51

Анонимен

преди 9 години

Който искаше можеше да отиде на лагер. Цената за него беше достъпна за всеки. Там се създаваха нови приятелства, по цял ден се забавлявахме. Сегашните деца освен компютрите нямат никакъв контакт с връстници. Времената тогава за децата бяха в пъти по-добри. Сега дете, което няма късмет да има заможни родители страда, а това са повечето деца....В куба и северна корея все още съществуват такива лагери и щом толкова ти харесва прати децата си там.

50

Свидетел

преди 9 години

Който искаше можеше да отиде на лагер. Цената за него беше достъпна за всеки. Там се създаваха нови приятелства, по цял ден се забавлявахме. Сегашните деца освен компютрите нямат никакъв контакт с връстници. Времената тогава за децата бяха в пъти по-добри. Сега дете, което няма късмет да има заможни родители страда, а това са повечето деца.

49

До jjj

преди 9 години

Абе незнам кой е бил отритван завинаги, ама факт е, че тогава се правеха гадни неща.И разбира се на някои им се иска да не е било така, и те изкривяват в спомените едно време като го идеализират.Отделно комунистическата религия изкривява реалността до неузаваемост.

48

jjj

преди 9 години

Анонимен 51 до 54Защо не си събра мисълта на едно място, а създаваш илюзията, че сте много. Прозира истината, че завиждаш на "изнасилените". Но тогава леворезбовите бяха отритвани завинаги.И спри с тези лъжи за храна и почивка. И ние сме ходили по лагери.Един съвет - внимавай. Омразата изкривява физиономията.

47

До жеко

преди 9 години

Сега това нашето не е демокрация, а посткомунизъм.Има разлика.По времето на комунизма България нарастна с едва един милион. А на запад държавите удвоиха населението си. Както и България преди 1944 г. удвоява населението си след 1878 г.

46

Анонимен

преди 9 години

Храната в лагерите беше отвратителна. Ако не си носиш пари да ядеш нещо нормално, си го закъсал.

45

жеко

преди 9 години

пак почнахте спора комунизъм-демокрация , истината е че повечето хора в момента които имат имот са го предобили в последствие на злия комунизма, тогава хората правеха по минимум 2 деца и бяха щастливи, а във великата лъскава демокрация всички са нещастни , как става това

44

Анонимен

преди 9 години

На лагер по ремето на комунизма на море, отивате на плажа под строй и те пускат веднъж в морето за 5 мин. само да влезеш и толкоз. Печеш се като в Ада на плажа.

43

Анонимен

преди 9 години

На лагерите по времето на комунзма се правеха мамби, мажеха ти лицето с паста за зъби и като се събудиш си обезобразен, биеха се, имаше изнасилвания. Прехваления комунизъм.

42

Анонимен

преди 9 години

Бил съм на лагер в България два пъти. Веднъж на море, веднъж на планина.По гнусни спомени от море и планина нямам.По времето на комунизма всичко беше безнаказано. Децата (защото тогава бяхме деца) вършеха всякакви ужаси по стаите и нищо. Който не е преживял тези гнусни времена да си мълчи.А ако на някоя "комунистка" и е харесвало да я изнасилват в лагерите, това е друг въпрос.

41

Анонимен

преди 9 години

И какъв е смисъла от тази статия освен опит за ретро пропаганда на красивия запад и лошия соц.

40

Анонимен

преди 9 години

Само да спомена, че статията не е писана от *** Василева. Сега кой ще плюете, глупави промити червени мозъци.?

39

до Веско

преди 9 години

Не можеш да съдиш за другите по себе си. Това, че на теб ти липсва сиво вещество, си е изцяло твой проблем.

38

Веско

преди 9 години

До до 42Ей, ама ти много ги разбираш нещата. Ама явно без много мисъл!

37

до 42

преди 9 години

Ех, да имаше възможност да идеш там и да видиш... не е като на село и в СССР. Там НЯМА цензура, НЯМА недостиг на храни, НЯМА авторитарна диктатура и от десетина години са държавата с най-висок стандарт в света. Обаче къде ти *** да мисли за тия неща, нали първо трябва да се ходи на училище...ух...

36

без

преди 9 години

Хаха а на запад и още повече в Норвегия мозъци не промиват. Ама никак. Вече всички са промити. Иначе на пръв поглед всичо е супер. Е свобода нямаш,ама за какво ти е.

35

читател

преди 9 години

Русия - страната на победилия национал-социализъм, или по-просто фашизъм.При този режим промиването на мозъци е основно занятие.

34

Анонимен

преди 9 години

23, от негласуващите изведнъж ще искочи Хитлер. Въпрос на време:)

33

Анонимен

преди 9 години

аз пък бях в Кранево, същото но на българска територия, много приятно беше, сега както и преди на запад го има същото, наричат го международни проекти за подрастващите, а без пропаганда живей на Луната.

32

демо крация

преди 9 години

И сега е същото като мечта: ядене, пиене, секс. Само че го пишат Food & Drink и мълчат за секса.А за промивките на мозъци - и тогава са били открити, ясни и отвсякъде (книги, кино, театър, училище, улица). Същото е и сега, но с реклами, фукни и непоискани лъскави брошурки.