8

В Бг важи правило

преди 9 години

Много бащи са наясно, че ще има по-голям ефект, ако ошамарят гамена, който тормози детето им, вместо да говорят с учител, с директора на школото, с лице от Детска педагогическа стая, с родителите на гамена, със самия гамен и т.н.

7

Увалиец

преди 9 години

До АнонименСлед като всичко възможно за преодоляване на агресивността на едно дете е направено,извеждането му от този състав е безалтернативно,уверявам Ви!Има ученици,които буквално тероризират цели класове,а учителите си затварят очите за травмите,които те нанасят на съучениците си-ами някои ще изкарат някакви курсове и ще работят-не са за училище поне в момента,вредят на всички останали!

6

NQT

преди 9 години

Много е противно отношението към учещите и знаещите в училище днешно време! Лично аз и мой приятел сме си патили, задето не сме бягали от час с класа. Когато някои от бягащите се провалиха напълно на изпит, определящ дали ще продължат да учат в учебното заведение, директорът заповяда на класния ни ръководител да ги пусне да преминат към следващата учебна година. Има и много други подобни случки, които напълно унищожават уважението на който и да е ученик към образонателната ни система.

5

Увалиец

преди 9 години

-предлагам делегираните бюджети да не се пипат след началото на учебната година,независимо дали броят на учениците в течение на годината се увеличава или намалява-така училищата ще могат да се освобождават от насилниците,без да се намалява бюджета на училището,освен ако броят на учениците в паралелката не падне под 50%,-да се изпратят на специализации в чужбина наши психолози за усвояване на практически психологически компетентности,-мандатност на директорите,закриване на РИО.

4

Увалиец

преди 9 години

Не знам дали си струва да коментираме тук тези проблеми-някой,който е отговорен за променяне на нещата в образованието чете ли ги?Въпреки това бих споделил някои констатации и предложения:-над 50% от децата се раждат в безбрачни семейства,-хиляди родители са на гурбет ,далеч от децата си,оставени неизвестно на кого,-директорите и учителите не притежават съвременна психологическа подготовка--делегираните бюджети,по принцип правилни,се приложиха механично и ликвидираха много училища,обезсилиха

3

Ганчо

преди 9 години

Изпростяването сред завършващите средно образование е колосално. Речника им е беден, ограничен, просташки и говорене с готови обръщениея от рода "бата, бате и т.н". Това обръщение се повтаря непрекъснато. Относно дрогата, тревата и другите стимуланти ще я използват защото няма какво да правят. Относно насилието - причината е в разслоението сред децата, разяждаща завист, липса на пари, и безхаберието на учители, възпитатели и др. Да сте видели или чули за наказан побойник!!!

2

Ева

преди 9 години

Няма спасение от разни невъзпитани насилници в училищата . Обикновено ръководствата на училищата толерират и се възхищават от тези насилници, дори набеждават насилените, че са сами виновни да бъдат насилвани .Така е по-лесно, безпомощният спира да се оплаква и ръководството на училището няма проблем . Единственото решение е насилваният да напусне училището .Така е защото учителите си пазят работните места и своите мизерни заплати и не наказват с изключване насилниците .

1

да бе

преди 9 години

Препоръчвам горещо на всички, които са подложени на тормоз от разни олигофренчета да се махат веднага от училището. Вече е опасно да се ходи на място където зорлем насила се събират всякакви характери, просто защото някой някъде е казал, че е задължително! Безпомощни са всички - и родителите (главни виновници, че са си изтървали отрочетата и не им пука за тях), и учители и психолоззи и директори! Всичко са безмощни и само имитират дейност! Била съм свидетел много пъти на тази тяхна безмомощност!