31

от Киев

преди 9 години

>> А Мариопол?Хората в Мариопол днес е много щасливи - няма война като в Донецк и Славянск ;-)Тази информация е от моите приятели от там.

30

от Киев

преди 9 години

За федерализация. Има правни методи, но в два месеца след Майдан тези "ополченци" дръпване пистолети и започна война в Донбас, а не "Десния сектор" или украинската армия. За тях, очевидно, целта оправдава средствата, но проблемът е, че те не се питат хората от Донбас. Районът със 7 млн. население даде само около 30 хиляди ополченци общо (с руски наемници заобщно). Така че това е показател за обществена подкрепа.И България също беше провинция на Османската империя. И какво означава това?

29

от Киев

преди 9 години

Вашият руски езък е много добри, мои мили "българи". :-) Искам да призная, че Русия осъществява информационна война много успешен. Вие ще бъдете герои на Велик Кацапстан за вашата роля в това, Тодор Христов, калин и Есаул. )))Странно е, че "чичо Сам" унищожава Украйна (според думите ти), но от ръцете на Путин (анексията на Крим, руски наемници и пушки в Донбас). Така че Путин е агент на САЩ?

28

калин

преди 9 години

за "от Киев" А Вие прочетете историята на Украина, как е била образована 1921 г., преди това в коя губерния на Русия е била. За Крим също има интересни неща. А също така, кога са били присъединени към Украйна западните й райони, които сега са люпилня за неонацистите от "Десния сектор" и всъщност те направиха "преврата" в Киев на Майдана, подплатени материално от вашите олигарси. Що се отнася до платените кометари - "Каждый думает в меру своей испорченности".

27

калин

преди 9 години

за от Киев 34 "...подкрепям но само в мирно време"... Че нали е било "мирно време" на югоизтока, когато са поискали федерализация. Какви са тези бомбардировки и убийства на мирното население? А Одеса? А Мариопол? А потокхът от беженци? Или на Киев му трябва само земята без население? Английски и немски пенсионери ли там ще заселвате? Или афроамериканци от Алабама?

26

от Киев

преди 9 години

>> До от Киев: ,,А ВЕШАТЬ БУДЕТЕ ПОТОМ''? ПОРОШЕНКО НИКАК НЕ ЛЕГИТИМНИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАИНЫ , КСТАТИ УЖЕ РУИНЫ! А, руски братушки ))) Аз мъсле, като българин много знае про вуйки и Галичина )))Колко пари имаш за написание на коментари? ))

25

от Киев

преди 9 години

>> Знаете ли Вие, че са били амнистирани около 25 000 криминилни лица срещу съгласието да се запишат в Нац.гвардия на Украйна.Това "усещане" е непозната дори за майка на жена ми, че обичам Русия и да видим руските телевизионни програми))) За федерализация. Подкрепям дори плебисцит за независимост на Донбас, но само в мирно време. Защото сега има нещо като Сомалия в Донбас (история с брат на баба ми е много демонстративен) и гласът на хората без пушка се игнорира. Изображение, че някои турски терорист в Кърджали заемат град, ще живееш като ги мисли, че "това е народната воля"?

24

от Киев

преди 9 години

За съжаление, украински икономическата ситуация е най-лошото, дори в България. И хората в тази ситуация е много склонни да революции.

23

от Киев

преди 9 години

Аз не подкрепям Майдан, но след руски анексиране на Крим и "приятелска помощ" в Донбас, повечето от украинците нямат друг избор, освен подкрепят това правителство. Между другото, Порошенко е избран законно, а действащ Парламент също. От друга страна, в случай на продължаване на икономическия спад и разстройство в Изток, нова Майдан е възможно дори и тази есен.

22

калин

преди 9 години

за украинец от Киев Навсякъде има ***. А Вие знаете ли, че след избирането на за За За от Киев 23. Знаете ли Вие, че са били амнистирани около 25 000 криминилни лица срещу съгласието да се запишат в Нац.гвардия на Украйна.Мога да си представя къде са отишли да "отработват" получената свобода. А че хората в югоизточните райони искат да им се предостави възможност да направят федерация в рамките на Украйна - не виждам в това нищо лошо. Много страни са организирани по федерален принцип.

