122

тя

преди 9 години

А ,така избивайте се в училище...

121

Анонимен

преди 9 години

До един българинНищо не си разбрал от статията.

120

.38 super

преди 9 години

...Българската Конституция и какво им забранява или разрешава...Absolut, благодаря за корекцията :-)

119

.38 super

преди 9 години

Така, че браво на Мария Захариева, че е съобщила повечето факти както хората но ако само ще превежда текст, аз лично не виждам смисъл от такова нещо, ако пък ще "работи" по това което е превеждала, да каже някъде, че към фактите от превода има и нейно лично мнение, не да ми представя извадки които някак си загатват, че видите ли тенденцията да се баламосват деца с оръжие се е разраснала ей-така от само себе си за последните години, нали, щото те американците са си такива - с традиции и си нямат Конституцията за нищо, както повечето нашенци дето не знаят даже кога е била последната ревизия на Б

118

.38 super

преди 9 години

...общественото мнение се подкове, че в тях има логика, нататъка всякакви разсъждения в тая линия обслужват единствено интересите на тея дето искат да ограничават оръжията, демек - на държава и политици. После почва да се приказва за застраховане, за регистрация, за някаква форма на контрол и на края се оказва, че по всяко едно време някой може да ти ритне вратата и да ти прибере всичко с което да се защитиш следващият път като дойдат да ти ритнат вратата щото много си приказвал с-у някой политик. Който не си спомня неща от преди 30години да пита родители и роднини, това след като е станало ня

117

.38 super

преди 9 години

...защото имат жалките примери на Гърция, Испания, Франция и кой ли не още и в икономически и в политически аспект...Марио Калаби пък е пример на човек който не знае какво прави.... Какъв е смисъла да държиш оръжие в къщи освен ако не си колекционер, ентусиаст или за защита... Последната категория са доминиращите собственици на оръжие в тая държава а какъв е смисъла да се държи оръжие за защита под ключ...?!? Проблема ми с такива твърдения които ужким имат някакъв смисъл е, че когато...

116

.38 super

преди 9 години

Леко ми пада пердето като чета индоктринирана информация,поднасяна на нашенеца.... Няма "опасна и разрастваща се култура" за обучение на деца да стрелят от малки. Има Конституция и граждани които си знаят правата, как и скакво да ги пазят и социалист за президент за последните 6 години, който съответно бутна нагоре тенденцията тея хора да са сигурни, че децата им са подковани от малки 1.) да са правилно обучени да работят безопасно с оръжие и 2.) да си знаят правата и до колко държавата може да им дава наклон на писалката, хора които не желаят Щатите да се променят по европейски модел, защото

115

до 137

преди 9 години

Няма цензура и какво? Решава ли се проблем? Не. Ако беше в Русия не ми се мисли с какви пръсти щяха да сочат и викат как се отглеждат убийци и агресори. Но понеже е в САЩ е просто демократично.

114

Koko

преди 9 години

Американската традиция да убиват

113

Анонимен

преди 9 години

Всеки може да стреля и това се учи бързо и лесно. А пацифистите много бързо стават точни и пресметливи стрелци. Въпрос на ситуация. Но да даваш кибрит и оръжие в ръцете на 5 годишно, говори за як родителски дебилизъм и безотговорност. Иначе имат какви ли не измислени организации за защита на правата на детето.

112

Чичерито

преди 9 години

Талибаните има какво да учат още от САЩ

111

хас ям

преди 9 години

До шопНеоходимо ли е мнението ти да е персонално адресирано и украсено с подобни епитети?

110

хас ям

преди 9 години

До шопНезнам да има на света по-*** и по-големи *** от шопите. И понеже съм просто *** ще те попитам шоп с главна буква ли се пише или не сте го изучавали в училище?

109

Шоп

преди 9 години

До един българин Това, че не разбираш разликата между каране на кола по улиците и стреляне на стрелбище говори, че си сериознотъп. А това, че говориш с такъв патос, говори, че си и опасно ***.

108

един българин

преди 9 години

"От правна гледна точка в САЩ няма ограничение на каква възраст трябва да са децата, за да могат да стрелят."Значи - за да карат кола, трябва да имат навършени 16 години, но да стрелят с каквото и да било с изключение на базука и зенитна артилерия - няма ограничения!Какво ни говори това?Първо - че голям процент от американците са опасно луди.И второ - за съжаление на русофилите, че цензура има в Русия но не и в САЩ - гледах новината по CNN. Ако това беше в Русия нямаше да го кажат!!!

107

Анонимен

преди 9 години

За да може, като влезнат в побертета и си блъснат хормоните и се ядосат за нещо на някой, да хванат автоматичното оръжие и да убият 20-30 съученици. И после от страх от душевни и правни последствия да се самоубият. И после пак САЩ да си правят еднодневни траури. Не случайно САЩ е дивият Запад и до ден днешен!

106

USA

преди 9 години

Amerikancite dokazvat 4e proizvejdat TERORISTI

105

до Айсис

преди 9 години

Ха-ха - ха , голям *** си!!!Ами ние им обявихме война, НИЕ!!!Не те, а на война като на война!!!

104

хас ям

преди 9 години

Много интересно.Как така шофьорска книжка могат да притежават на 16 години ,а за притежание на оръжие няма възрастова граница. В САЩ децата могат да се научат да стрелят,но нямат право да притежават огнестрелно оръжие.

103

Айсис

преди 9 години

Съединените Американо-африкански Щати трябва да бъдат унищожени час по скоро от Всевишния ни Създател! Това е Гнусна Сатанинска държава, създаваща военни конфликти и разруха по цял свят. През Втората Световна война са бомбардирали България заедно с Британските Кучета и са избили при бомбардировките около 2500 цивилни българи. През войната срещу Сърбия също бомбардираха мирно население, Телевизионна кула в Белград и жертвите сред мирното население са около 5000 човека!