49

zaw12929

преди 9 години

Цената на тока през 2015 година зависи от това, кой управлява: ако е ГЕРБ 100 % повишение, затова заинтересованите да крадят България , чрез продажните медии ще плючт манипулират срещу БСПНо... ако БСП управлява- много неща ще застанат на местото си и няма от България да изнасят милиарди, а българите да са с най ниски заплати и пенсии.. Затова внимавайте кква цена на тока искате.. и за кого ще гласувате... после и да се запалите и да изгорите все таяПрочети още на: dnes.bg/obshtes

48

zaw12929

преди 9 години

Цената на тока през 2015 година зависи от това, кой управлява: ако е ГЕРБ 100 % повишение, затова заинтересованите да градят България , чрез продажните медии ще плючт манипулират срещу БСПНо... ако БСП управлява- много неща ще застанат на местото си и няма от България да изнасят милиарди, а българите да са с най ниски заплати и пенсии.. Затова внимавайте кква цена на тока искате.. и за кого ще гласувате... после и да се запалите и да изгорите все тая

47

Анонимен

преди 9 години

НЕК да не компенсира загубите от кражби на ток и от неплатени сметки, като разпределя тези свои загуби между коректните платци. От близо четвърт век плащаме електричеството на едно малцинство, а управляващите си питат ушите и не ни защитават чрез закон, който да прекрати това своеволие на НЕК.Да не забравят нашите управляващи, че парите за техните заплати се осигуряват от парите, които ние внасяме под формата на данъци. Дори търпението на българина има предел!

46

до 47

преди 9 години

Отговарям ти веднага - ако бачкаш в пицария в Чикаго - максимум 800 $.Квартира, при това споделена - минимум 300 $.Нататък си смятай сам. Но явно и ти си мислиш, че на Запад (в случая в САЩ), парите ги раздават ей така.Там е добре, но ако си човек с рядка професия и си много добър в нея.Тогава може да вземаш и над 150 хил $ (годишно).Но малко са щастливците, както се казва.Ако си емигрант без образование и ниска квалификация - максимум 1000 $

45

...

преди 9 години

Пич само един въпрос, ти на колко места работиш? Щото аз майка ми и баща ми вземаме общо около 1000лв И в къщи си работим градинка едно друго, и не за друго ами инак не може да се изкара зимата(тон въглища от е 320-340лв)! Само да не почнеш да ми разправяш сега ония л.на за икономическата ефективност, щото предполагам, че ако бачкам в пицария в чикаго ще вземам малко повече и ще живея малко по-добре отколкото тук! Инак парите за някой хора тук наистина растът по дърветата! Но не и за мен!

44

haha

преди 9 години

Жалка крадлива мишка от времето на Боко... пеевски и цв. Василев събраха милиардите си пак тогава

43

of 41

преди 9 години

То и аз искам заплата от 5-10 к на месец. Ама я обясни как точно да стане тая магия.Заплатата трябва да се заработи, а не се раздава от бакалина примерно.Или викаш избираме един печен пич и той казва - братя българи от утре заплатите ви стават 10 к.Ураааааааааааааааа !Пълно е с наивници и елементарници в тая БГ дето си мислят, че парите растата по дърветата.

42

до 37

преди 9 години

ОК, а кой ще извършва поддържка на съоръжениета и ще отстранява авариите - пак румъниците ли ?

41

до 34

преди 9 години

Ти луд ли си бе, така ли ви разправят в прованса - че в София се вземат 2-3 хил заплати.Ще ги вземеш но само ако си IT-специлист, при това от добрите или лекар или адвокат с име. Иначе си бачкаш за по 500лв и си плюваш по форумите. Както всички в БГ.

40

до 31

преди 9 години

Ами гърците винаги са си били мързеливи *** византийци. Не случайно изпаднаха на дъното. Ако не е ЕС да им налее 30-40 млрд направо са си взели-дали.

39

...

