85

Н

преди 9 години

Задоволяват се само елементарни потребности като храна и дрехи, а липсата на време се компенсира с различни по вид и стойност подаръци, но в крайна сметка не се обяснява на детето, че ако иска нещо, то ще трябва да се потруди за него според възрастта и възможността да го изпълни. Научават се, че всичко им е позволено и всичко може, че всеки им е длъжен.После се чудим защо израстват агресивни.Ако търсим вина, то тя първо е в самия родител и в устоите на семейството.

84

Н

преди 9 години

Крайно време е да признаем,че децата ги отглеждат в градина и училището,и че малко родители отделят време за занимаване с тях.В повечето случаи са поверени на баби.Имам познати,чиито деца гостуват на баба и дядо от петък и се прибират в неделя вечер,една седмица при едните,една при другите.От понеделник до петък на градина,вкъщи само за вечеря и спане.Виждам и майки,които са безработни,но смятат,че "детето трябва да го научат в училище", дори стои на занималня, за да не и наруши пиенето на кафе

83

баба ми

преди 9 години

Хахаха! Много бездарно, елементарно и дискриминационно! Искат опитни учители, но да са млади. След време ще искат и да са с мерки 90-60-90. Дори да намерят такива....за 500лв...трудно. Дано след време да нямат претенции за цвета на кожата."Учениците знаели повече от учителите"!!! Боже, боже!!! Сигурно да псуват или текстовете на пошли чалга песнички.

82

Ucitel

преди 9 години

Stom mi plastat samo 350 leva na mesec ne moga da uca sopolankovci mnogo kadirno.Da se ucat malko I ot roditelite si.Dayte ni po 1000leva na mesec ta togava ste gi ucim po kadirno I vseki ucenik ste e Doktor, Inginer, Kosmonavt I t.n.

81

МАРИЯ

преди 9 години

95. Не съм съгласна с Вас, четейки поста Ви човек остава с впечетлението, че в училище се изпращат ***. Не забравяйте, че тези деца ги поверяваме на грижите на уж опитните възпитатели в детските градини още две годишни. Крайно време е учителите да си призная, че нямат необходимата подготовка и квалификация да се справят с новите поколения. И дано го направят преди да претендират за по-високи заплати. Че в коя сфера няма стрес? Щом не са устойчиви на стрес, значи не им мястото в училище.

80

накратко

преди 9 години

Цялата система е създадена така, че да пречи на развитието.Подобно е положението във всички обществени сфери: армия и сигурност, полиция и вътрешен ред, здравеопазване, социално осигуряване, стопанска дейност... Всичко.

79

АНОНИМЕН

преди 9 години

ОТКАКТО ТЕЗИ ДОЙДОХА НА ВЛАСТ-ПРОТЕЖЕТО НА ГЕРБ,НАЧЕЛО С БЛИЗНАШКИ ВСИЧКО СЪСИПАХА ,ТЕ НЕ ИСКАТ Е НЕ УМЕЯТ ДА РАБОТЯТ.САМО ПЛЮЯТ.***.

78

фън шуй

преди 9 години

Тази медия не позволява препратки. Като напишете в търсачката ЛЕНТАТА, ще намерите един интересен сайт. Още на първата му страница има интересен материал със заглавие "Учителко любима, къде си?". Заслужава си четенето, въпреки неатрактивното заглавие.

77

Анонимен

преди 9 години

Какъв стрес за учениците, това може да го каже човек, който не познава ситуацията в училище. Стресът е за учителите, още от първи клас, учениците са нахални, устати, шумни. Почти всяко дете псува, държи се грубо - е това е първи клас, а нататък? Стига сте обвинявали учителите, те са най-потърпевши.

