66

Джим

преди 9 години

Разбира се винаги съществува изхода дадена страна да се оттегли от подписаното споразумение което е изцяло в нейна вреда и да поеме глътка въздух от стягащата я примка на лукави интернационални спогодби.

65

Джим

преди 9 години

Плащането на карбонови/въглеродни емисии е инструмент за подтискане на икономиките на чужди държави от САЩ. Само че най-развиващата се икономика - Китай не подписва и те си се развиват икономически безпроблемно, не се хванаха в капана. Тъпите или продажни политици на други страни, нашата например се хванаха и подписаха и ще плащат безмислени и съсипващи икономиката и стандарта на живот такси.

64

Джим

преди 9 години

с цикличното затопляне и охлаждане на атмосферата. А индустриалното и техническо развитие искат да го спрат от САЩ в развиващите се страни за да не могат те да ги достигнат като стандарт на живот и да продължават да грабят целия свят.

63

Джим

преди 9 години

Ей Маркс ти си с промит мозък от демонските доктрини на глобалистите-сатанисти. Дотам са те докарали че ти вече се преклавяш пред дивите зверове и обожествяваш дивото като т.н. Гея и мразиш своя собствен вид - хората с неистова омраза. Ти си хванат в мрежите на лъжата с измама, тая доктрина за войната на дивото с човека идна от сатанинските кръгове и тайни ложи за да спре индустриалното развитие на хората, заради това са и измислени въглеродните емисии и лъжата че човека има нещо общо

62

циника

преди 9 години

И като се прави сравнение с онова, което получаваме от СССР, нека да не забравяме, че комунистите през 1917 г. наследяват една полукрепостна държава.Вие какво очаквате - за 20 г. комунистите да изтрият преднината,която преди това други държави за 200 години са натрупали?Самият факт, че за 20-30 г. комунистите изградиха научен потенциал,който не отстъпва на този в най-напредналите страни /говоря за фундаментална наука, а не за потребителски "технологии"/ показва огромният успех на тази система.

61

циника

преди 9 години

68, а бе Япония имат старт пред другите азиатски държави именно заради колониализма отпреди ВСВ.Това ги прави световна икономическа и политическа сила още тогава.Т.е. имат основата.Впоследствие нямат никакви разходи за отбрана,имат достъп до технологии-защо да не тръгнат нагоре.както казах САЩ са изградили няколко острова на просперитет сред огромнаат си империя поради геополитически причини.Защо Тайланд не е като Япония?Защо Пакистан не е като с. Арабия?

60

Анонимен

преди 9 години

До fripp Американофилите били ликвидирали.... ликвидираха си я другарите когато решиха че е време да си вдигнат цените на продукцията до тази на Тойота и Кларк защото заемите теглени за оборудването на заводите бяха в долари и трябваше да се плащат. И докато Тойота и Кларк покриваха всякакви еко норми за работа на диз. мотори в закрити помещения - нашите мотокари бяха с Пекринс модел 1961 година - харчещ по 30% повече нафта и къдящ отровно.

59

fripp

преди 9 години

Изнасяли сме по 80 хил. електро- и мотокари на година. В света е имало само три подобни фирми - Тойота, Балканкар и щатската Кларк. Предполагам се сещате коя от тия три фирми ликвидираха американофилите след 1989г. По производство и износ на електротелфери(150 000 бр. годишно) сме били в световната петица.

58

мигашушу

преди 9 години

До шушумига 70 Сега си направи сравнение какво са САЩ преди ВСВ когато нямат нищо в Европа с Англия, Франция и Германя и след това. Всички споменати държави са доминьони на САЩ и голяма част от политиката, съответно финансите се определя от САЩ.

57

Анонимен

преди 9 години

До frippСпри с извадките от работническо дело - кажи защо 1962 си продаваме залтния резерв да покрием дългове, и защо ултра успешната ни икономика към 1989 имаше 12 млрд$ външен и 10 млрд лв вътрешен дълг (държавата дължеше сама на себе си и парите ги нямаше).

