15

Слънцето

преди 9 години

Абе, що не ме попитате в прав текст колко още ще светя, а ?

14

до бай щайн

преди 9 години

ГОЛЯМ СИ..

13

бай щайн

преди 9 години

Абе дружина -верно ли дето казуват ората че ни спират солнцето че много скъпнал водородут тая година? Оно казуват било като едрен реактор, и ставал там вътре ядрен синтез у него и водородут се преобразивал в хелиии,и целото това загубуване на маса се излучвало под формата на лъчи и енергия? бря бря мамакя му и ***.....

12

гиди будала

преди 9 години

кво ке правим,кво ке правим? Ке ручаме люта Одринска ракия у зимника..

11

яне

преди 9 години

оно ако спре да свеке,кво ке прваим на темно бре? има караконджули по тъмното...

10

Анонимен

преди 9 години

***, че вярввай на учените! По Нешънъл Джиографик даваха филм за Слънцето, в който се казваше, че ще свети още 5 млрд. години, сега пък 100 000! Който не вярва да провери!

9

турчин

преди 9 години

Значи имаме още време за опити

8

Анонимен

преди 9 години

Идеята е, че на светлината й отнема около 100 000 години да излезе от Слънцето (понеже фотоните са абсорбират и преизлъчват от газовете), а неутриното си излиза веднага. Сравнявайки фотоните, които гледаме сега, и броя неутрино, може да сравним активността на ядрото на Слънцето от преди 100к години и сега. Няма промяна, значи едва ли можем да очакваме промяна и в следващите 100к години. Това е наблюдение, което потвърждава това което знаем от преди: Слънцето ще свети още дълго без резки промени.

7

ъ

преди 9 години

Айде бе - кой им каза какво ще стане утре?

6

Анонимен

преди 9 години

"Слънцето ще продължи да функционира по аналогичен начин още най-малко 100 000 години"Добре де ами после ко ши прайм.

5

do 2

преди 9 години

По-скоро статията е преведена грешно и не мисля, че са използвали думата свети, а по-скоро да призвежда толкова енергия, колкото сега. После звездата започва да гасне, по време на което все още отделя светлина.

4

do 1

преди 9 години

Формирането на времето зависи от стотици фактори, които трудно се предвиждат. Слънцето е един термоядрен процес, подобен на който протича в една атомна бомба при взрив.

3

А добре, добре

преди 9 години

"Резултатите от изследването сочат, че Слънцето ще продължи да свети още най-малко 100 000 години.""Бях се притеснил ***@ .... Сега ми е едно такова лежерно , идилия.

2

C

преди 9 години

Ще продължи да свети поне още 4-5 милиарда години, 100к не са нищо по вселенските стандарти. И това го знаят учените от доста години.

1

ТерНометър

преди 9 години

Абе *** вие не знаете утре какво ще е времето,за слънцето тръгнали да ми говорят смешници....