70

Анонимен

преди 9 години

Русия търси храни от Латинска АмерикаИзобщо не търси. Опашката за желаещи да доставят храни в Русия вече се е построила.***, стига пеписва западна преса. Като си толкова голяма журналистка, напиши това, че на руснаците им е все тая дали ще имат полски ябълки в магазините. Ама на поляците вече им пука. Също така на холандците, датчаните, немците и останалите отворковци.

69

П.Петров

преди 9 години

Мда, специално ще си организират и самолетен превоз от Латинска Америка до Москва и Петербург за зеленчуци и ще им идват евтинко, само по 8$ килото доматки, краставички, направо от родината им. Мечта !Стига глупост! Руснаците от глад няма да умрат, но ще ги удари в портфейла, а олигарсите им ще се нагушат още повече.

68

АЗ

преди 9 години

До Анонимен 73 ХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ МОЛЯ ТЕ СПРИ

67

Анонимен

преди 9 години

кремълските джуджета дали знаят, че сега в Аргежнитна е зима

66

Анонимен

преди 9 години

Южно американските фермери ще приберат 12млрд. за една година, а нашата България договори с ЕК 10млрд. за следващите 6 години. Нищо Расим ще го потупат по ***, Боко ще стане неформален лидер, може и по някой орден на раздадат на някой от господарите.

65

Анонимен

преди 9 години

Лошо ли им е на Южноамериканските фермери, че ще лапнат едни 12млрд. и че в близките години ще разширят производството си надали.Наш Расим ще го потупат по дупето, а нашите фермери ще търпят загуби, а някои ще фалират.

64

1

преди 9 години

Някой ако си мисли, руснаците ще гладувал, доста се е заблудил. ЕС и господарите им не са единствените производители на храни. Повечето страни ще дадат мило и драго да се настанят на руския пазар. Вижте само положението по нашите пазари. Домати от Турция, картофи от Египет, лук от Китай....Ние като пълни *** изгубихме руския пазар. Сега и европуделите ще го загубят.

63

ДоАнонимен 61

преди 9 години

Господинчо (по аналогия с "госпожице"), на моето писане са се радвали много стойностни хора. За пръв път ме сравняват с осмокласник. Защото в бързината не съм разделил две думички? Несериозно, младежо! Наистина, бих предпочел да съм осмокласник! По същество: полуостров Ямал и голям колкото България, много е студено, почти нищо не расте, може би само морошка и клюква. Хлъц - т'ва па к'во е? В замяна на това има колосални залежи от газ. А в Руска Арктика? Тази, за която точат зъбки мнозина!

62

Анонимен

преди 9 години

Жалък Путин и компания - Русия няма ресурс да издържи -тя е много бедна държава без модерни технологии и с много малки възможности да се самоизхранва - народа му гладува и сега но джуджето иска само война и война - типично по съветски маниер

61

Анонимен

преди 9 години

До Свещена Простота ... А нима мислиш че САЩ и ЕС нямат учени и не са обмислили всичко по 10 пъти? Нима си забравил че тея номера се играха преди 30 години? Ако си забравил да ти припомня - Започна се с нещо подобно в Афганистан. СССР - нахлу. Започна война, в същото време запада наложи редица санкции на СССР и сателитите му а в същото време ги въвлече в бясна надпревара за въоръжаване и нови технологии. Знаем кой фалира тогава - не беше запада :)

60

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен Тая игра вече е играна през 80те години. Знаем как завърши. На запада му е през к*ра за руските санкции. Русия не може да добива нефт и газ в количествата които и се иска за да си държи приходите на ниво без западни технологии и машини. Без внос на храни - Русия не може да се изхранва сама - ако ще внасят от латниска Америка - ще се вдигне цената най-малко заради транспорта и няма да са така пресни продуктите. А ако запада блокира сметките на олигарсите - вече цирка става пълен

59

Анонимен

преди 9 години

Хаха, щели да обсъждат...Путин играе жестоко Запада и ги кара да си мислят, че Русия сега ще закъса, и разни медийки като "Гардиън" вече са се вързали и пускат статии за "морален вакуум". Нали се сещате, че Путин не отиде в Бразилия да гледа световното ? :)

58

Анонимен

преди 9 години

Русия има капацитет да развива цивилни технологии. Няма мотивацията. За военни технологии имат жестока мотивация - последните събития го доказват. По време на комунизма проблема им беше мотивацията на цивилните инженери. Сега нямат този проблем - инженера ако не измисля нови неща няма да яде. Ако измисля - ще се вози на совалка и като всеки отличник ща си ляга с манекенки. Младият капитализъм във страна с незапочнати ресурси е доста по - агресивен от стария капитализъм с наситени ресурси.

57

...

преди 9 години

До Georgi Georgiev'Щот сме прекалено слаби, без ресурси, вкл. качествена работна ръка и шепата маймуни по върха освен да ни продават, друг бизнес не владеят, те- затова. Не сме и да си скъсаме з..ка не можем да имам своя собствена политика. Мъчно ми е, но е истина, от която няма как да избягаме.

56

...

преди 9 години

Русия вече си е намерила снабдители. Не случайно Путин прави разходки до Южна Америка. Това не е решение от днес или от вчера, а обмислен отдавна ход. Печеливш, при това.

55

ЕС да го духа!

преди 9 години

Русия ще си внася от латинска Америка и Азия, а пък еврогейския съюз ще папа пилето. Онези, които смятат, че Русия е само една бензиностанция са в дълбока заблуда. Това са хора, които никога не са били в Русия и си нямат ни най малка представа какво се случва там. Скоро дори и тези заблудени овце няма да имат друг вариант освен да признаят силата на Путинова Русия.

54

Анонимен

преди 9 години

В кризисна ситуация социалните разходи на ЕУ ще се увеличат сериозно - застаряващо население, висока безработица. Загубата на пазари ще нямали бюджетните приходи, което ще увеличи данъчната тежест, което ще пресира бизнеса. За Русия - ранна смъртност = малко пенсионери, младо население, вътрешна мобилизация и много бачкане. САЩ ще загуби от слабата икономика на ЕУ - основния им партньор. Тоест ще пострада косвено. Ситуацията е неизгодна за всички, освен за тези, които имат големи дългове.

53

към 49

преди 9 години

Краснодарският край по територия е малко над 90 000 кв. км. и тази година прибра 9.5 млн. тона пшеница с отлично качество. Някой знае ли България какво количество събра и с какво качество?

52

do 65

преди 9 години

Дрън дрън! Русия няма интелектуален капацитет за да развива цивилни технологии, а Китай няма да и ги даде, защото Китай е зависима от САЩ и ЕС. За това и Китай се опитва по всякакъв начин да си намали зависимостта от Запада, но няма да стане в близките 20 години. Русия е една голяма бензиностанция и нищо повече. Или викаш пак да се почва с плановата икономика, а? Китай ще им дава технологии, а Русия газ и така ще се менкат. Видяхме как завършва всичко това. С много емигранти!!

51

do 58

преди 9 години

Сложих ти плюс, въпреки че не съм съгласен с мнението ти поради една проста причина. България НЯМА АРМИЯ и е една МАЛКА ДЪРЖАВА. Това са двата фактора, които пречат на една държава като нашата да бъде неутрална. На всичкото отгоре се намираме на границата на Европа с Азия. Един малък народ с размер на един американски град не може да бъде неутрален. Това е просто природен факт. Че сме в ЕС ни носи много предимства, но ние сме си *** и не ги използваме. Да си уважаван в един съюз не е трудно.