17

Анонимен

преди 9 години

"я се стегни", вземи се в ръце..."какво си се отпуснал/a като печен праз"

16

Кирил ПОПА

преди 9 години

"Какво никога да не казвате на депресиран приятел?""Видях бившото ти гадже, забила е някакъв красавец с пари и се забавляват, като за последно.Прилича на теб, но е красив, умен, висок и има пари . Не е жалък наркоман без бъдеще. НЯМА ЛИ ДА СКАЧАШ, *** ."

15

Анонимен

преди 9 години

"Нищо ти няма ще се оправиш "! Е направо побеснявам при това изречение

14

Хърбел

преди 9 години

До *** Пише се "потиснат". Отвори речник. Или Гугъл.

13

pastoral

преди 9 години

зависи от причината. понякога е несподелена любов, понякога е друго. а понякога просто трябва да помълчите, нo заедно. всеки ден може да се спортува, да се излиза сред природа или другаде в града;-). но какво е всичко това, когато липсва изненадата. онзи ден се сетих за една стара детска игра. пишат се скрито от другите "желания", сгъват се, пъхат се в стара шапка, разбъркват се, един тегли и.. отивате на театър. на тичане, нищо, че вали :-)). .. и etc. а, да! и забравете за малко телефоните.

12

Анонимен

преди 9 години

Също така е важно да не попаднат на "приятел", както аз имах нещастието при последната ми клиническа депресия след раждането на детето ми. " Приятел, сестра" и кръстница на бебенцето ни, дори успя да прикотка съпругами( на най-близките им е наистина трудно в такива периоди), като ме обижда като слаба и глупава в писма до него, озлоби го към мен и дори успя да ни зарази с венерическа болест, подарък от нейния съпруг. Бог да ви пази от такива " приятели" и "християни"!

11

Анонимен

преди 9 години

Новина, виряла из чуждестранните новинарски сайтове още преди години. Нищо ново под слънцето. А за депресията - при тази болест няма конкретно лечение. Всичко е строго индивидуално, и колкото в по- ранна фаза може да се преудолее, толкова по- добре. Болест е, и то адиктивна (водеща към пристрастяване). Отначало депресираният човек чувства едно леко облекчение в депресията, т.нар. "красота на меланхолията", което бързо прераства в едно състояние, от което индивидът иска да се оттърве.

10

Анонимен

преди 9 години

Според мен много думи и съвети не са нужни. Просто, ако си приятел, действай, а не говори. Разведрявай, разсмивай човека, заведи го на хубав филм или друго, което му харесва. Отмени го за някоя работа, която ти можеш да свършиш... Помагай му и без думи. Всеки има инстинкт за оцеляване и рано или късно ще се закрепи.

9

Дебили

преди 9 години

Потискаш - е може ли да сте толкова неграмотни!!!??!?

8

Анонимен

преди 9 години

В повечето случаи когато човек преминава през значително тежък период в живота си.Случват му се някои неща,които много го разстърсват.В такъв момен повечето хора странят,отдръпват се.Дори собствените ти близки.В такъв момент на човек му става ясно каквото и да му се случи на човек,през какъвто и преломен момент да премине в живота си.С него са винаги тези хора,този мъж или тази жена.Има хора,но малко останаха Човеците.

7

7

преди 9 години

Депресия се лекува със спорт и смяна на обстановката!Лично изпитано и много са важни позитивните мисли!Човек се превръща в това което мисли!Ако действително състоянието е доста сериозно,има нужда от лекарска намеса за смяна на химията в мозъка,после пак спорт и позитивни мисли!!!ВЯРА И ЛЮБОВ!

6

Анонимен

преди 9 години

Някои хора да си те.Не се пипат.Разваляр се!В край на крайщата,човек не може все да е в настроение.Случват им се какви ли не неща.Загубата на родител,не е лесна работа.Загуба на работа,дом.Все трудности през,които,някои хора преминават.Ако човек е винаги усмихнат,лъчезарен в един момент линее.Физически е трудно справянето с всичко това и психически.Това не е депресия!Понякога нещата се бъркат.И да изпратиш човек на психолог,психиарър е малко несериозно.

5

Анонимен

преди 9 години

Първата забранена реплика според мен би трябвало да е: "Стегни се!".

4

Анонимен

преди 9 години

Като ги изпратиш на подобни доктори и ще ги довършиш.Психолога ще те върне в първи клас,ще те накара на преминрш през затворени рани и ще ги посипе със сол.Това е душа,започнат ли разни хора да си играят с нея ставаш половин човек.Психиатъра ще ти препише такива лекарства,че ще станеш ментално увреден.Със страничните ефекти,които предизвикват може и съвсем да мръднеш. С такива хора се говори деликатно и премерено.

3

ЦК на либерастите

преди 9 години

Депресираните често стигат до самоубийство !За това по-добре ги пратете на психолог или психиатър...Примерно либераститите никога не са депресирани , финансовите социопати си живеят щастливо ... променете се станете гьонсорати !

2

Анонимен

преди 9 години

Безмислено е да казвате каквото и да било след като вече сте докарали човек до,подобно състояние.Освен да се самоубие.Колко да ви търпи?Като нямате мозък за пет стотинки и голяма уста нека ви тежи *** съвестта.Такива хора и съвест нямат.Убийци!

1

стфчо

преди 9 години

абе пич,нищо няма да се оправи...най-добре да си туриш въжето докато си млад за да не се гърчиш само