преди 9 години

Абе супер е! Нака цената да стане по 1 лв киловата НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ! Ама нека и заплатата ми да стане 5 - 10к евро на месец! Тогава с удоволствие бих плащал и цена от по 1.5 лв. за киловат! Ама сега заплатката ми е 450 лв. и като ми вдигнат тока с 1 - 2 ст. и няма да мога да го използвам хич! А тоя Серсемин семерджиев отдавна требеше да е в ЗАТВОРА! то бива крадене бива крадене ама той се пооака!

38

Енергетик

преди 9 години

Е точно по времето на този *** ,станаха всички неразбории и грешки за да сме сега на това положение, и днешните сега се чудят как да му оправят бакиите.Стратегията спремо ВЕИ беше -сега ние да вземем парички пък останалите да му мислят и даваха разрешителни на всеки ,без оглед дали системата може да поеме тази енергия.За пояснение 25 000 лв е таксата за присъединяване на 1 мегават (официална такса на ЕРП-тата) ,при предварителен договор.Този брадат коч нанесе поражения за поне милиард .

37

Анонимен

преди 9 години

И защо да се покачва цената на тока???Досега не съм чул обоснован икономически отговор.Но съм чул следните:-Ама ЕРП-та ще фалират (фалита е едно от най-естествените събития в пазарната икономика).Ако ЕРП-та фалират,друг доставчик ще се появи.-Увеличават ни се разходите на годишна основа(Одита на ЕРП-та през 2014 г. показа и доказа,че разходите им са завишени изкуствено няколко пъти)-Имате най-ниската цена на тока в ЕС (ако искаме по висока,ще саи внасяме директно от Германия с Герм. ЕРП).

36

Анонимен

преди 9 години

Ама недейте така тъй може да се начисли заплата на председател на партия-като няколко средни заплати в бранша в средна държава на планетата,а в енергийния бранш дето един държавен регулатор може да регулира средно тока на цялата планета за регулирания пазар като единствен нему доставчик требе да се калкулира от зависимоста на дефицитите и компенсирането им от доставчика,откъдето в последствие се определя и увеличението на цената в зависимост от расходите на нека,единствения нек на планетата,хек+

35

Анонимен

преди 9 години

Как точно си представяш закриването на енергетиката. Обясни ако обичаш.Много лесно. Правят уволнения, преструктуриране и реформи и закриват всичко от БЕХ до ЕРП и ДКЕВР. Сключват договор за внос на ток от Румъния на немски цени. Румънците също ще са доволни, че ще продават доста ток и то на немски цени.

34

vesko02

преди 9 години

Интересна закономерност има у нас.Големи заплати държавата дава на хора ,които целенасочено съсипват държавата.

33

Анонимен

преди 9 години

До до 12Заети са в *** половината население е заето по веригата. В козлудуй има 3 пъти повече персонал отколкото аналогични централи по света.

32

Анонимен

преди 9 години

Бойко не го понасям,но за едно е прав-ЛОШ материал е тук ЛОШ,ЛОШ,ЛОШ!!!*** материал,крадлив,завистлив и като му кажеш ,че ще го бесиш,ще си донесе сам въжето,а няма да се разбунтува!

31

Анонимен

преди 9 години

До до 25Абе баба ти Пена лесно се учи от тефтер на смарт технология!Ти не бери грижа как ще се отчита.В 21 век и от сателит в миг може да се отчете,стига да има желание!Важна е цената!Не може да имаме АЕЦ и да плащаме най-скъпо,че на всичко отгоре и изнасяме ток?!Амо ако трябва ще се закрият тия Марици бе!И без това с въглища работят и замърсяват яко!Колко реки имаме,ако се закачат турбини,няма и АЕЦ да ни трябва!Казал ти някой,че без ЕРП не може и ти верваш,като на оня с 800 те дни.Я марш!

30

кондю

преди 9 години

гърците по-*** ли от нас че ерп то в Гърция е държавна фирма а ? миналата седмица поискаха да приватизират 20% от дружеството и цяла Гърция остана без ток за 48 часа .