19

Анонимен

преди 9 години

До .обаче вечер като се прибирам от бач ми се плаши окоте ... всички са забити в тия все по-големи и по-големи телефони--------------- Просто момченце, какво да прави 40 мин в метрото, след като цял ден е БАЧКАЛ? Да ти гледа копчетата на ризата ли? Или да потича напред-назад из влака? Не мислиш ли, че хората си уплътняват времето с прочитане на някоя и друга новина? Ти си пример за празноглав мислител.

18

Папата

преди 9 години

Не си губете времето с телефони, а правете финансови транзакции като мен.През мен минават милиони пари от мафията и аз ги благословявам.Нали затова съм близо до господ.Затова съм богат. Всяко влизане в интернет ми носи пари,а вие висите във фейсбука като абдали

17

Bravo!

преди 9 години

Sreshtou masovite manipulacii, zombirane i promivane na mozaci.Vaticana pak e niakolko obikolki predi nachite Pravoslavni chengeta, pardon kliritci.

16

Анонимен

преди 9 години

Прав е.

15

Анонимен

преди 9 години

А защо папата е забравил религиите? Ако беше казал "Не губете времето си с телефони, интернет, телевизия и религии", щеше да е 100% изчерпателен и 100% прав!

14

Човек без телефон

преди 9 години

Хора, разберете че тука никога не се споменава за църквата. Това че Папата е главата на Римокатолическата църква, това не означава че той говори от нейно име. Напротив, той говори като човек, и е безумно прав. Ако вместо да плюете, си изключите телефоните, спрете интернета, и довечера излезнете да дишате въздух ще видите колко е прав, но за целта трябва да се отърсите от ежедневието, което става с изключване на СмъртФона.

13

...

преди 9 години

Едно време папите са казвали не губете времето си в наука и книги... Срамота е хората да вярват на която и да е било църква. Хората правят това което им харесва. Докато не бъдат научени от малки да им доставя удоволствие да правят полезни и добри дейности няма как да им харесват подобни. Проблемите на глобалната култура водят до консуматорското общество.

12

.

преди 9 години

Папата никога не е бил по прав ... в момента живея в чужда държава , а и в България не ползвам много ,много метрото ... обаче вечер като се прибирам от бач ми се плаши окоте ... всички са забити в тия все по-големи и по-големи телефони ... да не говорим как ми се струват 6 часа пред компютъра ...минават като два разговора и 2 клипчета и 6 часа на плажа например ... ако можем да се отървем от лошите си навици ще живеем истински живот.

11

Анонимен

преди 9 години

Да бе, не си губете времето.Оползотворявайте го в отглеждане на последствията от креватните забавления на разни *** индианци араби и прочее. На който първата им работа като поотраснат е да ви резнат гърлото.

10

Атакист

преди 9 години

До АзимовА ти не губи времето на хората с изказванията си. Стой си в дупката кротко и си чакай реда.

9

макето

преди 9 години

папата сигур е гледал наши телевизии дет освен реклами нищо друго не дават

8

щирлиц

преди 9 години

"Божеството" пак се изказа.Джииизъс!!

7

Азимов

преди 9 години

Не си губете времето с религии, защото те са чисто и просто едни форми на суеверие. Узаконено, организирано и институциализирано суеверие.Психологически залъгалки, експлоатиращи хорските страхове, слабости, необразованост и склонност към предразсъдъци.

6

Венци

преди 9 години

Как може да са ви толкова глупави коментарите на някои?Папата се е изразил много точно и посланието е ясно. Не става дума да спрем да използваме интернет изобщо, а да си зададем въпроса, не сме ли прекалено отнесени от реалните неща в живота? Докато блеете в мрежата, може да изпуснете нещо истинско навън. А може просто да потичате!Задайте си въпроса, какво направихте днес за себе си или за някого? Може би повечето ще се ограничат до това, че са харесали нечий статус или снимка във Фейсбук.

5

Анонимен

преди 9 години

Mисля, че минаха времената църквата да ми казва какво да правя, колкото и да им е жалко - вече не е средновековие и инквизиция!!

4

донякъде прав

преди 9 години

"Папата: Не губете времето си с телефони, интернет и телевизия"И пак казвам мисля, че донякъде е прав. Ама той самият не се е замислял, че без интернет, телевизия и други новинари той самият нямаше да има влияние над света, ами щеше да си бъде обикновен свещенник. Та казах прав е.Ама мисля че и той сам е признал, че няма право на такава власт над умовете на хората с това изказване.Така че и той да не промива мозъци по медии. Без медии кога щеше да имаш около милион поддръжници пред "храма" си?

3

донякъде прав

преди 9 години

Папата както никога е прав.Или поне за телефоните и телевизията.Не мисля, че разбира интернет и че там всеки има свободата да избира какво да прави в нета,че да го коментира,но определено за телевизията е прав.От няколко години нямам телевизор и се радвам,че не ми се налага да им гледам глупиостите и да им слушам за промиването на мозъците по всякакви начини.От реклами до шоута,предавания,филми от Холивуд,а и не знам си откъде още.Не знам какво е имал в предвид,че телефоните ни губят времето.

2

Анонимен

преди 9 години

Виц: "Как е най-лесно да накараш свещеник да изнасили монахиня? - Като я облечеш като момченце от църковния хор."

1

Анонимен

преди 9 години

Absolutno e prav papata. Televizia neta i telefonite pristrastiavat kam neshto koeto se otraziava zle na zdraveto.