21

от Киев

преди 9 години

В началото, Майдан не беше силно подкрепена действие. Повечето от хората, мислех, че е завършен в рамките на няколко дни. Тя ще бъде, но Янукович направи няколко глупави действия (бие студенти от полицейски специални сили и т.н.), толкова ядосан на хората, ожесточава. Като цяло, неговото царуване реализира в общия упадък и бедност, така че повечето от Майдан активист мразеше опозиция, но мразя да Янукович и Кo е по-силна.

20

от Киев

преди 9 години

За подкрепа на идеята за "Новоросия". Според проучвания на общественото мнение (зима-пролет 2014), 1/5 за Русия или независимост, 1/5 за Украйна и повечето хора е безразличен. Въпреки това, властта е в ръцете на силен въоръжен малцинство, които искат да установят своя ред (ДНР, ЛНР, Новоросия). И повечето от хората в Донбасс сме затворници на тази ситуация.

19

от Киев

преди 9 години

Сюрприз: мой родни език е руски като и голямо хора на Киев. 4 години Yanukovitsch (който има силна подкрепа на Донбас) беше президент на Украйна. Така той създава и поддържа галичански и вуйковски закони, нали? Тягнибок получи само няколко процента на президентските избори. Подобни около Ярош. То е реални цифри на их подкрепа и силата в Украйна.Така "галичански диктат" е само един много полезен мит за манипулиране на хората.

18

от Киев

преди 9 години

Брат на баба ми (89 години, ветеран от Втората световна война) от Луганск е против "Киевска хунта" и за Русия. Въпреки това, той е бил ограбен и се бие с непознати хора с оръжие, т.е. някои от местните хора, а не "фашисти от Киев". Про-руски идеалисти и руски наемници бори с украинската армия и не се притесняват, че те правят на бойното поле от Донбас градове. Милиция (украинска полицията) отсъства. Повечето нормални хора седят у дома и се избяга от стрелба, а престъпници и маргинали използват тази ситуация за "печелене на пари". Така че това е изглед от Украйна.

17

До сектор Кабул

преди 9 години

О, не се притеснявай, мисля че никой вече не чете нашата преса. Съдя по коментарите, толкова са малко. То може ли коментираш глупости. Всички се информират от други места. Има доста преки репортажи, там е истината. А за нашите журналисти, оставяме всичко на съвеста им, ако им е останала такава!

16

До калин 1

преди 9 години

Ти пък, къде видя бежанци? Нали тази откачалка, Псакито, или не, още една такава, даже по-глупава, рече че това не са 110 000 бежанци, а хора, които отивали да видят бабите си в Русия! Абе, света ли се е побъркал или нас искат да ни побъркат? Имам чувството, че по-психясал народ от хамериканците няма. Или май има, Европейците. Ти да говориш от такава трибуна, на белия дом, такива глупости, на които и четригодишни деца ще се смеят, нямам думи. ПЪЛНИ ОТКАЧАЛКИ!

15

сектор Кабул

преди 9 години

Братя, блокирайте днес.бг, и обърнете вашето внимание към държавната руска преса, ако желаете да узнаете истината за зловещите събития в Украйна. Сайтът, който горещо ви препоръчвам, е aif.ru/ (аргументи и факти).

14

Анонимен

преди 9 години

До историк и Чернобил!

13

До "историка&qu

преди 9 години

Абе, ти коя история си чел? Украинската ли? Дето си я написаха преди 20 години. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА И ТАКЪВ НАРОД! Това е по-измислен народ и от македонците. Измислят го австро-унгарците, за да изтребват и претопяват русините. Тях ги мразят даже и поляците. Но скоро ще се види истината и в европата. Как искам да се разпръснат по хубавите, чисти европейски столици и да направят по един такъв майдан, тогава ще видят чудо евро...ците.

12

Брат

преди 9 години

Сигурно ще ми изтрият коментара, но поне ще го прочетат. Никога не съм предполагала, че нашата журналистика ще бъде толкова слугинска. То бива, бива, бива, ама това е нещо отвратително. Правят ни на ***!Къде живееме,в кой век,май и в средновековието не е било толкова задръстено, пак е имало просветени хора и даже и на кладата са казвали истината.А сега за жълти стотинки си продават и душа,и съвест,и свобода.Ей, техни колеги ги убиват в уКраина,за истината, всичко тука мълчи! Отврат!!!!!!!!