28

Засегнат

преди 9 години

Накратко забавянето на решението не води до подобрение. Според мен дребните вложители също не искат фалит, но не са наясно дали има такава възможност или нещата се бавят за да ги изработят и тях и да им набутат за част от средтвата така наречените "АКЦИИ" или по-общо "ЦЕННИ КНИЖА" , които за дребния вложител с голяма вероятност се асоциират с "ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ". Затова беше правилно предупреждението на ЕК да не се пипат парите до 196 хиляди и , че ще следи това да се изпълнява.

27

Анонимен

преди 9 години

Иска ми се наистина съда в Люксембург да не си затваря очите и да поправи голямата лъжа , която задушава обществото и икономиката на държавата.

26

Supporter

преди 9 години

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯwww zasedatel com

25

Support

преди 9 години

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯzasedatel

24

Анонимен

преди 9 години

Zaglavieto e PODVEZDASHTO: *** ne e vinovna, che transferite sa spreni ot BNB.*** ima DOATATACHNO GOLJAMA LIKVIDNOST.

23

Vlozitel Emigrant

преди 9 години

Edna shepa PRESTAPNICI si igrajat s DESETKI HILJADI CHESTNI DEPOSANTI.Ste im tarsim smetka chrez Mezdunaroden Sad.DA SE OBEDINIM !KTBalive + Drugata Bulgaria + Vezdi &Co.

22

Анонимен

преди 9 години

"пеевизацията" е всъщност диагноза на българския управленски модел

21

M7

преди 9 години

Моето мнение:По-рано от 1 януари 2015 не се и надявайте за парите си. Банката вече е фалирала, било нарочно или не.Това няма значение. Никой нормален човек не би тръгнал да инвестира и спасява КТБ в една мафиотска държава. Тук законите са невалидни за големите риби.Дано поне до тогава непадне и Валутният борд.

20

Анонимен

преди 9 години

17, и защото не беше в неплатежоспособност затова поискаха квестори, затова я затвориха, затова сега не я отварят, затова ще я отворят във възможно най-крайния срок - защото всичко с нея беше наред. Когато в бизнеса нямаш пари да се разплащаш термина е неплатежоспособност, след това следва и фалита което е близко до акъла. Ние сме все още демократична страна и само в мечтите на некадърника Искров може да има цензура върху банките такава каквато няма в никоя друга област.

19

dimitur kondev

преди 9 години

а ще пропуснат и плащанията към клиентите и вложителите, после ще пропуснат и активите на КТБ и Креди Агрикол България, изобщо както се отбелязва в отвореното писмо до Президента, публикувано на 02.08.2014 от КРОСС, ще пропуснат изобщо закона . И то на всяка цена!

18

БГ

преди 9 години

РАЗБРАХ, ЧЕ КТБ Е ЗАДЕЛЯЛА САМО 2%, а останалите по 17% ЗА ПРОВИЗИИ-КАК БНБ ГО Е ДОПУСНАЛА!КЪДЕ СА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ НА КРЕДИТИТЕ В КТБ!В МОМЕНТА ИМА ДВЕ ГРУПИ ВЛОЖИТЕЛИ В КТБ-ЕДНИТЕ ИМАТ С ДЕПОЗИТИ ДО 100Х.ЕВРО И ИСКАТ БАНКАТА ДА СЕ ЛИКВИДИРА, А ОСТАНАЛИТЕ, С МИЛИОНИТЕ-ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ , ЗА ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ ЦЕЛИТЕ ДЕПОЗИТИ!

17

Венелин

преди 9 години

до 17-тиДа, и като се окаже, че банката си е състоятелна, всички ще осъдят държавата, заради неграмотното управление на БНБ.

16

Анонимен

преди 9 години

Тази банка нито е в неплатежоспособност, нито е обявена в несъстоятелност. По долу споменаващите тези думички май ще се наредят до искров, дебелака и цацаров.

15

gtf

преди 9 години

И все пак държавата гарантира депозити - не акции и дялово участие. При обявяване на фирма в несъстоятелност активите се разпределят м-у кредиторите ( в случая хора/фирми депозирали пари там). Мисля, че облигациите не са дялово участие, би трябвало да бъдат разглеждани, като обикновен депозит т.е. да са гарантирани до 100 хил. лв. По закон чакат всички, докато приключи процедурата. Все пак не съм юрист, ако бъркам, моля да ме поправи някой. :)

14

Анонимен

преди 9 години

И как да няма комуникация. Ето я : няма да отвори скоро, евентуално септемрви или чак декември, камоли да плаща някакви си облигации. Кое не разбират тези чужденци-***? Те пари за обещетяване на депозантите до 100 000 евро едвам ще намерят с над 1 млрд. заем, какво остава за другото? В съда се призовават заинтересованите страни а правителството не е такава. То има интереса да спести парите на данъкоплатците, не да обещетява чужденци-милионери, които са били глупави да инвестират в КТБ.

13

Nox

преди 9 години

Помня горе-долу обръщението на шефа на КТБ, но да приемем, че го помня грешно.Обясни, моля те накратко какво искаш да кажеш и конкретно:Какви са претенциите на "облигационерите", с какво сме им виновни и имат ли законова почва за искове към България?

12

Анонимен

преди 9 години

Тези облигационери наистина си мислят че плашат някакви аборигени. Те имат бизнес отношения с КТБ, която пожела сама квестори и беше затворена от БНБ поради неплатежоспособност. Защо тогава се разправят с правителството и искат да го съдят? То се знае, опитват се да го страхуват, за да им плати понеже КТБ няма пари, само че и правителството не е цъфнало и вързало. Защо да може да се губят пари от облигации от държави (Гърция), а КТБ да е нещо неприкосновенно? Искам да видя съда как ще им се смее

11

Анонимен

преди 9 години

Забавянето от БНБ на ликвидацията на КТБ води допълнителни загуби на държавата.

10

До Nox

преди 9 години

Явно изобщо не знаеш какво публикуваха за КТБ и пишеш теоретични неща, които звучат много правилно, но в конкретния случай никаква работа не вършат.

9

Nox

преди 9 години

По мое скромно разбиране нещата са така:или shareholder-ите да си изплатят задълженията и да задържат дяловете си;или държавата да изплати дълговете и да национализира банката, като shareholder-ите губят дяловете си.Едното или другото. В иситинския капитализъм като фалираш си фалирал и риска си е за твоя сметка.Оставам с впечатление, че хората с дялове в КТБ искат да рискуват и като печелят да си прибират печалбата, а като загубят държавата и обикновените хора да им поемат задълженията...