56

Анонимен

преди 9 години

До fripp Приказките за това как "лошия запад" ни унищожил икономиката са от типа на "калпава ракета - космоса и е крив. Икономиката ни беше градена да работи в основно за затворен пазар без конкуренция. Когато желязната завеса падна - падна и затворения пазар и нашите стоки не бяха конкурентни... Малкото предприятия който бяха конкурентни си работят и до днес. други можеха да бъдат спасени, но държавата не се реши да приложи мерките навреме. Чехия и Полша - обаче успяха. Но те не са "***"

55

fripp

преди 9 години

Химия - до 1945г сме внасяли дори синия камък и содата каустик. След това почваме да изнасяме карбамид по целия свят. На 4-то място в света сме по производство на калцинирана сода, 17-о място по производство на пластмаси и преди Франция, Канада, Белгия, Испания, Италия по производство на изкуствени текстилни влакна.

54

fripp

преди 9 години

До 1950г. нямаме металургия. Към 1989г. сме на 27-о място в света с 3.3млн.т. стомана на година. Над 600 машини за леене с противоналягане леят 50% от кокилните алуминиеви отливки в света.

53

fripp

преди 9 години

Факти - до 1945г. България е последна по енергийни мощности в Европа. През 1990г. вече сме задминали Дания, Португалия и Гърция. Турбопомпената зала на ПАВЕЦ Чаира се намира на 360м. под земята и е голяма колкото зала 1 на НДК. Няма европейски аналог. Каскада Арда с 1,15 млрд.м3 е една от най-големите в Европа. Това че платени западни *** разрушиха икономиката ни няма нищо общо с развитието ни между 1945-1990г. Това просто е жалък факт.

52

Анонимен

преди 9 години

До циника И аз това ти казвам - Япония до ВСВ беше колониална, а в колоните - и робовладелска държава. Но след ВСВ беше разрушена, дори атомно - бомбардирана. Да - получиха хамерикански технологии, и пари. Ние получихме руски технологии и руска техника на приятелски цени. Ние фалирахме - те станаха икономическа сила...

51

циника

преди 9 години

64,Япония до ВСВ са колониална държава. След ВСВ те нямат разходи по отбрана,тъй като са се съгласили да бъдат протектторат, американците им дават достъп до някои технологии и т. нат. Скандинавските държави наистина не са имали колонии /без Дания/, но при тях липсва разрухата от ВСВ,също като Япония нямат големи разходи за отбрана и се ползват възможността да търгуват равноправно с колонилани държави.Освен това Скандинавия е също с важно стратегическо значение за САЩ-все пак е съвсем до СССР.

50

циника

преди 9 години

65, прочети пак постовете ми. Нямам намерение да обяснявам отново и отново това, което вече съм казал.

49

Анонимен

преди 9 години

До циника Да бе САЩ носели мизерия.... в цяла западна Европа след ВСВ имаше повече войски на САЩ от колкото в самите САЩ - защо западна Европа не рухна в мизерия? Ако имаш предвид близкия изток - там със САЩ и без САЩ - винаги са се изтребвали и винаги е имало 1% ултра богати и 99% живеещи в мизерия. Това не се промени дори и в Египет - който се прегръщаше първо със СССР, а после със САЩ - единствения им + е че спряха да ядът бой от Израел през 5 години..

48

Анонимен

преди 9 години

До циникаЯпония след ВСВ как се разви без колонии? Скандианвските страни - кога са имали колонии, а винаги са били пример за социална политика и за развити икономики? Колониите не са манна небесна - те обикновено са далече и товарят това което вземаш от тях с транспортни разходи, а също така трябва да поддържаш и стабилна армия че да не загубиш колонията, в крайна сметка за това и колониалния модел след ВСВ беше изоставен и не колониите са причината след ВСВ запада да дъпне сериозно пред изток

47

циника

преди 9 години

За Япония пък е смешно да се говори каква икономическа сила била.Това е протекторат!Да,Щатите създадоха условия там да се случи "икономическо чудо",но това е изключение.Щатите по принцип създават условия за развитие в протекторати,които се намират в изкл. важни геополитически точки-Япония,Корея,С.Арабия,Кувейт,Чили.Навсякъде другаде щатското присъствие причинява мизерия.