41

Анонимен

преди 9 години

До Анонименаз заминавам да уча в Сибир .. Запада загива.. въобще даже и новините не чета..------------запада вече загива 100 години.(от 1917)

40

Анонимен

преди 9 години

Чака ни плащане! Нищо друго!Плащане на този реактор, плащане на стария и неупотребен реактор (за Белене), плащане на наказания от ЕС, защото площадката не е лицензирана, плащане на наказания от ЕС, защото нямаме къде да съхраняваме отработеното гориво! И не на последно мято - плащане на ток с гарантирана печалба от 200% (пример ТЕЦ Марица-Изток)!

39

ае

преди 9 години

влагането на Плутониеви оксиди в гориво и изгарянето им са целта тоя реактор.Американците ще го построят и безплатно само и само да се отърват от плутоният който не става за бомби защото е създаден в цивилни а не военни реактори където плутоний 239/240 са смесени неразделно, също така и от бракувани бомби. Тази купчина не може и няма как да се съхранява дълготрайно с период на разпад стотици хиляди години. Това е заложено в програмата за разоръжаване и намаляване на запасите от плутоний.

38

Анонимен

преди 9 години

нищо няма да се построи. просто това ще е новата дойна крава на ***

37

aми

преди 9 години

Чaкa ни чернобил.Некaчествен реaктор плюс некомпетентно упрaвлени рaвно нa чернобил.

36

аз

преди 9 години

До кукуНе никой няма даже и санкции да ни наложи,защото руските ресктори имат лиценз и право на ползване в ЕС(има такива във Финландия,Германия и още 4-5 държави),ама Бойко не иска щото американците си го водят на каишка от там е проблема.Той спря Белене той докара Уестингхаус той ще продаде България не друг.И Белене и 7 ми реактор са чаша вода в кофата с помии които забърка и в бъдеще се бърка явно.Държат го с нещо голяма така да си продава държавата и мисленето което имаше или просто е такъв

35

аз

преди 9 години

Атози министър в оставка който го подписа какъв е и защо го е направил,БСП бяха бесни на това му решения,значи кой и защо го е накарал да го направи при положение,че правителството в оставка каза,че ще остави това решение на следващото.И нека не забравяме Белене беше спряно от ГЕРП(заради невъзможноста да работи с американски реактори),а Уестингхаус дойдоха ак по тяхна покана и проекта почна да се работи по тяхно време.Да няамеше търг нито референдум,а още по малко пък лиценз от ЕС..какво става?

34

Анонимен

преди 9 години

До калвачЛош матрял какво да се прави и ще става все по лош качествения хвана пътя

33

калвач

преди 9 години

Турчина към Левски- знаеш ли челеби защо пратих само три заптиета да де доведат от Къкрен до София?- не знам ага отговорил Левски- можех да пратя 300 но пратих само трима, за да може твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Но не го направиха а се кълняха в тебе. Виж челеби за какъв народ си тръгнал курбан да ставаш. Е това сме ние българския народ наивен подкупен и не единен.Ще ни тъпчат докато затрият и последната България.

32

Ха-ха-ха

преди 9 години

Какво ни очаква? Далавери. Далавери ни очакват!

31

FMC

преди 9 години

До 63999С тия слънчеви панели най-много да захраниш някой-друг бардак. Много грозна гледка из България - навремето бе пълно със слънчоглед, сега със слънчеви панели на мястото на тоя слънчоглед. Това ли е алтернативата - да внасяме прехраната си от чужбина?

30

FMC

преди 9 години

Ние ако слушахме ДСБ... Блокове ТРЯБВА да се строят и ще се строят! Стига вятърни мелници и панели по полетата! Ами то не остана чернозем за прехрана! Какво са ми ги нацвъкали тия слънчеви панели по обработваемите земи? Престъпление! Единствената ни алтернатива е модерната атомна енергетика. Спираме старите блокове и ги заменяме с нови. Това е!

29

Анонимен

преди 9 години

Значи продажниците затриха една на 90% готова централа и сега почват друга?!?!?! Не сме народ, а ***!!!

28

63999

преди 9 години

Избора е България да бъде ядрено бунище или да има слънчеви панели с безплатна енергия за неразбралите Абсолютно безплатна освен за подръжка и пренос..... Ако щеш нощно време си събирай енергията в акумулатори. аз нощно време съм в царството на сънищата.

27

за 29

преди 9 години

И през нощта ще си събираме тока в акумулатори, нали? Или си мислиш, че сега като вземат ток от мрежата 24 ч.и го върнат като "фотоволтичен", слънцето грее 24 часа в денонощието? Как се краде от разликите на "природосъобразния" ток и този от мрежата знаеш ли? Супер чиста печалба, че и данъка го махнаха. А в 7 реактор са заложени много капани. Включително и преминаването на Козлодуй в частни ръце.

26

Анонимен

преди 9 години

и кой ще държи дистанционното на реактор номер 7 ?

25

Русофил

преди 9 години

Някой трябва да спре САЩ, ЕС и НАТО.

24

63999

преди 9 години

козлодуй ще бъде предложен за затваряне на 1 януари 2017 и 2021 съответно. Удължаване максимум до 2027. За толкова миклиарди закопани в ядреното бунище може да се пуснат 5 гигавата слънчеви мощности и след петата година да дават ток на една стотинка за киловат. нов AP1000 и удължаване 30 години са пълни глупости.

23

Анонимен

преди 9 години

аз заминавам да уча в Сибир .. Запада загива.. въобще даже и новините не чета..

22

Анонимен

преди 9 години

Най-лошото на всичките ни политици е, че са едни прости, пошли хора. Единственото им занимание е да обират комисионни и да продават бащинията на всеки, който дойде и им се предложи...повечето от тези хора не само, че нямат образование, нямат капка съвест и патриотизъм към българското. Един от тях не се е намерил да работи поне малко за благото на народа и държавата. По-големи продажници и *** от нашите няма - продават ни, подаряват ни направо, цоцат, все едно не живеем на едно и също място!