21

Програмист

преди 9 години

До 24. Погледни коментари 17 и 19. Това е линк към един клип, в който показвам как работи едно приложение написано от мен, което прави точно това, което казваш.

20

dankol

преди 9 години

Ако има някой програмист мераклия може да се направи едно приложение за смартфони подобно на тези за колоездене и бягане. Влиза клиента в таксито,активира gps-a и приложението,въвежда тарифите и се сравняват показанията на апарата и телефона. А ако се вкара и опция за въвеждане на регистрационния номер на таксито и примерно след 4-5 случая на по-големи разминавания в цените,таксито да се маркира като потенциален мошеник и следващ клиент ще може да добие представа за това като въведе номера преди да се качи в колата. С течение на времето ще се събере добра база от данни за това кои таксита са к

19

xax

преди 9 години

Трябва си освен солежно наказание за шофьора - поне 5 хилки и отнемане на книжката. Няма значение може ли, не може ли да кара - 5 години да разчита на граски транспорт, а ако посмее да кара без книжка - затвор. Друга оправия няма, още Хан Крум ви го е казал.Има и други възможности - конфискация на возилото, солена глоба на фирмата и т.н., сано малко желание да има.

18

От Мадрит

преди 9 години

В Мадрит таксиста ти връща до цент рестото, и не прави и опит да те излъже, щото лиценз за 1 /ЕДНО/ такси е около 150 000 евра!

17

Анонимен

преди 9 години

селяни като не ви изнася не се возете бе просто е

16

Анонимен

преди 9 години

. c o m

15

Анонимен

преди 9 години

Трябва да се добави в адреса, тъй като явно се трие след постване на коментар

14

Програмист

преди 9 години

https://YouTube/watch?v=ENe9dn5P7UU - просто решение. Малко бях объркал линка в предишния пост

13

програмист

преди 9 години

https://YouTube/watch?=ENe9dn5P7UU - просто решение

12

програмист

преди 9 години

Тест

11

И.В.

преди 9 години

В Шумен до сега не са ми начислявали просто толкова е малак града че се знае от къде до къде колко пари е но! ... почти винаги ми говорят за някви пълни глупости , псуват всеки 10 секунди , обиждат всеки друг който кара наоколо , миришат кат порове , колата смърди на *** , пушат , дъвчи няква скапана дъвка и така мляска че ти *** да му вкараш лакът , говори по телефона не вижда кво прави на пътя , все няма да ти върне , обсъждат клиентите си по станцията - АБСОЛЮТНА *** И СЕЛЯНИЯ - ОТВРАТ

10

Клиент

преди 9 години

При установяване на нарушение в манипулиране на апарата с допълнителен чип,да се конфискува колата и солена глоба на фирмата заради занижен контрол.На българина яка тояга иначе оправия няма!

9

Софиянец

преди 9 години

До бакша пакТа , кого е беден, не разбрахме ? Долни дебели, гнусни бакшиши сте всички до един. Без образование сте над 80 % от вас ( говоря за средно ), пък имате и претенции. Егаси долната ***...за стотинки се молите, *** долни ! Хайде, марш !

8

Румбо

преди 9 години

Има такова понятие-контролна покупка!Влиза инспекторът в магазин или заведение,поръчва туй-онуй и като му представят сметката вади удостоверението и се почва голямото мерене и теглене.При такситата може още по-лесно,само трябва един GPS,няма нужда да се разглобява нищо.Лесно ще се разбере истината.Ама трябва воля и минимална промяна в законодателството."Господари на ефира" може да ги уловят-държавата не може!?

7

варненче

преди 9 години

Метролозите да проверят везните на така наречената зеленчукова борса - два пъти ме излъгаха с кантара различни търговци(грешката на кантара е между 15 и 20%)

6

до 6

преди 9 години

забрави да добавиш:5) от къде да мина?

5

Софиянец

преди 9 години

На същото мнение съм като вас, хора. Бакшишите са една долна и противна ***, която само натоварна хората финансово и емоционално дори. На никого не му пука как е минал деня на въпросния бакшиш, как му е родата и прочие. Всичките са за глоби, ако не и затвор дори! Живях дълги години в северна Норвегия и там съм си говорил с таксиджии и съм им разказвал за тукашните...хората се хващаха за главата всеки път. В Осло е друго, де. Там са само пакистанци и разни турци, дето карат такситата.

4

Един Българин

преди 9 години

Една от причините почти НИКОГА да не ползвам такси. Какво ми пести? Пеша стигам за 50-60 мин, а с такси за 15-20. Добре, но губя разходка и печеля нерви с някакъв клатач в общия случай, който освен че те "помпа":1) няма дребни левове, защото сега започва. За да развалите трябва да те закара и съответно сметката още набъбва2) всичките му роднини са болни и децата и какво ли не та ако може ...3) често пита дали не може да "запали"4) колата смърди - това е опция само при определени водач

3

някой

преди 9 години

"От началото на лятото са проверени 70 обекта""Проверени са 64 везни"Чудя се как са смогнали тия 30 инспектори, това са цели 2 везни на калпак, за 3 месеца.

2

Анонимен

преди 9 години

Ми хубаво, и ся кво? Ще платят ли глоби в размери на няколко хиляди лева и отнемане на лизенс за някоко месеца/години?