33

Анонимен

преди 9 години

Vyh chudoviishti jivo taz ministurka

32

Анонимен

преди 9 години

заемите не са проблем,проблем е къде отиват парите и какво се прави с тях.

31

до питащ

преди 9 години

Всички нямаме достъп до сайта на бнб,трябва да итаме йовчев или борисов ,те са видни банкови експерти

30

Рали1

преди 9 години

"1-2 млрд.лв.,които биха били напълно достатъчни за покриване на дефицита в бюджета.Положението изобщо не е страшно и ако някой се опита да управлява бюджета както трябва,няма да има нужда нито от увеличение на дефицита,нито да се емитира дълг,обясни тя."Дано този,който управлява бюджета знае какво прави.При разумно харчене може и да стигнат.И дано са по-малко заложените капанчета от предишните,защото замазаните дупки ще започнат по-късно да се разтварят.

29

Анонимен

преди 9 години

Българските правителства са фашистки,подкрепящи терористите от киевската хунта,БСП И ГЕРБ СА ТЕРОРИСТИ,КЪДЕ СЕ ПОКРИ ПЛЕВНЕЛИЕВ ? КВО СТАНА А ,КОИ СЕГА СА СЕПАРАТИСТИТЕ ?

28

питащ

преди 9 години

Някой може ли да ме светне само аз от моята мрежа ли нямам достъп до сайта на БНБ или всички?

27

28

преди 9 години

До КаръкПарите в бюджета няма как да свършат. Воплите са много пресилени. Реално за всеки месец от началото на годината МФ привежда с 20% по-малко на разпоредителите с бюд. средства от заложените. Едва в края на годината тези суми се изравняват и тогава почва едно харчене, че да не отидат тия пари в преходния остатък.За да отиде бюджета на червено дефицита реално няма да е 3, а 23% което няма как да се случи.

26

Tina

преди 9 години

Дано да ви чуят, професоре, но се съмнявам...Президентът в официално изказване обяви, че няма експерти в България и само вият, той и другите политици, като палета към ЕС да ни изпратят "експерти"...

25

24

преди 9 години

До Анонимен"Държавата не изпълнява и сегашния закон за влоговете и умишлено или не, БНБ продължава да бави изплащането на влоговете в КТБ."БНБ умишлено бави и ще го бави до догодина. До тогава банката вече ще е разкостена. Единствената интрига е дали данъкоплатеца ще бъде натоварен да плати и част или всичките негарантирани влогове или няма. Лично аз бих заложил на първото - *** будала ще плати целия масраф плюс огромни бонуси за квесторите за добре свършена работа.

24

Карък

преди 9 години

Аз да попитам, ако недай си боже в тия 2 месеца парите в бюджета свършат по някаква причина и минем 3% дефицит.Тогава какво правим.Кой ще поеме отговорнаост тогава за батака?Има една поговорка на запад:"Подготви се за най-лошото и се надявай за най-доброто" - Prepare for the worst and hope for the best.Някой да им я хачука в кратуните на депутатите от ляво.Ако в главата не им влиза, някъде другаде ще...

23

21

преди 9 години

Във взимането на нови заеми няма нищо лошо. При това съотношение БВП - дълг България може спокойно да си позволи нов дълг до към 7-8 дори 10 млрд. Друг е въпроса за какво ще се ползва. Ако е за реформи ОК (друг е въпроса, че никой не предлага такива), но ако е за асфалт, чешмички и др. безсмислени проекти със съмнителен ефект или популистко вдигане на пенсиите си е вредно отвсякъде.Но на кой ли му пука у БГ. Целта е да вземеш властта и да откраднеш колкото можеш преди да те изгонят.

22

Анонимен

преди 9 години

Като чета какви пишат тук коментари, заслужаваме си явно тези 25 г безпътица, заслужаваме си Доган, Местан, Станишев, Волен, Бареков...

21

Анонимен

преди 9 години

Държавата не изпълнява и сегашния закон за влоговете и умишлено или не, БНБ продължава да бави изплащането на влоговете в КТБ.

20

14

преди 9 години

До GodЗащо трябва да има спец. закон ли. Ами защото КТБ е прецедент и сега действащия има не е пригоден да се спаси банката. Друг е въпроса какъв да бъде този спец. закон. Вучева говори за идея за такъв, обаче аз не съм я видял в този вид - т.е. да се изнесат всички "спорни" кредити отделно и да има време да се анализират и евентуално събират по особен ред. А ост. част добри кредити плюс останалите сделки да започнат да функционират. Това би било добре, но предложенията на БНБ са други.

19

анонимен

преди 9 години

Професоре,знаем че сте права както винаги,но Борисов иска нови заеми за да може да ги харчи на поразия,и да казва че правителството на БСП ги е теглило-ето това е в дъното на цялата работа .И президентчето ни удобно иска да му направи тази услуга.А за сделката им с ДПС въобще не ми се говори -политика,но ние сме потърпевшите.

18

Анонимен

преди 9 години

Само за гарантираните влогове в КТБ ще изтекат около 3-4 милиарда лева, които държавата вече бави от 20 юни и вложителите завеждат съдебни дела за лихвите.

17

анонимен

преди 9 години

Професов Вучкова е голям професионалист -бюджетар.Но уви никой не иска да я чуе.Те чуват доктора по икономика Лиляна Павлова със съмнително образование и финансов опит ,но не и специалистите.И питате защо сме на това дередже,ами ето заради това.

16

възхитен

преди 9 години

от бистрия и аналитичен изказ на проф Христина Вучева!Възхитен от нейния справедлив характер!Ако аз бях президент щях непременно да я включа в състава на служебния кабинет

15

Анонимен

преди 9 години

Спомняте си какво направи Марин Райков като служебен премиер, назначен от Росен Плевнелиев - приватизира печатницата на БНБ. Сега от новият служебен премиер назначен отново от Плевнелиев очаквам да изтегли огромен дълг, а за приватизация нищо не се знае.

14

Мусесака Дабара

преди 9 години

Ех да пипна аз фискалния.... Ще видите вие!