12

Хоспитализации,

преди 9 години

фалшива инвалидност, пенсийка, и доктора добре и аз също.

11

Анонимен

преди 9 години

До До 10----------Тогава се радвайте на това, което ви дават!Те винаги ще ви кажат - това няма как да стане, има много проблеми и т.н. и т.н.Аз не мисля да живея по този начин със тези скапани политици, които освен да си свършат личната работа, друго не могат, другите неща за тях са неосъществими, защото еди какво си ... Ако хората по света бяха като тях, сега щяхме да живем в сламени колиби ... защото не може еди какво си ...

10

Анонимен

преди 9 години

Проблемът е, че дори и да се дадат допълнителни пари, протестиращите лекари и болници няма да видят тези допълнителни средства, а ще изтекат в установилите се в системата лобита------------Абе купете линейки, цял живот ви гледам простотиите. Тези хора са някакви ***!Искам да го питам този - ей Айнщайн, като супите 300 линейки, къде ще изтекат парите? Само професори там ти кааам, писна ми вече от тея професори!!! Само дрънкат - едно нещо не направиха!!! Само оправдания!

9

Анонимен

преди 9 години

Абсолютно прав е човека. Преди 20 години в нашия град имаше една районна болница и една поликлиника, пък сега са станали ПЕТ!!!! Ле-ле, че сладък бизнес... Пръкнаха като търговски супер-маркети. Населението намаля, икономиката я няма никаква...

8

Поуки от миналото

преди 9 години

Не съм фен на другаря Тодор Живков, но преди 1989 във всяко българско село имаше здравен пункт, лекар или фелдшер и зелена УАЗ-ка линейка. Във всяко училище имаше лекарски кабинет, а в някои имаше и зъболекар. Нямаше здравна каса, личен лекар, направления, клинични пътеки и т.н. ... но имаше здравеопазване, което и да не беше на "световно ниво" го имаше за всички и хората бяха спокойни, че могат да получат лечение ако закъсат. А сега ... практически няма здравеопазване.

7

Истини

преди 9 години

Нещата стоят така: Гошо плаща здравна вноска към НЗОК, отива на лекар, плаща 3 лева на личния лекар, личния лекар издава направление (ако има!) и Гошо отива при специалист, Гошо плаща за изследвания (непокрити от НЗОК), влиза в болница по клинична пътека, но плаща за болничен престой, консумативи и т.н., НЗОК не плаща или бави плащането към болницата, обаче плаща милиони за заплати на чиновници в касата. За какво ни е НЗОК?

6

Само факти

преди 9 години

При над 2 милиона здравно неосигурени лица за каква система на солидарно здравеопазване може да се говори. Колко солидарен е Сали към болежките на Иван и дали Айшето е солидарна за проблемната бременност на Мария. Няма никакъв шанс 2 милиона здраноосигурени да платят за лечението на 2 милиона неосигурени и още към 3 милиона пенсионери и деца.

5

Здрав Разум

преди 9 години

До момента до който здравеопазването зависи от политици, такова няма да има. Здравето на българите не трябва да зависи нито от червени, нито от сини, нито от *** и всякакви други доказани некадърници, а от хора професионалисти - предимно лекари и финансисти, които да бъдат оставени на мира за да работят независимо от политическите мекерета, защото болестите нямат цвят и политическа принадлежност.

4

Шибан Реалист

преди 9 години

"Вие не ни трябвате повече от 4 милиона" - посланникът на САЩ Ейвис Боулън на семинар в Боровец - 1997 год................... След такова "изказване" и то на територията на БЪЛГАРИЯ................... Повече какво се изисква за да се досетите , че "ПРОБЛЕМИТЕ" ни в Здравеопазването НЕ СА СЛУЧАЙНИ и нещата няма да се подобрят в скоро време!!!!! А дори най вероятно ще се влошат.... Още повече ОТРОВА във въздуха ни с КЕМТРЕЙЛС... ОТРОВА и в почвата ни чрез "дупчене за шиистов газ"....... :( !!!Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2014/07/11/problemyt-v-zdraveopazvaneto-e-lipsata-na

3

Прагматик

преди 9 години

Едно добро начало е незабавното закриване на НЗОК. Това е паразитна неработеща структура, доказала пълната си излишност и непригодност. Така или иначе ако не си платиш не получаваш лечение (известо е на всеки препатил). Да се премине от здравно осигуряване (доказано неработещ модел) към здравно застраховане с конкуриращи се здавнозастрахователни компании със строга и ясна регламентация на дейността и отговорността - такива модели работят от десетилетия в "белия свят". Не е толкова сложно.

2

ЗдравноУЖосигурен

преди 9 години

Какви идеи, какви 5 лева? В кухи глави идеи не виреят.

1

Анонимен

преди 9 години

реформата трябва да почне със крадливите доктори