103

Алекси

преди 9 години

До Анонимен 153Не съм гледал тази поредица, но не се съмнявам, че е направена майсторски, за да оправдае гнусната цена на благоденствието на т.н. Западна цивилизация. Алчност, грабеж, войни, налагане на воля чрез сила, търговия с роби, експлоатацията на тези роби, пауперизация на собствените народи, впримчването на хората в дългове и още, и още. Имам стари Nаtnl.Geographic. Покъртителна статия за роботърговията. Оказва се, че даже милите датчани са участвали покрай португези, шпанци, англичани!

102

Анон

преди 9 години

Жената ме видя, че пиша тук и ме завлече в леглото да ме наказва...:)))Радвам се, че съм предизвикал дискусия за самолета. А онзи Анонимен, дето ме нарече комуноид, да изкаже две-три мисли за военната колона, дето се е провряла по тъмно през дупка в оградата на границата и Порошенко е унищожил една част от нея :) Въпросът е - Какво се случва с оцелялата част - къде е, защо не й обръщат внимание и вече не говорят за нея?

101

1

преди 9 години

Причината е доста по-прозаична за налагането на Западната цивилизация - лакомията. А лакомията е основен двигател на протестантството. В момента в Китай точно протестантството дърпа икономиката напред. Кофти, но факт. Някой да е срещнал капиталист, който да не си брои стотинките?

100

циника

преди 9 години

И разбира се никога не се поставя под съмнение евентуалната порочност на системата. Критикуват се тук таме някой детайл в системата, който ако бъде поправен или заменен, системата аха да литне. Но никога не се критикува социалната, политическа и външнополитическа система глобално, в нейните основи. Това дори не се поставя под съмнение.

99

циника

преди 9 години

149, ами отвори онлайн изданията на големите медии и ще видиш за какво става дума. Външна политика -нещата са ясни:Русия,ислямистите и пр. винаги виновни.Критиките срещу своите правителства са само в детайлите,но никога в цялостната стратегия.Във вътрешната политика-някакво лаене на дребно срещу конкретна "конкурентна" пол. партия,патетични статии за "социалните проблеми",които по-скоро замъгляват проблемите отколкото да предизвикат дискусия и анализ и отвреме навреме някой дребен коруп. скандал

98

циника

преди 9 години

148, не говоря само за България, а глобално. Не става въпрос "фина настройка", тъй като институционално, социално, а дори и философски, евроатлантическия модел е необратимо опорочен.Дал е каквото е дал на света - в началото позитиви и сега е време да осъзнае, че е мъртъв.Това което римляните са изпуснали докато се вглеждат гордо в своя имперски пъп и накрая са станали храна за германските орди.

97

циника

преди 9 години

144,даааа и от адвокат може да го лишат и предварително може да го наричат "престъпник" в рамките на процеса, създавайки настроение срещу него.

96

циника

преди 9 години

Но най-важното - дали и да се заформи дискурс, той няма чуваемост в по-високите етажи на обществения и държавен механизъм, тъй като големите медии играят успешно ролята си превръщайки се от посредници /медии/ в Берлинска стена...

95

циника

преди 9 години

143,няма защо да преразказваш христоматията от 11 клас.Има ли идеологическо различие между "конкурентните партии" в съвременна Европа-поне тези които се покриват от мейнстрийм медиите? Да, има разследваща журналистика, която се занимава с третостепенни въпроси и избягва важните такива.ИмаШЕ профсъюзи,които отдавна са смазани и дресирани. НПО-та - вършат отлична работа за себе си в медиите симулирайки чувствителност към проблемите на деня.

94

циника

преди 9 години

Мантрата "гражданско общество", с която ни пълнят главите от сутрин до вечер е нищо повече от въображаема и фантазна "реалност". Къде е дискурсът, който има реално значение за държавните политики, къде е поне правото на съмнение върху действията на онези, които направляват външни политики и държат пръста върху копчето.Няма го - има само задължителна вяра в добродетелите на политическия елит и в техните действия. "Ценностите" на дем. свят са погребани от същия този дем. свят

93

циника

преди 9 години

А ти самият не оставяш дори и теоретична възможност вината на Русия да не бъде доказана - точно това е и резултатът от пропагандата. Целта не е да се докаже кой е виновният, а че Русия е виновна! Всъщност няма никакво значение какво ще докаже този съд - при всички положения Русия търпи санкциите, а в най-добрият случай, от Вашингтон ще кажат едно "сори", както за Ирак.

