7

Анонимен

преди 10 години

Имам смартфон, геймърски лаптоп, таблет и десктоп компютър. За сериозна работа използвам само настолния - мощност, конфорт - какъвто си искам монитор и клавиатура, бързина и дисково пространство колко щеш. Лаптопа го използвам за преносими дейности - презентазии, демонстрации, симулации извън работното ми място. За игри, браузване, интернет, сериозна работа и т.н. - десктопа. Таблета го използвам само в тоалетната, за диагностика на компа на колата или като джипиес с голям екран.

6

Анонимен

преди 10 години

Само хора който не разбирам много много от хардуер биха могли да кажат: "Таблетите и лаптопите ще заменят компютъра.." Да, за цъкане във фейсбук или скайп предполагам ,че и смартфон за 300 кинта е ок.Но за всичко останало е пълна скръб.Последно поколение лаптоп със i7 и видеокарта която в десктоп сегмента струва 200 кинта се счита за хай-енд система.А вие дори не подозирате ,че този i7 е на нивото на i3 за десктоп.А когато е четириядрен лаптопът редовно прегрява.. :/ И отново е адски бавен.

5

Анонимен

преди 10 години

Съгласен съм с PHENOM. Настолният компютър си е класика и нито лаптопи, нито таблети могат да го заменят. Най-малкото, защото можеш да му сложиш колкото си искаш голям монитор. Отделно се ъпгрейдва лесно, за разлика от лаптопите и таблетите, които директно отиват в *** да мърсят природата след като решиш, че е време за ъпгрейд.

4

!

преди 10 години

До PHENOM4 годишния ми лаптоп е с тези параметри, новия е с 2 пъти подобри! И двата ми вършат перфектна работа!Няма смисъл да си вземам нова машина поне в следващите 3-4 години!

3

разбирача

преди 10 години

PC-то е за човеците, а таблета за хората

2

ФИНАНСОВ ПЪНКАР

преди 10 години

Яко се преебава човечеството като се реди за остарели технологии при магазините на техно картелите да им плащат лизинг на старите чипове !

1

Peshonizer

преди 10 години

Какво му трябва на масовият потребител? Надеждност? Многофункционалност? Гъвкавост? Издържливост? Изчислителна мощ? Отговора е - не. Масовият потребител иска да си отваря facebook-a.Производителите на таблети и смартфони са го разбрали и запълват тая пазарна ниша със самосвалите. Чупели се - карай, ще купуват повече. Не били надеждни - карай, има сервизи. Били бавни и влачели - карай, *** ще чакат. След 6 месеца устройството вече е технически мъртвец - карай, следващото ще е по-лъскаво...