74

Служ.правителство да

преди 9 години

действа: Имаше предложение БАН да стане това, за което е била замислена - институция,в която членуват абсолютно независими академици. Те да не получават заплащане за това членство.Това предполага, че имат други доходи - работят някъде,напр. в университет,а чрез БАН стимулират развитие на научни изследвания.Вярно е, че докато човек преподава във ВУЗ, не може да отдели цялото си време за наука.Но това,което БАН представлява днес,за мн. хора е дремане на хранилка,държава в държавата, недосегаемост

73

Продълж. на 89

преди 9 години

Така че, Шарк, няма да ти обяснявам. Преди 3 г. негодувах, когато предлагаха науката да се прави във ВУЗ-овете, паралелно с преподаването. Но в един ВУЗ тези повлекани ще са длъжни да работят, т.е. поне да четат лекции, а не да идват веднъж-два пъти седмично в научния институт, да поклюкарстват и след няколко часа да си ходят, знаейки, че амбициозни колеги без връзки разработват проекта, в който и те са включени. Ща не ща избрах такава съдба. Иначе пак могат да ми присвоят следващата разработка.

72

Продълж. на 88

преди 9 години

И през ум не ми минаваше преди 3 г., че ще помисля да се махам. Но като работиш като луд по някоя тема, макар и да съзнаваш, че влачиш на гръб няколко глезли, а в крайна сметка резултатите от това, с което си се заел, за да се хабилитираш, излиза на бял свят като колективна монография от името на глезените повлекани, тогава какво ти остава? Да им залепиш по един шамар и да съдиш бащите и дядовците им (овластени в този дял от науката)?Законът за авторските права у нас е за парлама! (Продълж.)

71

До Шарк 86

преди 9 години

Не е нужно да проумявам. Работех там и преди няколко години се сражавах тук като на живот и смърт против онези, които искаха да се закрие БАН. Много хора като мен си мислеха, че онова яко раздрусване ще вразуми някои, макар че целта на Дянков не беше оптимизиране на научната работа, а целеше чист пладнешки грабеж на имотите на БАН.Викахме "Ура!", когато закриването ни се размина, но уви! Калпавите се почувстваха недосегаеми и непоклатими, даже се увълчиха повече. Защо се махнах? (продълж.)

70

Анонимен

преди 9 години

Ще извадим от властта едни партийни некадърници, за да назначим други, но НАШИ. Знаем, какви ги намираше Боката - по образ и подобие негово, ***, нагли и верни! За кариеризъм няма какво да говорим, не съм виждал и чувал за Грабер, който да не е кариерист и дребна душица! Време е за подготовка за излизане на улицата. Иначе, когато Недоразумението борисов го набутат пак да "управлява" ще надгражда върху ***, назначен от служебното "правителство" (в кавички, защото е марионетка на боце).

69

Shark

преди 9 години

До Има какво да направи. БАН не може да се издържа само от проекти, проумейте го това най-накрая, или, като не сте наясно не се обаждайте неподготвени. В проектите, няма никакви, или много малко средства за работни заплати в тях парите са предвидени за определените задачи. Да не говорим че фондовете се крадат именно от хора близки дс властта.ДА ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ПОСЕГНЕ НА БАН Е ВРАГ НА НАУКАТА, ТАКА Е!В цял свят науката се стимулира, а тук давайте да закриваме БАН.Опростачването е пълно

68

магив

преди 9 години

1.Това правителство не е независимо,а е на Плевнята т.е.на Герб.2.Като ще махат хора те досега вс са махали нема кво да реват после.3.Айде тикво,мутро,псевдодемократ идваи за да се уакаш до зимата и после дим да те няма.4.Всички реват против олигарсите,а си избират премиер олигарх ***.

