132

Анонимен

преди 9 години

Изискванията на Европейската Комисия не важат ли както за България, така и за Гърция каточлен на ЕС ? Или се използва двоен стандарт ?

131

Ганчо

преди 9 години

До "Анонимен - 160".Извявайте, но имам чувство, че не сте разбрали нищо от това което съм написал. Получаването на пари от пренос на газ са пари от въздуха дошли. Може би Вие искате да "копаме" с мотиката и ще изкараме пари. Сигурно мечтаете за България като чисто селскостопанска страна. Това го мислеше един човек от Правец. Но за починалите нищо или само хубаво. Помислете защо Турция иска газопровода, защо Гърция ще го пусне. Смятате ли че те искат да зависят от Русия. Не господине това са г

130

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 144:Какво руско иго в България,какви глупости дрънкаш бе приятел?България от времето на Костов здраво работи срещу интересите на Русия,сами си *** клона на който стойм!Като се почне от разполагането на Американски бази у нас,членството ни в НАТО,спиране на енергийните ни проекти,позицията ни по украйнската криза,сега най-новото ще се отказваме от МИГ-29/един от най добрите истребители/ще копуваме американски на много по-висока цена!Просто глупостта на управляващите ни е безгранична

129

lewskar

преди 9 години

Зимата , като спрат газа заради Украйна , не ще го направим ами целият народ ще тича да вземе по една тръба за да стане по-бързо !Проблема в Южен Поток не е концепцията му , а Кражбата , която се опитаха да прокарат нашите политици за цената на километър и непрозрачност на тържните процедури .Липса на версификация с други подобни проекти , не това е болката на Газпром а че техните фирми и няма да го изпълняват

128

Анонимен

преди 9 години

"1300 години сме се оправяли без тяхните тръби ще се оправяме и следващите 1300 години без тях."Абе пич ти да не живееш в някоя пещера!Според тъпите ти разсъждения трябва да се върнем в камената ера,ама на тебе на село за какво ли ти е газ,за какво ли са ти работеща икономика и много работни места!Копай си нивата с мотичката и не се къхари!

127

Ганчо

преди 9 години

И това ако стане да загубим Южен поток, тогава някой от тези по върховете трябва да ги стреляме. Но в България това няма да стане защото ще се намерят извънземни причини и всичко ще се потули. Някой да помни наказан за водопровода Скакавица.

126

Анонимен

преди 9 години

Заобикаляй! Само че като мине през Турция и Гърция няма как да се финансират нашите *** а и ще требе да се връщат комисионни които май са поарчени или стоят в ктб!

125

Тлъб

преди 9 години

От ината на политиците нищо добро не сме видели

124

Анонимен

преди 9 години

tia koito ni ypravlivat sa gazolizci i predateli kradci za zatvora .

123

Анонимен

преди 9 години

Жалка работа е държавния ни апарат, вместо да гледа нашето добро само се чудят как да се огъзят на САЩ. Предатели!

122

смачкай трола

преди 9 години

До РумбоТерминал за втечнен газ има в Гърция и работи с около 30% от капацитета си. Втечнения газ излиза с около 100-140 долара по-скъп от руския. И при това руския е натоварен с транзитни такси през Украйна, Румъния, България... За да стане ясно: средната такса на 100 км за 1000 куб.м. е 1,5- 1,7 долара.

121

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 145По-добре беден, но свободен!Отколкото средно богат (временно!) роб - слуга!

120

ha ha

преди 9 години

защо НИКОЙ от политиците и политическите групи НЕ говори предизборно за "Южен поток". Ако един се изправи и каже, "Ние ще защитим строежа като национален приоритет, независимо какво мисли Брюксел и хам." ще обере гласовете на голям % от българите. Но не го првят, защото всички са ПРЕДАТЕЛИ, за сега няма алтернатива на свястен политик. Но се надявам един ден да има такъв.

119

Румбо

преди 9 години

От ЕС като не искат да строим Ю.Поток,защо спряха Набуко?Защо не съдействат да построим терминал за втечнен газ в Гърция на Бяло море(примерно)?Защо,защо с нищо не ни помагат,а искат да не купуваме руски газ!?Ами какъв да купуваме,като няма друг?Не можем да построим газопровод само за нас си!Не дават никаква алнернатива,а искат да им угаждаме,да не сме им крепостни селяни!

118

Анонимен

преди 9 години

Какво ме интересуват интересите на Украйна мен ме интересуват интересите на България! ако е изгоден се строи ако не е се предоговаря за да стане изгоден ако не може тогава не се строи

117

смачкай трола

преди 9 години

До Анонимен 143Земята по трасето няма да се продава... Ще бъдат купувани три-четири парцела по около 6-10 декара за компресорните станции. Как пък не разбрахте за това? Така, че ако някой ви е преметнал, си е ваш проблем.Трасето се изкопава, тръбите се полагат, зариват и земята се рекултивира. Има забрана за строеж и садене на дървета на 30 метра встрани от тръбите. Кой

116

смачкай трола

преди 9 години

До Кипър има газ... никой не ни е спрял да купуваме газ и от други... Просто няма как да стигне до нас. 230 км интерконектор с Турция, не можем да направим вече три години. Същото е и с Гърция. Кипърския газ излиза по-скъпо на гръка от руския. Терминала за втечнен газ в Гърция, работи на 30%... Турция не обещава редовни доставки за нас, защото обемите на тръбопроводите за договорирани за години напред. Обещава само инцидентни доставки.

115

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 137------------Ама то се очертава да няма сделка.И ти ще си доволен - беден като църковна мишка! Заради всички проекти които загърби с лека ръка, защото има намесена думата руско

114

Анонимен

преди 9 години

Чудесна новина. Отварям си една бира за да го отпразнувам. Руското иго над "суверенна" България разхлаби примката около врата ни. Да си прекарват тръбите ако ще и през Южния полюс само не и през България. 1300 години сме се оправяли без тяхните тръби ще се оправяме и следващите 1300 години без тях. Да му мислят тези които продаваха България заради ЮП сега да си връщат парите иначе куршум в продажното чело.

113

Анонимен

преди 9 години

Може, но Турция и Гърция няма да се надупят на руснаците, да им продадат на безценица земите си и срещу жълти стотинки да заробят народа за десетилетие напред.Нашите комунисти както винаги предадоха националните ни интереси за лично облагодетелствуване.Долна червена ***!