10

циника

преди 9 години

"Различните, оригиналните, иновативните, усмихнатите успяват в малкия бизнес" - баси иновативните клишета. Бабите пред блока, които идват с домашното мялко пред блока всяка сутрин и правят опашки и стълпотворения и те ли представляват пример за иновативни, различни, усмихнати и не знам какви си още бизнес модели...

9

Анонимен

преди 9 години

До ФИНАНСОВ ПЪНКАРфинансовия пънкар Костов - хаха. Виждам, че червените *** стават все по-изобретателни в епитетите си за този мръсен,гаден *** Костов - хах

8

до 1

преди 9 години

Не съм съгласен. Да ти давам ли пример за малък бизнес в центъра на София, който процъфтява? Различните, оригиналните, иновативните, усмихнатите успяват в малкия бизнес. Не разни *** бакалии с надути цени и собственици от селата около София. Да не говорим, че малкият бизнес изобщо не е само в разни магазини за хранителни стоки. Има редица други примери за успели бизнес модели. Имена да не споменаваме- по Шишман има няколко магазинчета с храна, приготвена на място, пред които има опашки.

7

Анонимен

преди 9 години

V Essen, Germany sushto e v centara na grada :/

6

Анонимен

преди 9 години

И С РЕКЛАМА НЯМА ДА ПОСТИГНЕТЕ НИЩО,ЦЕНИТЕ ВИ СА ВИСОКИ,ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАПЛАТИ,ЗАТОВА САМО В СОФИЯ СИ СИДИТЕ ОТ ГОДИНИ И НЕ ОТВАРЯТЕ ВЪВ ВАРНА И ДРУГИРАДОВЕ СПИНКАЙТЕ ОЩЕ И СЕ УЧЕТЕ НА МАРКЕТИНГ,СЪОТНОШЕНИЕ ЗАПЛАТА ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ НЕ ОТГОВАРЯ.

5

8

преди 9 години

Хората пазаруват, където им е изгодно и където има отношение. И да, това в повечето случаи са големите вериги. Вечно намусеният чичо Гошо от кварталната бакалия да си прави сметката. Като отвориха при нас Пикадили до него, той продължи да се държи с клиентите сякаш им прави лична услуга. Цените са му много по-високи и винаги ти продава неща със срок на годност на ръба.

4

ставри

преди 9 години

До КолевИ в съседна Гърция е така.

3

ФИНАНСОВ ПЪНКАР

преди 9 години

до 1знаем ,че колкото са по-големи търговските гиганти толкова по-големи ще са фалитите!За разлика от банките тях няма да има кой да ги спасява!У нас финансовия пънкар Костов , започна да ги води всякакви брутални интервенти на вътрешния пазар ! Сега даже и да имаме работеща икономика промития мозък на българския потребител вече не желае да купува от българи българска стока !

2

Колев

преди 9 години

До НагоренПопокатепетълНагоренПопокатепетъл, трябва да си обновиш информацията. "На запад" (говоря за Германия, Франция, Швейцария и Австрия от личен опит) големи вериги като Spar, Rewe, Kaufland, MöMax (чувствай се спокоен да изполваш Гугъл), Bauhaus и други са си напълно активни в центъра на градовете.

Не е вярно. В България големите вериги стъпиха в центровете на градовете още преди 10 години. Тези вериги убиха всички квартални магазинчета, всякакъв квартален бизнес. В западните държави не се допуска такива мастодонти да се позиционират в градовете, заради малкия бизнес в кварталите. Но, за България това не важи. Убий малкия, нека големият да налага монопол. Във Франция дори супермаркетите не работят в почивните дни, за да ходят хората да пазаруват в кварталния магазин.