139

Веждито

преди 9 години

До НагоренПопокатепетълПитай българските управляващи.Най големите паметници за руско-турската освободителна вайна- на Шипка и храм паметника Ал.Невски са направени непосредствено след Освобождението.Така са го чувствали хората.Навремето,за паметника на Ботев кмета на Враца се е изтипосал пред скулптора и е казал-гледай мене и работи,аз приличам на Ботев.Ако си мераклия и ти можеш да си модел за Симеон,примерно.Пари ще се намерят.

138

Има, има паметници

преди 9 години

на съвременните бг царе. *** бе Нагорен по Витошка, разходи се из Бояна, прескочи до Слънчев бряг - ще видиш ПАМЕТНИЦИ ДОСТОЛЕПНИ на истинските господари. НА ВСЕКИ ЪГЪЛ БАНКА, На Ценъра на София вече няма червена звезда и МАВЗОЛЕЙ - има ШЕРАТОН.Какви по-големи паметници, мавзолеи и дворци на ДОСТОЛЕПНАТА ЕПОХА НА КОЛОНИАЛИЗМА. БАРОКА РЯПА ДА ЯДЕ.

137

възмутен

преди 9 години

Каква "костница" бе, аз не виждам смирен тъжен възпоменателен надпис, аз виждам разбеснял се огромен мужик с автомат над бащино ми огнище !!!И се питам защо подобен паметник във Виена го взривяват 5 пъти, а ние нямаме топки да му теглиме динамита ??

До ВеждитоТи нали си привърженик на руснаците? На комунизма? Бай Тошо нали беше много богат, много велик. Защо той не ги направи тези паметници? Нали страната тогава беше уж богата, велика, просперираща, световна икономика... Защо за 38 години управление комунистите, водени за носа от Москва, не намериха време да ги направят? А пък Мавзолея на оная грозна мумия Димитров го направиха за 6 дни... Намериха време за 100 съветски паметника да направят, ама не намериха и за един български цар...

135

ОБАМА Е ОТГОВОРЕН

преди 9 години

за това, че последните 25 години в БЪЛГАРИЯ се правят паметници на АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕТЦИ-УБИЙЦИ, заедно с БУШ, КЛИНТЪН и всички "велики" американски президенти, а НЕ СЕ ПРАВЯТ ПАМЕТНИЦИ НА ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ. Това е простата причина - НИЕ СМЕ КОЛОНИЯ НА САЩ. Робите нямат думата, и нашите дупедавци от всички партии слушат и изпълняват.

134

Анонимен

преди 9 години

Какво му е на боядисването?! Готов е за лакиране!

До горно нанадолнищеЗначи, задето са дошли руснаците да ни освободят, ние сме длъжни вовеки да заличим паметта към великите ни царе, които ни направиха велика сила в Европа, за да се покажем като верни роби на руските интереси и герои, така ли? Ние Русия ли се казваме или България? Аз искам, щом тръгна по българските улици, да гледам паметници на наши български царе, а не чужди армии. Ама ги няма, само руснаци по паметниците. Къде са българските герои? Защо ги няма паметниците им?

132

Анонимен

преди 9 години

Конкретен въпрос, относно точно този паметник - КАКВИ БИТКИ Е ВОДИЛА РККА НА ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, ЧЕ ИМА ПАМЕТНИК КОСТНИЦА? НА КОЙ СА КОСТИТЕ? ОТ КАКВО Е УМРЯЛ? Отговора го знаем - битки няма, загинали също.... за чий ч*п тогава е тоя паметник? Естествено това не дава право да бъде заливан с боя - това си е чиста проба хейтърство...

131

Веждито

преди 9 години

До НагоренПопокатепетълАми щом си толкова инициативен,направи нещо да се съберат пари за тия паметници.Като начало да помолим ФандЪкова пред НДК да се бутне това *** и да се постави паметник на Аспарух?Но явно идеята е не да се гради,а да се критикува.

До 181Хич не ми пука за САЩ и техните паметници. Да ги правят, ако искат и в кенефите. Да ходят на майната си. Аз съм българин и милея само за България. Милея за българските герои, за българските интереси. Питам ви, руски платени ***, КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ? Да ви го напиша ли пак, или бавните ви мозъци загряха какъв е въпросът ми? И защо в България има повече паметници на руснаци? Нали сте българи, уж, отговорете. Хайде, покажете, че не сте майкопродажници на руски интереси.

