30

Рали1

преди 9 години

До До Рали 1За това ли толкова години плащаме и плащаме и все не сме го изплатили ?Кое да сравняваме с другите държави - инвестиции ли, производителност ли? Може да ни е най-малък дълга, но по други показатели сме назаааад. И нашите като взимат кредити в какво инвестират ?Ние сме тук -ако, ако, ако....."Ако икономиката ни тръгне, ако икономиката на еврозоната тръгне, то доходностите ще се покачат. "

29

До Рали 1

преди 9 години

Никакви дългове не растат. Когато имаш да връщаш 1 лев и вземеш нов заем от 1 лев, за да върнеш стария заем, дългът ти остава същият- пак 1 лев. А, ако си взел заем при изгодни условия и ниска лихва като в момента, това е още по-добре, отколкото да чакаш последния момент на падежа и лихвите да са по-високи. България е сред 3-те държави с най-нисък държавен дълг около 20 % от БВП, а в еврозоната той е над 80 %. Обикновено по-развитите страни вземат повече кредити, за да инвестират в икономиката.

28

Анонимен

преди 9 години

Загубите от сделката са около 10-15 милиона евро за бюджета, защото можеше лихвата да е само 1-2 %.

27

Анонимен

преди 9 години

МНОГО АКО БЕ ФИНАНСЕТА. ТОВА МЕ НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА ЧЕ АКО БАБА МИ БЕШЕ МЪЖКА ЩЕШЕ ДА СИ ИМА И ДРЪЖКА.

26

Сталев

преди 9 години

Напълно съм съгласен с Пламена. И от мен плюс.

25

Рали1

преди 9 години

До 22,"България-около 1 млрд.долара, предаде GRReporter."Това е от октомври 2013 г.в-к"Вима" Гърция.Ако сега изплащаме такъв дълг от Живково време,какво още дължим и на кого? Имаме ли държавници да погледнат добре,защото цифрите говорят много понякога!"На 9 юли 1964 са подписани 12 българо-гръцки спогодби,които уреждат всички висящи въпроси между двете държави!Една от тях определя репарационния дълг на България на 7 млн.$, който е изплатен под формата на стоки в продължение на няколко години!"

24

ДУМОКРАЦИЯ

преди 9 години

<<Заради ограничения в Закона за кредитните институции се спират коментарите под тази статия>> ЯВНО ТОЗИ ЗАКОН Е НАД КОНСТИТУЦИОННО ГАРАНТИРАНАТА СВОБОДА НА СЛОВОТО В БГ!!!И ТЕЗИ Т.НАР. "КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ", КОИТО ВПРОЧЕМ СА В ОСНОВАТА НА ВСЯКА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА КРИЗА ПО СВЕТА И У НАС СА НЯКАКВИ СВЕЩЕННИ И НЕДОСЕГАЕМИ КРАВИ!!!РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗА КАКВА "ДУМОКРАЦИЯ" ВСЪЩНОСТ СТАВА ВЪПРОС - НАСИЛСТВЕНО ДА СЕ ПОТИСКА СЛОВОТО И ОБМЕНА НА ИСТИНАТА МЕЖДУ ХОРАТА!

23

Рали1

преди 9 години

"Ако към 15 януари 2015 г. има друго правителство на България, то ще бъде изправено пред необходимостта да плати 1.086 млрд долара. От къде ще ги вземе? Каква гаранция дава сегашното правителство за размера на фискалния резерв , след като твърди, че тегли заем сега, за да плаща догодина ?"

22

Анонимен

преди 9 години

До Рали1Живков казваше, че дълговете на България са от репарациите и дълговете на България към Гърция натрупани заради войните на фашистките правителства преди 1944 г.

21

муспи

преди 9 години

Държавата си призна че е фалирала: под статиите за банковата криза не може да се пишат коментарии!

20

Анонимен

преди 9 години

Проблемът е, че българските избиратели обаче не вярват на държавата, защото държавата трупа бързо нови дългове и теглят парите си от банките.

19

5

преди 9 години

До МхмИ що така реши, че сме във фалит бре аланколу? Показателите на БГ и като държава и като частен капитал са добри на фона на страни като Германия и Австрия дори. В момента лостове за привличане на капитал дал господ. Като фин. стабилност тук проблем няма. Проблемът е другаде. Пари има, но бизнес средата е много лоша - а това не е финансов, а политически проблем.

18

Време разделно

преди 9 години

Време за страшния съд който ще настъпи не може да вземеш на босия цървулите,на голия дрехите.

17

Пешко

преди 9 години

До ПламенаВолен Сидеров е необразован нищоправец, който е пробутван от "зората на демокрацията" само заради донякъде добрите си ораторски качества и характерното си име за сплотяване електората на ДПС. Другите "лица" в атака (Чуколов, Гаджева и сие) повтарят едно към едно всяка негова фраза, сякаш у тях мисъл не вирее. Сидеров не разполага с нито едно разпознаваемо лице, няма нито един експерт по нищо, защото цялата му "партия" е само той. Логичното стана на евроизборите

16

Рали1

преди 9 години

Доходнността от 3 % е добра. Лошото е, че дълга, който погасяваме е от Т.Ж., това е второто рефинансиране след Милен Велчев през 2002 г. Лошото е , че затъваме в заеми, дефицитът расте,дълговете ни растат, приходи няма, събираемостта е ниска, банковата ни система е под непрекъснати атаки! И експертното правителство не прави нищо ,за да защити банковата система!"Ако икономиката ни тръгне, ако икономиката на еврозоната тръгне, то доходностите ще се покачат."

15

бг

преди 9 години

Видяхме че Орешарски е пълно куко и кукла на конци,а явно и преди ди е бил комплексар и зависим финансов ,,експерт''а сега тури кръста на цалата ни стабилна по БОЙКОВО време фин.система за която ни хвалиха ААААААА сега той трябва да иде на СЪД за КОЛАБИРАНЕТО което не една а ще има навярно още фалирали банки и 5 милиярда нема да ни оправят +

14

Пешко

преди 9 години

До Анонимен 13,точно

13

Анонимен

преди 9 години

От коментарите най-добре се вижда какво му липсва на българина - образование и наука. Той дори не разбира какво е написано в статията.

12

Анонимен

преди 9 години

И как точно Волката Сидеров ще промени българия, бе пламенче? По-инфантилно мнение не бях чел. Ти да не си от харема му? Видяхме как спаси България - подкрепи комунисто-турското правителство, продаде се на тези, които в един по-ранен етап от живота си наричаше еничари, гейове и тн. За мен Волен Сидеров е върха на продажничеството в българската политика. Този човек е еталон за национално предателство в името на парите. Жалко, че все още има хора които да вярват на такива ***.

11

Анонимен

преди 9 години

***-изаторите показат: могът да си платят:тока ,водата , малко храна, интернет и GSM, за 60 % от народа,10% умират и са на оцеляване и 30% са добре и се възползват от останалите.Всичко е наред закривайте държавата.