Сушеното филе е толкова български автентичен продукт колкото и чушкопека. Мислят си че са го открили те и на скоро а то било измислено преди векове от други народи. Но дори и така за жалост безполезни като всеки друг български измислен продукт. Сушеното месо е ужасно жилаво, а може да е на суджук, чушкопека е излишен защото има фурна, а скъпата софийска пластмасова кутиика с чучурче за студена вода от хладилника е заменима с кана.Да не си мислите че и шопската салата е от България.
Zashto prodalzavame da se zalagvame.Tezi producti si gi haresvame samo v Bulgaria.Daze I v Bulgaria veche znaem,che ne e tova koeto ni se iska na nas.
в това е смисъла да има ограничения. ако ти правиш една реномирана марка вино - асеновградски мавруд например и някой казандия започне да продава долнокачествено вино със същия етикет на два пъти по-ниска цена ти подбива клиентелата.....
Хубаво е че са защитени, но лошото е че сега само тези, които са подали заявление за марката, само те ще могат да го произвеждат.Като всичко българско, все да има ограничения за българските производители!!!:(
Ако ще изчезнат от софийските магазини както горнооряховския суджук, по добре да не ги резервираме!Някой знае ли къде има суджук горнооряховски?
Филе "Елена" и Панагюрската луканка са в списъка със защитени продукти в ЕС