20

анализ

преди 9 години

До Тихомир ТомовНЕ го упреквайте, че е нагаждач защото се е борил за физическото си оцеляване. # Ако беше принципен отдавна да са го изяли прасетата в Белене, защото владеенето на западен език беше най-голямото престъпление до 1990 година, а той ползва цели четири западни езика плюс иврит, освен това НЕ е от бедно селско семейство, а е буржоазен елемент . . .

19

хубав

преди 9 години

Красива, поставих въпрос а ТИ ми говориш за пари ,, пак питам какво е направил този за България та го БОГОТВОРИТЕ...Разни преводи от чужди езици и глупави стихове или това , че е комунист...

18

красива

преди 9 години

До хубавАми отдавна ценността на българската нация са парите и финикийските знаци. Съжалявам те, защото само пари и благосъстоятелност са в главата ти. Съжалявам, че ценностната система на българина се превърна само в пари и пак пари. Вярно е това дето четох в нета, българската нация трябва да изчезне и ще се боря да е така. Трябва да бъдем асимилирани. Аз като българка се гордея, че съм разговаряла лично с поета Валери Петров.Поклон пред светлата му памет и Бог да го прости!

17

хубав

преди 9 години

Западняка измисля и пише поучителни неща,, този превежда и бил стойностен човек,,натискам едно копче и превода готов.... Та питам с какво този Петров е допринесъл за благосъстоянието на българската нация та толкова го боготворите???

16

Тихомир Томов

преди 9 години

Повече пръст отгоре да не излезе да призовава по радио София за смърт !!!!!! Ако не беше евреин нямаше да го изкарат по върховете . И все пак всички искайте разсекретяване на стихосбирката му " Народен съд " - все пак нали се твърди , че сме демокрация и някои още вярват !

15

Анонимен

преди 9 години

Най-вероятно една малка преслойка от българското общество докоснала се до Валери Петров е била респектирана и възхитена от неговата съдържателност и библейска доброта.Но за всички останали е непозната и далечна планета.Лично познавам само прекрасните му преводи .В останалото съм в невидение.Едва ли това ме прави невежа и грешник.

14

Анонимен

преди 9 години

До българин 13 Я без истерии.Явно страдаш от комплекси след като се подписваш като "българин".

13

българин

преди 9 години

До Анонимен 13:Не, ***, тези, които ги драскаш, не съм ги и чувал. НЯМАМ ИДОЛИ. Но, за другите във форума ще кажа, че за мен Смирненски и Вапцаров са наистина големи поети, въпреки че са заблудени комунисти, а Вапцаров и македонист, за жалост. Просто, "Валери Петров" Меврах е ЛИГАВ, КОМЕРСИАЛЕН И ПОСРЕДСТВЕН, да ме прости Господ.А иначе, смрадливи *** като тебе няма да ме оценяват. Аз съм БЪЛГАРИН - от македонско потекло. А ти си недоразумение на природата.

12

Анонимен

преди 9 години

До българинна теб идол ти е николетка,дриско азис.......и не се наричай българин

11

ИТ

преди 9 години

Жив е той, жив е!

10

българин

преди 9 години

Постинги 8 и 9 са образци на писаното от "Валери Петров" Меворах, Бог да го прости. Е, кажете сега, тези, които го величаете, това поезия ли е или стихоплетство? Дано сега непредубедените младежи, които не познават писанията му и са свидетели на възвеличаването му и на критиките от страна на такива като мен, да преценят сами - това поезия ли е?

9

Анонимен

преди 9 години

И живота си чувствам как е минал през менев едно бързо шуртене, в едно пъстро въртене. Ах, до люлката детска така близо до гроба -откъде тази завист и защо тази злоба? Трябва друго! - И ето, на полянка откритабледо слънце ме среща и с усмивка ме пита: - Какво още там дириш, остаряло момченце?- Нещо дребно - му казвам. - Едно златно ключенце

8

Анонимен

преди 9 години

Снощи късно пред къщи си гарирах колатаи ключето от нея изтървах в тъмнината. Тази сутрин излязох да го диря към седем,тротоара пред къщи със учудване гледам - със зъбати листенца цял постлан край москвичаи на жълто ключенце от тях всяко прилича! И е доста студено, дим струи от комини,но сред клоните редки небесата са сини, и без сам да усетя, вече влязъл съм в паркаи колата далече сред мъглица се мярка,и е жълто и тихо, с оня мирис на есен, такъв влажен и гнил, и приятен, и пресен! И живота си чувствам как е минал през менев едно бързо шуртене, в едно пъстр

7

анонимен

преди 9 години

Стига сте ни натрапвали този лакей Близнашки ,как може в такъв момент какво бил казал Близнашки-лицемерие,той ли е бил най близкия човек на Валери Петров-срамота.И снимките само Близашки,е найстина прекалявате.Дюдюците изчезнаха,те дюдюкаха по Орешарски където и да отиде,дойдоха ***.

6

Анонимен

преди 9 години

Наред с червените динозаври пред мен на опашката стояха и Кирил Маричков и Джони Пенков... какви ли не хора. И много, много млади....

5

Анонимен

преди 9 години

До 4Евтим Евтимов.

4

Анонимен

преди 9 години

Не се сещам за друг творец от калибъра на Валери Петров. Кой остава след като той си отиде ?

3

Анонимен

преди 9 години

Ето личността, щастлив съм, че му бях съвременник!Страхувам се, че повече няма такива и в историята, която е "***", личностите ще бъдат идентифицирани по качествата на силата на юмруците, а не на знанието, ума и способностите.С голямо уважение, сбогом на един скромен, изключително надарен човек!

2

eve1

преди 9 години

Поклон пред един голям българин!

1

Анонимен

преди 9 години

Радва ме, че толкова хора са отишли да го прочетат ...политиците малко развалят картината, но ...