teb, sazhtoto se pravish, che ne vizjdash uzjasnoto postkomunistichesko "libertianstvo" i liberalizam. Kakvo rergulira durzjavata, sled kato druzjestvata sa chouzdestranni, be ahmak!!! I kakvi pomoshti se davat za bedni, osven na tsiganite, chiito zadnitsi veche sa kato 3 fedoski, a vseki zub im e zlaten!!

84

До 97

преди 9 години

Нищо не се регулира. Всичко е оставено на Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита Сила. И банковата система и енергетиката и вмичко.Държавните постов се заемат от бизнесмени, които най-късно след 4 години пак стават бизнесмени и турбокапиталисти. Неолиберализъм, Лобиизъм и Либертарианство в най-чиста форма е това у нас!

83

До 97

преди 9 години

На купона, защото Неолиберализмът и Либертанството ги докараха до просешка тояга!Само, че за разлика от нас, тотално изпростели от неолибералната и либертарианска идеология, наложена тука през последните 25 години и сринала обществото, в САЩ има и прогресивни сили, които неолибералната и либертарианска олигархия не смее все още да пренебрегне.Ще живеем като скотовете, докато не сн усетим и не изгони неолибералните и либертариански *** с тяхната простотия за Невидимата Ръка на Пазара.

82

Анонимен

преди 9 години

До Много добре ...Mi, dobre im plashtat ... A chovek ima "raznostranni potrebnosti".

81

Шоп

преди 9 години

До Статията ...В нашата неолиберална, либертарианска Държава виждаме отлично за какво става дума!------------Къде виждаш либертарианска държава, ***? В България държавата регулира цените на тока и водата, в САЩ раздават купони за храна на бедните. Видял бил той либертарианска държава...***. Да те оставят без помощи на улицата, да видиш какво е либертарианство.

80

Анонимен

преди 9 години

До онбашиятаOnbashiata si sluzji neumelo i prostashki sas stari nomera - onbashijski, sas zaplahi. "Nindjite", poturko, shte se spihnat kato balon ot iskra, kogato pred tjah se izpravi edna bezposhtadna sila, a ne kato sega - farsove - petrolni igrichki, pri koito ginat nevinni hora, za koito uzj moshtnite im darzjavi si spestiha otkupa za zjivota im. A inache ustata im da pljampat i obvinjavat sa kato vulkanichen krater, kojto osmurdjava na sjara tsjal svjat.

79

Булгар

преди 9 години

Аз отдавна казвам, че с малко закъснение отново се развива благодатна почва за неокомунизъм и нацоиналсоциализъм и след краха на демокрацията пак ще се появят диктатури. Хората сами ще си го докарат от невежество. Но бъдещето е по скоро на корпорациите с частни армии които ще се борят за тотална власт в технократското общество.

78

Много добре ...

преди 9 години

... казано! Цитирам статията: "Днес доминира нов вид свръхконсертавитен капитализъм, който манипулира и контролира държавните лидери с идеологиите на Милтън Фридман, Айн Ранд и Роналд Рейгън, изопачавайки ги и превръщайки ги в днешната саботьорска Републиканска партия и бездействащите ѝ съюзници."Това е резултатът от 34 години Неолиберализъм и Либертарианство!Красен Станчев и неговият ИПИ, както и Реф. Блокът, у нас са тези, които прокламират Неолиберализма и Либертарианството.

77

Имани

преди 9 години

Какво е НЕЩОТО, което събужда носталгията - времето, спомените, хората, каэвате ли си как беше ПРЕДИ 20-30 години??? Носталгията се поражда, когато чевек не се чувства КОМФОРТНО, като мен сега!!!! Можете да плюете, колкото си искате!!!!

76

Статията ...

преди 9 години

... показва за пореден път, че дясно-либералния англосаксонски Капитализъм, наречен жаргонно Неолиберализъм и Либертарианство, възроден от Рейгън и Тачър през 1980 година след почти 50 годишна забрава и Демокрацията - Властта на Народа - са несъвместими неща!В нашата неолиберална, либертарианска Държава виждаме отлично за какво става дума!

75

Много хубава ...

преди 9 години

... статия!А Плевнелиев тръгнал да говори за евроатлантически ценности в неговата фасадна Демокрация, в която богати строителни предприемачи стават президенти, в която необразовани индивиди биват премиери 3.5 години и осъдени на ефективна присъда в панделата като Цветанов правят "политика".Това е Невидимата Ръка на Свободния Пазар! Неолиберализъм и либертарианство!

74

Анонимен

преди 9 години

В Арктика вече има три военни бази на Русия бе.Статията е ...Или ,като не могат да се справят с Русия,давай света няма лидер. Има-Путин!!!***,нещо не им изнася вече!Това е като с Боинг-а ,ако беше Русия-тероризъм,а сега холадските гейове юе го опишат като"нещастен случай"!