76

Анонимен

преди 9 години

Няма такова нещо като млади и стари учители! Има можещи и неможещи, има такива по призвание и такива по някаква принуда!От 1 до 4 клас съм учил при учителка, която с нашия випуск се пенсионира. Беше възрастна, опитна и блага жена, с педагогически такт към всяко едно дете! Никога не е крещяла, камо ли да удря някое дете. Наказания имаше - да стоиш прав до врата пред целия клас. След известно време и най-палавите мирясваха. В 4 клас всички бяхме грамотни.

75

Анонимен

преди 9 години

Работила съм в чужбина като учител по математика, 8 години.Имах възрастни колеги, там са на уважение хората с опит, от тях лъха спокойствие и увереност, а у нас , особено в последните години, поради голямата безработица, всички обърнаха гръб на работещите на 50 години и нагоре. Сякаш са прокажени, какво е това безумие, кошмарно и отвратително отношение към хората с опит, стаж . И все по-лошо става, младите хора смятат че възрастните работещи са по-долна класа хора. Ужас.

74

Анонимен

преди 9 години

На управляващите е удобно да командват тълпа от неграмотни ***,които да приемат всичко за чиста монета.За това образователната система ще е на този хал.Този,който не е съгласен просто хваща метлата и парцала и тръгва за Атина,Лондон и Мадрид.

73

цеко

преди 9 години

Неграмотността и стрекът се дължат на все по-младите родители, които са си чалгапоколение и реално за тях образованието и грижите за децата им е проблем на държава, училище, само не и техен!

72

Gruio

преди 9 години

1. Образованието и ограмотяването през 1ви и 2ри клас трябва да е под формата на игри, а не тежки книги и тетрадки.2.Делегираните бюджети да се премахнат,защото заради тях,онези които не (и родителите също) спазват дисциплина да ги изключват, а не другите да им търпят поразиите защото училището взимало пари за него.3.Да се обясни на родителите, че училището дава основите,но без самоподготовка (у дома) нищо не става, един учител на 25 деца не е машина да им обърне внимание на всички

71

смехурко

преди 9 години

До АнонименИнтересно ще стане, ако започне практиката с мандатност на директори. Тогава пък не виждам кой ще се напъва да оправи положението, за да предаде на друг щафетата. Масово ще е ден да мине - друг да дойде, нали си взима директорската заплата...

70

Анонимен

преди 9 години

69 правиш абсолютно точна констатация.В училищата и детските градини цари тоталитаризъм.Директорите са назначени пожизнено и третират учебното заведение,като собствено.Обграждат се с кръг от удобни учители,а останалите директно влизат в графата за лов на вещици.Така учителят е между *** и наковалнята.От една страна да угоди на директора,от друга на родителите.Това създава допълнително напрежение,което се предава на децата.Вземете матурите,невероятен тормоз върху децата,за да се оцени учителят.

69

смехурко

преди 9 години

Какъв казармен режим? Та те си правят каквото си искат в училище, защото вкъщи не може.

68

Анонимен

преди 9 години

Ами за да не са в шок дайте всяка сутрин на вратата да им даваме по пакет цигари и по една бутилка, че дано с тяхна помощ успеят да оцелеят до края на деня! Горкичките, те! Да не е лесно цял ден без алкохол и цигари, а?

67

Анонимен

преди 9 години

Казармен режим, съчетан с простотия и некадърност винаги е запазена марка на училищетои живота в бг изобщо -и преди и сега все е тая. Силното неравенство между хората и тотално различното отношение към тези с материални и други възможности наранява жестоко деца и възрастни и това е фрапиращата разлика от преди

66

Bubbles

преди 9 години

Такаче хич не ми обяснявайте колко стресирани били децата, такова нещо дори да има е в рамките на нормалното и дори трябва да го има, защото ако ги сложим под похлупак както искат някои ***, то тогава като завършат и ги връхлети живота ще стоят като в небрано лозе и ще се чудят накъде да хванат.Затова не си глезете децата, а се старайте да ги научите на нещо, щото само с гуш гуш, правите един/една лигльо/лигла от който в живота нищо няма да става.