21

До Министър Шонов

преди 9 години

Как България има " ИЗЛИШНИ " , производствени мощности за производство на електроенергия и няма клиенти за използване на енергията .Цяла България използва ток ?Защо тогав токс поскъпва непрекъснато ? Това удря потреблението !Едно време хората по селата се отопляваха на ток ?? Това става с евтина електроенергия и имаш потребители ?А АЕЦ дава най-евтината ?Къде се краде ?? ?? Между тези производствени мощности , които са изградени преди 40 години и евтиния ток , та непрекъснато поскъпва

20

Анонимен

преди 9 години

Свръхмощности? ***, американска ***!

19

пенсионер

преди 9 години

Важно е че плащахме евтин ток изминалата година. Не ме интересува милиардите дълг на НЕК.Аз може и да ритна бакъра скоро, та скъпия ток и дълга на НЕК да го плаща ГЕРБ и сие.Честито

18

ъъъ

преди 9 години

Искам да припомня на този младеж ,че бе проведен референдум и волята на народа беше 62% в полза на АЕЦ "Белене",много май са късопаметни като става въпрос за такива неща!

17

Щирлиц

преди 9 години

Като има излишък от мощности,защо ЩЕ ПОВИШАВАТЕ ЦЕНАТА НА ТОКА!!????Алчна,ненаситна червена пасмина!!!!

16

Анонимен

преди 9 години

До xphКакво имаш предвид под "добре подхожда", на този пост е за 2 месеца с основната идея да се организират избори, какви са тия глупости за приоритети за след 20 години ???

15

xph

преди 9 години

До Георги ЛамбуровНедей Иронично подхожда с "..откри Америка..." имай предвид от кога е на този пост. И съм сигурен че много добре подхожда към нещата, които е наследин от обирджиите преди него

14

L.

преди 9 години

Аз виждам свръх обслужване на американски интереси тука!

13

селянин

преди 9 години

Аз се отоплявам на дърва и въглища, друг начин няма на ток не издържа ел таблото на селото,и интересно на зима сметката за ток е винаги висока ,а все едни и същи уреди ползвам фризер, телевизор, компютър,бойлер е това е

12

бай уй

преди 9 години

Нищо няма да удължат, до 2020 оставаме без АЕЦ и отиваме обратно в 18 век - на ***, щото нали знаете - има нема ветър, слънцето не грее нощем...Ще внасяме ток от Турция, без това всичко вече ни е внос, абе нещо в БГ произвежда ли се освен евтина работна ръка за износ ?

11

гост

преди 9 години

Аз пък правя бойкот - спирам да потребявам електричество освен за компютър и да го духат ерепета , мерепета. Няма никаква причина да вдигат цената , да не са поскъпнали случайно вятъра и слънцето ? Ай сиктир !!!!

10

бай уй

преди 9 години

Бравоооо, като има свръхпроизводство, що не закрием мариците и ВЕИтата и да си ползваме АЕЦа на 100% мощност, разкарайте тия кръвопийци. Национализация на енергийната ситема (ВЕЦ, ТЕЦ, колектори и т.н.), не ни трябват прекупвачи и разпределители, какъв свободен пазар, какъв избор? Мрежата е една, НЕК е една и прекупвачите купуват от НЕК, като няма избор поне да го пишем държавно и да знаем за кой да не гласуваме повече. Само комисионери а данъкоплатеца кучета го яли.

9

пълен смях

преди 9 години

Нали щяхте да газифицирате Сл.бряг и да стане целогодишен курорт, енергетици?!

8

Анонимен

преди 9 години

Щонов, приоритет на тези, които ще дойдат след тебе и на президентчето са задкусните договорки в енергетиката, лобизма срещу тлъсти суми в офшорките и лапане на американски патки с цел продължане на източването на държавата с на завишени цени с американски енергийни проекти.

7

Tina

преди 9 години

Един въпрос:След като имаме свръхпроизводство на ток и намалено търсене, защо цената на тока се повишава?

6

Анонимен

преди 9 години

Кой подмени единствения състав на ДКЕВР който беше на страната на потребителите? КОЙ, КОЙ КОЙ КОЙПРОСТИТУИРАЩАБЛЮДОЛИЗ МРЕЖА де сте ве,ей! Нали сте против задкулисието...наужким.

5

Енергетик

преди 9 години

А като се строиха веи мощности нямаше свърх производство нали?Продажници и лобисти на чужди интереси!Начело с плEVNелиев лиззблиз!

4

Анонимен

преди 9 години

Не се заблуждавайте че някога ще има свободен пазар, защото никой няма да купува ВЕИ надценената ел енергия. Това означава, че пазарат ще е имитация на свободен а не свободен. Спрете да лъжете хората със свободен пазар в който сме длъжни най-напред да купим от най-скъпото. Къде ви е пазарната икономика деснячетата? Фалирайте ВЕИ в надизискуемата част най-малкото за да имате думата.

3

Анонимен

преди 9 години

Убийствен въпрос: Ако АЕЦа ви е приоритет, то тогава защо се допусна да работи на 30% от капацитета, за да се продава 80 пъти по-скъпия ВЕИ ток. Защо се преизпълни ВЕИ мощността и за нея има пазар на 100% и после да ни вдигат тока? Защо, защо? Докога ще се управлява в интерес на олигарси? Във вреда на средния, дребния бизнес и населението?

2

Анонимен

преди 9 години

"Време е всеки играч да излезе на свободния пазар" - а дано, ама на дали! Кой бяга от сладкото бе Щъркелов? Бутнат рушвет на чиновник с по-висш пост (министър, зам.министър) подпише се договор за 20 години за които държава е задължена да изкупува тока на фиксирана висока цена, ако ли не ужасни неустойки и пей сърце. Само лудия бега от хубавото!!!