67

Анонимен

преди 9 години

Айде сега пак уйдурми. И то за какво - най-вече за да се харчат грешни пари, дето и без това ги нямаме. Но на кого му пука. Нали при това местене ще падне възможност за усво... пардон, целево разпореждане с бюджетни средства или както и да е там някъде формулиран харчът. А където се местят едни пари, винаги има загуби и облажили се. Нищо, че само след 3 месеца пак ще се прави същото.Както се казваше в една реклама отпреди време: нов тираж, нов късмет. Да му мислят късметлиите! И всички останали

66

vesko02

преди 9 години

Да си дойдем на думата,важното е да устроим роднините някъде на държавната хранилка.

65

Анонимен

преди 9 години

Абе плевел.като ще търсиш истината за управлението на Орешарски,защо не потърси истината за управлението на ГЕРБ,когато бяха похарчени 8 милиарда лева незнайно за какво и държавния резерв беше оставен на санитарния минимум.Двойни стандарти използваш,недоразумение такова,кога ще ти свърши мандата,че си срам за нацията.

64

Анонимен

преди 9 години

Този път чиската трябва да е тотална!!! Само тогава можем да се надяваме някога ситуацията в България да се оправи... Сменят се правителства пък едни и същи "апаратчици" остават в администрацията под претекста, че са "експерти"... Познайте от кои две партии са назначавани тези "експерти". Познайте по какво са станали експерти през годините на прехода? Няма значение дали служебното правителство или редовното ще изрита тези кърлежи, но за мен това е една от най-важните задачи.

63

Анонимен

преди 9 години

Е нали работата на този кабинет беше да подготви честни избори.Какви промени,какви 5 лева.Или още от сега подготвят управлението на ГЕРБ.Май изборите пак няма да са честни,както и досега.Внимавайте българи,пак се готвят да ви преметнат.Щом шеф на предизборния щаб на ГЕРБ е цвъко историята ще се повтори.И да не забравяме,че 500-те хиляди фалшиви бюлетини в печатницата на ГЕРБ се случиха по времне на предишното служебно правителство назначено от пудела на Бойко -***.

62

Има какво да направи

преди 9 години

То е ясно, че никакво друго правителство освен служебно, няма да се заеме с БАН.Всяка партия си прави сметката, че ако закрие тази институция, за която и децата знаят, че е казионна, ще си навлече две беди.Първо, там работят 7-8000 човека и на следващите избори те и семействата им ще гласуват против този, който им е ритнал хранилката.Второ, някои в чужбина, чули недочули, ще го обвинят, че е враг на науката.За да не пострада науката, оставете ги да работят по самофинансиращи се проекти.

61

Дойн

преди 9 години

Като за правителство-еднодневка тези са си поставили доста амбициозни цели ?Махат червените калинки, но дали си заслужава за три месеца да назначават собствени?Или просто разчистват за следващите...При условие, че правителството е служебно, т.е. зад него не седи политическа сила с кадровия си потенциал, интересно откъде ще намерят знаещи, можещи и мотивирани кадри за подобна чистка?

60

Анонимен

преди 9 години

вън БКП"БСП-ДПС" от управлението на държавата!

59

Анонимен

преди 9 години

НИКОГА ПОВЕЧЕ БСПНЕ НА КОМУНИЗМАДА УНИЩОЖИМ СПОМЕНИТЕ ЗА КОМУНИЗМА

58

браво

преди 9 години

това, че ще изритат всички партийни протежета,много от тях и патологично-некадърни, назначени от съсела само за да са от нашата партия и да защитават само финансово-партийните интереси и да правят сечено на другите, не значи реваншизъм!

57

ДОПИТВАНЕ

преди 9 години

В България има около 2 милиона работещи, които издържат около 2 милиона и половина пенсионери. ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПОВИШИ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ ДО 68-70 години.

56

Анонимен

преди 9 години

Президентът Росен Плевнелиев обеща ревизия на стореното от кабинета Орешарски, но увери, че няма да се търси реваншизъм. - повярвахме ви. С такова мислене Герб няма дълог да изкара на власт.

55

политолог

преди 9 години

Интересно от кога комуно-социалистите почнаха да викат ..народе... Когато престъпнато правителство на БСП-ДПС крадеше народа или сега когато ги изгониха от властта. Другари колкото и да се пенявите БСП е в историята на провалените партии.