12

до 14 и 15

преди 9 години

Това е нелепо! 1 700 000 здравно осигурени лица колко каси могат да издържат според вас?!И за какво "Добро обслужване " стана въпрос НЗОК е със статут на банка !За по- доброто обслужване трябва да се намали бройката на личните лекари ,като съответно се повиши капитационнтатсума,за да има възможност за по - пълно обгрижване

11

Анонимен

преди 9 години

повече здравин каси, означаав повече конкуренция, повееч конкуренция означава възможност да избереш по-добро обсулжване. не е все едно дали да те лекуват в 12,13,14 поликника или в токуда или правителствената болница.

10

Анонимен

преди 9 години

ами защо не го разби бе....аз от години говоря че трябва втора каса, за да има конкуренция, ам никой министър не исак да се нахване,, защото е тежка и неблагодаран работа - трябав конкурс за нова здраван каса, тя трябав да поченот нищото значи преговорите трябав да са дълги, или да се използва структурата на някои от застахователните фондове и оттам да се тръгне.

9

Анонимен

преди 9 години

Нови каси означава нови финансови пирамиди без да се гарантира качествено лечение.

8

Анонимен

преди 9 години

Не повече здравни фондове, а лични здравноосигурителни сметки, ***.

7

НФБ

преди 9 години

ОТ ДРУГА СТРАНА ТРЯБВА ДА ИМА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ЗАКУПУВАНЕ НА ЛЕКАРСТВА ЗАЩОТО КОГАТО СЕ КУПУВА НА ПАРЧЕ ЛЕКАРСТВАТА ИЗЛИЗАТ ПО-СКЪПИ..ДИРЕКТОРИТЕ СИ ПРИБИРАТ КОМИСИОННИТЕ..МИНИСТРИТЕ ИМАТ ЗАПЛАТИ ПО 2-3 000ЛЕВА НО НИКОЙ НЕ ГОВНОРИ ИМЕННО ЗА ПАРИТЕ ОТ КОМИСИОННИТЕ КОИТО ПО ЗАКОН СА 10%...ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА ПРИ ЕДИН ТЪРГ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ИЛИ КАКТО Е ЗА ЮЖЕН ПОТОК ИЛИ 7 БЛОК НА КОЗЛОДУЙ ЗА МИЛИАРДИ..ЕТО КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР В ПОЛИТИКАТАЕТО ЗАЩО И ДОН БОРИСОВ СЕ НАТИСКА..А ТЕЗИ НЕ ПУСКАТ КОКАЛА.

6

НФБ

преди 9 години

ТАЗИ НИ ЛЪЖЕ НАЙ-НАГЛО,,,ПОВЕЧЕ ЗДРАВНИ КАСИ ОЗНАЧАВА ПОВЕЧЕ АДМИНИСТРАЦИЯ,,А ИНАЧЕ ПРОСТО ТРЯБВА ЗДРАВ КОНТРОЛ НАД КАСАТА,,ТРЯБВА РЕАЛНО ОЦЕНЯВАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ УСЛУГИ..НЯМА КАК ЦЕНИТЕ ДА СА РАЗЛИЧНИ ОТ ЗАПАДА..КУПУВАТ СЕ ЗАПАДНИ ЛЕКАРСТВА И НЯМА КАК У НАС ДА СЕ ПРОДАВАТ ПО-ЕВТИНО..КУПУВАТ СЕ ЗАПАДНИ АПАРАТИ КОИТО СТРУВАТ МИЛИОНИ..ПОДРЪЖКАТА ИМ СТРУВА СКЪПО..НАЙ-ЕВТИНОТО ВЪВ ВЕРИГАТА ТОВА Е ЛЕКАРСКИЯ И СЕСТРИНСКИЯ ТРУД..ЗНАЧИ МОЖЕ ДА ИМА МАЛКО ПО-НИСКИ ЦЕНИ ОТ ЗАПАДА САМО ОТ ТРУДА...

5

Ф.С.В

преди 9 години

Проблемът ви е че ПОЛЗВАТЕ НЗОК за даване на пенсии и социални помощи- вече е станал навик на всички финансови министри да ползват като буфер НЗОК- обаче после парите не се връщат пак там - Все пак сумата която се събира в касата на година мисля че беше над 1.5 милиарда лева!!!!

4

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 2Ами държавата като е бедна,защо гони цени , глоби , такси и данъци като в богатите държави ??

3

Анонимен

преди 9 години

Ето го и болният министър на здравето! Бързо се връщай при бебетата и никога повече в управлението!

2

Задължително

преди 9 години

Трябва как да не трябва, че то като се краде от едно место много личи. На по малки каси частни и всичко ще си дойде на мястото. Да знаете нещо голямо останало в бг което да е на печалба? Разделяй и кради спокойно, че много ривът тези орица. След разграбването ще дойде възхода почакайте малко е няма да сте живи да го видите но чакайте да видите.

1

Анонимен

преди 9 години

Не може без НЗОК, тогава кой ще финансира, убиването на хора при това законно.