92

циника

преди 9 години

Престъпникът когато е заловен на местопрестъплението му се назначава гаранция и възможност да откупи своята свобода до приключване на процеса, назначава му се адвокат и задължително по време на целия процес съдът стриктно предпазва съдебните заседатели и обществеността от включване на стереотипа, че обвиняемият е виновен.Тук Русия беше обвинена и наказана преди още да е започнало т. нар. дело.

91

циника

преди 9 години

Всъщност ти самия, радетелят за евроатлантически ценности, според които правото стои над всичко останало, показваш абсолютен нихилизъм по отношение на т. нар. демократични институции и тяхната тежест в реалните процеси.Ти самият признаваш,че работата на съда е просто една формалност,която трябва единствено да потвърди политическата стратегия.Важното е, че там някой "знае което трябва" и ние на доверие го приемаме.Че къде е т. нар. граждански контрол?

90

циника

преди 9 години

132, ами тогава изобщо да не се хаби холандския съд и да харчи средства в разследване, а направо да издаде присъда срещу руснаците, позовавайки се на присъдата на шотландския съд от 1993 г. и да налага глобите.

89

циника

преди 9 години

132,аз мисля че НАТО,ако са имали "неопровержими доказателства",те щяха да ги представят на световната общественост,за да я убедят в необходимостта от нови санкции!Освен това тези "неопровержими доказателства" щяха да бъдат представени на съда,за да се подпомогне разследването, а не да чакаме година колкото ти твърдиш докато излезе с присъда.И да,няма следствие, което да продължава само няколко дни именно защото ВЪПРОСЪТ С НЕЧИЯ ВИНА Е НЕЩО ТВЪРДЕ СЕРИОЗНО,ЗА ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНО В НЕЧИЙ ИНТЕРЕС

88

циника

преди 9 години

Искам да видя как американски съд осъжда някого,защото "истината била ясна". Пък после да търси факти и доказателства!Ако Кери имаше фактите, с които да докаже вината на Русия той щеше да ги извади и така да направи недвусмислена вината на руснаците.Той не го направи,но пък истерията която раздуха чрез медиите беше достатъчна , за да бъде дискредитирана Руся,а оттам и да се наложат допълнителни санкции.

87

циника

преди 9 години

Такова нещо като "истината е ясна" не съществува. Истината се доказва! С факти и анализ на факти! Какво казал Путин,къде бил Пушилин няма никакво значение.Значение имат фактите и техния анализ. При това първото обвинение дойде не от Путин, а от Кери. При това обвинението му беше именно "по принцип",защото не беше подкрепено с никакви факти.Няколко дена след това дойде пресконференцията на руснаците и там показаха документални факти и зададоха въпроси,на които още никой не е отговорил!

86

циника

преди 9 години

"явно тези които трябва да знаят , са информирани какво се е случило и целия свят заклейми Русия и Путин"ахааа,значи светът не се интересува от истината, а се осланя на "онези които трябва да знаят".Ти си класическият евроатлантик!Демокрацията е допустима според вас само ако ползва политическия интерес на евроатлантическите държави,но ако противоречи на техните интереси, тогава ние всички трябва безкритично и безусловно да приемем думите на "онези, които трябва да знаят"!

85

циника

преди 9 години

107,застреляй се!Ти само доказваш как работи съвременната пол. машина - първо се намира "виновен",наказва се, а после се търсят доказателствата.Това което казваш противоречи на смисъла и логиката на едно разследване,защото целта на разследването е не да потвърди подозрението към някого,а да намери обективната истина,такава каквато е!Иначе по твоята логика излиза,че в един наказателен процес първо трябва да бъде наказан някого със затвор и едва после да бъде доказвана вината му.

84

Анонимен

преди 9 години

Има ли война от 50та г, която да е без участието на САЩ. На колко хиляди км ходят за да воюват, защо не стоят без да се намесват в политиката на другите народи. Представяте ли си ако ги нямаше колко спокоен щеше да бъде света.