76

Анонимен

преди 9 години

хах и ко Бургас не е в класацията ли ве маняции..еми слао начи..никога няма да настигнем Софето..ама дреме ни..нали сме лица :P

75

Анонимен

преди 9 години

Ралица -70 е права:"софиянци" обикновено казват, че отиват или се връщат от "провинцията", а всъщност става въпрос за някое шопско село, от което са си докарали яйца, домати, зимата -месо и т.н. Да са живи и здрави възрастните родители, които се гордеят, че децата им са в София! А кореняци столичани останаха малко. С тях си отива и културата, възпитанието, обаянието на стара София.

74

Отговор

преди 9 години

"Кога другите области ще настигнат столицата по доходи?"Когато България настигне Германия,Франция,Скандинавия и останалите НОРМАЛНИ държави!Или с една дума....НИКОГА!

73

бедна

преди 9 години

нали разбирате че софиянци че изметат правителството само за 2 часа, ако заплатите са като в провинцията

72

go6o

преди 9 години

Skoro 6te ima samo sofiq i 3-4 grada vsi4ko drugo 6te zapadne i 6te iz4ezne demogravska katastrofa

71

az

преди 9 години

Сливен (2039 г.) xaxaxa toq ne6tasten grad vuob6te nqkoi za4itali go kato takav

70

se

преди 9 години

Доходите в София са високи защото комунизма създаде предпоставки за това.В столицата бяха всички връзки и комуникации ,търговски кантори,външни представителства.И редица други предпоставки доведоха да има две Българии.Днес младите отиват в София именно заради по доброто заплащане.Няма да се променят нещата никога защото така се развива и света.И затова кореняците софианци да не се сърдят ,че София нараства.След време ще има само София и десетина по големи градове.Села няма да останат.

69

Анонимен

преди 9 години

За да са високи доходите в София в провинцията трябва да са малки

68

Анонимен

преди 9 години

Защо не закриха или затвориха заводите и предприятията от комунистическо както стана в провинцията всичко ликвидираха като назначаваха ликвидатори от София а защо от София специално се пита в играта

67

Анонимен

преди 9 години

В Монтана 90% от доходите на населението са под 400лв

66

Кирилов

преди 9 години

Това ще стане когато Силиконовата долина на олигарха Плевнелиев се разположи в Стара Загора,Русе,Велико Търново и Пловдив където има база още от комунистическо.

65

Кратун

преди 9 години

До 48Аз сравнявам с другите части на страната. Ти също си прав, защото сравняваш със световното ниво. Хората от страната ходят да се лекуват в София, Софиянци ходят да се лекуват в чужбина. Не се хващай за думата, говоря ти генерално, по пронцип.

64

Ралица

преди 9 години

Само да попитам колко "софиянци" знаят какво значи "провинция", че я употребяват под път и над път и да си спомним какво кално село си е била София до Освобождението от турско робство, извинете "присъствие". По-*** от софиянци нийде нема, шопи дървени

63

Анонимен

преди 9 години

68 Какво е евтиното в провинцията?За доктор пътувам до софия 150 км.Пазарувам в софия за по-евтино, и тнт.Може би единствено наемите.

62

Кирил Софийски

преди 9 години

А, кога ли София ще настигне прованса по ниски цени и расходи ?!?!?!

61

Истината

преди 9 години

Тогава от кметовете и общинските съвети зависеше колко пари ще усвоят по програмите. Пример: Бургас.

60

Истината

преди 9 години

Истината е такава, че по време на Жан Виденов-ата зима, управляващата мафия си научи урока, че софиянци свалят правителства, защото са много, а не от провинцията. От тогава те много хитро поддържат едно сравнително високо ниво на качеството на живот в столицата. В това е целия проблем. Не са виновни столичани или тези които търсят работа в София. Виновна е управляващата върхушка през последните 25 години. Единственото изключение беше по времето на ГЕРБ. Тогава всичко зависеше от общините.

59

Marsianec

преди 9 години

Прочетох интересни коментари по темата .аз мисля ,че в БГ е скъпо да се живее ,но също така 500 лв в София не са равни на 500лв. в страната ! Много е условно да се сравняват и 500 евро давани някъде из западна Европа,като помощи с 500 евро в БГ !Оправдавам хората решили да търсят препитание и по-добър живот в София или чужбина ,но в повечето случай разрешаваш един проблем , а получаваш няколко други проблеми . Такъв е живота.... А простотията в БГ е неоспорим факт !

58

Анонимен

преди 9 години

Условията за развитие на бизнес са по-благоприятни в столицата заради инфраструктура, магистрали, летища, метро, университети, администрация и много образовани и работоспособни хора. Затова повечето външни инвестици за дейности с висока добавена стойност се случват в София.Да не забравяме, че при комунизма поговорката "който не работи, не трябва да яде" не е била много вярна. При капитализма обаче тя важи с различен нюанс: "който не работи за себе си, няма да може да си позволи много неща".

57

анонимен

преди 9 години

Какъв е проблемът ?София става 7 мил. жители и доходите се изравняват.