34

психично здрава

преди 9 години

за всички които твърдят, че са компетентни относно психичното здраве да си прочетат закона за здравето. всички граждани са с равни права, всички здравноосигурени имат право на достъп до медицински услуги. НО, всички дискриминират психично болните, за тях държавата плаща по-малко, не им осигурява нищо, дори в сравнение с един сърдечно болен или диабетик. ВСИЧКИ СА РАВНИ!!! ЗАПОМНЕТЕ ГО!!! ВСИЧКИ ИМАТ ПРАВА!!!! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ИЗОЛИРА И ЛИШАВА!!!! ЧЕТЕТЕ ЗАКОНИТЕ ***!!!!!

33

Анонимен

преди 9 години

.Нима ако имаш леко психично растроиство заслужаваш да бъдеш вкаран в психиатрия доживот.А въпросния доктор иска нещо подобно.И къде видя, че този доктор иска затваряне на болните? Той говори а регистър и наблюдение. Дай цитат от статията за това, което твърдиш. Наистина си политическо зомби.

32

до 24

преди 9 години

"... Ако имаше наблюдение над болните и следене на поведението и проявите им, всеки психиатър би могъл да прогнозира дали един болен е потенциално опасен... "Да прав си,но въпросния доктор не пленира за това да "прогнозира" а бленува да се затварят така наречените луди.Това си е чист комунизъм.Нима ако имаш леко психично растроиство заслужаваш да бъдеш вкаран в психиатрия доживот.А въпросния доктор иска нещо подобно. Като не правиш разлика м/у един психично болен и друг по-добре не коментирай.

31

Анонимен

преди 9 години

Няма смисъл от регистър, то всичко е ясно.

30

Анонимен

преди 9 години

На този, който пише "близките да си гледат болните" пожелавам да му се случи! А едно продължително затваряне може още по-лошо да повлияе болен човек, предвид просташкото отношение на персонала по лудниците - чистачки и санитарки. И най-важното: в белите държави било така и онака, но с какво око се гледа тук на психичноболните, инвалидите и др.? Роднините им се срамуват и ги крият от обществото, като че ли пък не са част от него. Ето откъде трябва да се тръгне, от отношението на човек към човека

29

Анонимен

преди 9 години

Не може да ги накара, защото България не е държава и хората кучета ги яли. В нормалните страни има закони болните,опасни за обществото, да се затварят в специализирани клиники. Ние сме четвъртия свят.

28

Анонимен

преди 9 години

Как да излекуваме тези, където не понасят Софиянци? И се чудят, какво да измислят за да създават повод за интриги.

27

Анонимен

преди 9 години

Бе те бялата златка не моат я накарат да се лекува, даже едвам му взеха пистолета вие искате другите да се лекуват.

26

Анонимен

преди 9 години

Има либерастия, няма превенция. Най-важни днес са ни правата на педофилите в Русия и благополучието на финансовия капитал. А мат'ряла да го таковат шизофрениците.

25

АНТИМУТРА

преди 9 години

чЕ ТЕ ЛУДИТЕ СА ПОВЕЧЕТО В ПАРЛАМЕНТА И НЕЩАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ТА КАКВО ОСТАВА ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК!

24

Анонимен

преди 9 години

И още нещо - твърде си политизиран, дори зомбиран на тема политика. Виж първо как е в другите държави и после си служи с внушените ти клишета. Още повече, че едва ли си бил съвременник на епохата, за която говориш на ангро.

23

Анонимен

преди 9 години

Може да бъде осъден и лежи в психиатрия, вместо в затвора. Ако направи нещо на някогоКато се обърне колата, пътища много. Какво ще те стопли осъждането на болния, ако е изплашил до смърт, изнасилил или убил твой близък? Да си чувал за превенция? Ако имаше наблюдение над болните и следене на поведението и проявите им, всеки психиатър би могъл да прогнозира дали един болен е потенциално опасен. Дори и да не е затворен в заведение, ако е под контрол много от опасните прояви биха били предотвратени

22

Анонимен

преди 9 години

Регистър и статистика не лекуват проблеми и болни. Да си ги гледат близките! Ама не можели... Да могат! Държавата е за да я ограбваме и да печелим, не да се грижим за вас, нещастници!

21

!

преди 9 години

По мое наблюдение много жени страдат от шизофренична агресия кой ще ги лекува не знам като са 10-ки хиляди просто положението е трагично!

20

до 16

преди 9 години

" Имва си съд - да ги съди".Анонимен 3, ти добре ли си? Как може да бъде осъден доказано психично болен? От Моарс ли си паднал? Та нали всеки престъпник първо се опитва да се изкара луд, за да не го съдят? "Може да бъде осъден и лежи в психиатрия, вместо в затвора. Ако направи нещо на някого. Не виждам защо трябва да бъде затварян само защото така му е по-лесно на доктора и доктора бленува за комунизма, където всеки бе пращан по затвори и психиатрии само профилактично, че не бил от партията.

19

vesko02

преди 9 години

Не виждам пречки привърженици на Путин ,БСП и ДПС да бъдат разкарани от властта,техния статус е подобен,само вредите са по големи.

18

Анонимен

преди 9 години

Затова има клиники, имат и роднини. В нормална страна някой ако е оставен за домашно лечение и не се лекува го прибират обратно, но в нормалните страни имат държава.

17

Анонимен

преди 9 години

Държавата съвсем нарочно направи така, че те да могат да бъдат лекувани в психиатрия само 2-3 седмици. Знаят отлично, че те не могат да се излекуват, но въпреки това ги пускат. Нарочно няма достатъчно домове за постоянно пребиваване, няма и закрити центрове. Държавата прави нарочно така, че те да обикалят по улиците, да правят нечовешки неща със себе си най-вече но и с околните. И нека да се преструваме, че няма виновен защото има - това е държавата особено след 2009г., никой друг.

16

fic-patric

преди 9 години

Има и друг ***.Според европейската психиатрична органанизация,те вписват в регистъра и ако тъжиш за починал близък човек повече от две седмици.....Потърсиш ли психиатрична помощ и си в регистъра вече.....Нещо друго да кажете за тъгата или регистъра???

15

Анонимен

преди 9 години

"Имва си съд - да ги съди".Анонимен 3, ти добре ли си? Как може да бъде осъден доказано психично болен? От Моарс ли си паднал? Та нали всеки престъпник първо се опитва да се изкара луд, за да не го съдят?