6

до 6

преди 9 години

Ами естествено, те са на наши хора, как така ще им бъркаме в джоба, нали те ни пълнят пеликанските гушки.Кадиев-Мъдиев, Цветелинка-Перелинка ...

5

забележителен

преди 9 години

Тази мярка се отнася до централите с мощност до 10 мегавата, уточняват от пресцентъра на енергийния регулатор.Ами с ВЕИ-тата над 10МВ какво правим?- та продължават по 860лв ли да продават???

4

short

преди 9 години

oste, oste

3

Анонимен

преди 9 години

За съжаление досега ВЕИ-тата просто вземаха ток от мрежата и го продаваха като произведен от тях. Дори наличието на мощности не беше необходимо.Трябваха само документи и "човек" в НЕК. Затова не само трябва да им отрежат привилегиите, ами и изкупната им цена да падне под продажната на дребно, за да не могат да въртят подобни далавери.

2

Анонимен

преди 9 години

Зелената енергия за която не се изисква нищо освен природата да е благосклонна е на космическа цена, а енергията от Козлодуй за която се изисква квалифициран и мнооого разум се изкупува на смешна цена. По каква логика са тези цени и откъде накъде държавата трябва да е длъжна да изкупува от частника /зелената енергия/. Всички частници сами търсят пазар за стоката си, а тези със зелената енергия се явяват някак богопомазани от всички правителства и подсигурени със сериозна и задължителна печалба.

1

Анонимен

преди 9 години

680лв за 1 МWT/h държавата плащаше на ВЕИ, същата енергия от Козлодуй струва 45 лв. Такова доене на държавата и обикновените хора няма никъде по света!!! Политици от всички цветове са в далаверата,която сами си узакониха. А ние нека им плащаме масрафа.