129

АНТИМУТРА

преди 9 години

ТОВА НЕ Е БОЯДИСВАНЕ А ВАНДАЛИЗЪМ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ СРЕЩУ КОЙ ПАМЕТНИК Е!!!И АЗ МОГА ДА МЕТНА КУТИЯ ИЛИ ПЛИК С ЧЕРВЕНА БОЯ ПО НЕЩО!!!!СКАПАНА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ОТ СТРАНА НА ДСБ И ГЕРБ!

128

горно нанадолнище

преди 9 години

До НагоренПопокатепетълС руските паметници сме се отчели и то заслужено,защото бая народ е оставил тука костите си,за да няма паметници на Сюлейман.Да не искаш паметник на английското жидче Дизарели,който е постигнал разпокъсване на санстефанска България и добре че е бил Бисмарк,та е увардил София,Варна и Бургас.Пропуск е ,че на Бисмарк не сме вдигнали паметник,но не е късно.

За ви улесня аргументите, ще задам и още въпроси:- Всички знаем руските и съветските паметници в центровете на големите градове.- Къде е паметникът на Цар Симеон ?- Къде е паметникът на Княз (цар) Борис Покръстител?- Къде е паметникът на Кан Тервел, спасител на Европа?- Къде е паметникът на Кан Аспарух Основател?- Къде е паметникът на Цар Петър?- Къде е паметникът на Асеневци (Иван Асен, Петър и Калоян)?- Къде е паметникът на Кан Омуртаг? Кан Кубрат?Защо ги няма, кажете ***?

126

до Нагорния

преди 9 години

Аз пък имам Контра въпрос: Като са толкова сигурни, че ги обичат тук ЗАЩО КРАВАРИТЕ НАПРАВИХА ПАМЕТНИК НА УБИЙЦИТЕ-ЛЕТЦИ на територията на своето посолство, а не на центъра на София.Аз имам хипотеза: НЯМА ПОЛИЦИЯ, СПОСОБНА ДА ГО ОПАЗИ. Трябва Нац. гвардия и солджърите да си го пазят от 'БЛАГОДАРНИТЕ"

125

Анонимен

преди 9 години

Евреите са си направили бутиковия Израел,колкото да се каже ,че имат държава.Иначе от време оно са яхнали целия свят да им работи,но взе вече да става напечено.Щом някой политик се държи неадекватно,прочитам дали не е *** и обикновено се оказвам прав.Такива са и Джон Кери и Камърън...да не изброяваме

Имам един интересен въпрос към руските ***. И настоявам да ми отговарят. От 1878 до 1989 г. България е свободна държава. До 1944 г. на наша територия има само един руски паметник - на Цар Освободител. За тези 45 години комунизъм са построени сигурно над 100 паметника на Съветския войник, на Ленин, на Сталин. А на колко български царе от 681 до 1944 имаме построени паметници? На колко? И защо правим паметници само на руснаци, а не на славни български владетели? Кажете ми, искам отговор.

123

ХИТЛЕР

преди 9 години

има достойни последователи в ИСРАЕЛ. Обрязаните с масурите са гадно племе. И те се имат за БОГоизсрани

122

Анонимен

преди 9 години

ащо един път не отидоха да протестират пред УСА или ЮДО ПОСОЛСТВАТА.ИЗБИВАТ ПАЛЕСТИЦИТЕ както индианците едно време в ДЕМОКРАТИЧНА АМЕРИКА - С ТОПОВЕ---Защото ще ядат бой, както ядоха бой тази седмица в Париж и Брюксел тези които излязоха в защита на палестинските терористи. Израел е демократична държава и има прави да се защитава от терористите, а протести в подкрепа на терористи застрашават демокрацията и силите на реда трябва да защитят демокрацията която е най-ценното което имаме.

121

СОРОСОИДИТЕ

преди 9 години

защо един път не отидоха да протестират пред УСА или ЮДО ПОСОЛСТВАТА.ИЗБИВАТ ПАЛЕСТИЦИТЕ както индианците едно време в ДЕМОКРАТИЧНА АМЕРИКА - С ТОПОВЕЕ Защо ли са глътнали вода в устите и имат превръзки на очите и тапи в ушите и НЕ ЧУВАТ ПИСЪЦИТЕ НА ПАЛЕСТИНСКИТЕ ДЕЦА..ЗАЩО БЕ, *** ПРОКЛЕТИ СТЕ ТОЛКОВА ПРОДАЖНИ?ТАКИВА ХОРА ДАЛИ СА БЪЛГАРИ СЕ ЧУДЯ

120

СТАЛИН

преди 9 години

допусна грешка и прости на БАНДЕРОВЦИТЕ от Лвов . Не е късно грешката да бъде поправена.